Hopp til innhold

Förstärkare

73 produkter
C 700 V2
Musikanläggning med streaming
16 998:- / St.
C 658
Förförstärkare
17 998:- / 23 998:- / St.
D3045
Integrerad förstärkare
6 998:- / 8 998:- / St.
C 379
Integrerad förstärkare
13 998:- / St.
TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / System
H390
Integrerad förstärkare
56 998:- / 66 998:- / St.
Visar 42 produkter utav 73

Förstärkare

En integrerad förstärkare för stereo är en apparat där du ansluter CD, musikstreamer, skivspelare m.m. och får kraft (watt) nog till att driva högtalare eller hörlurar. En del modeller har Bluetooth, wifi-streaming och multiroom, och du kan även välja en separat förförstärkare och ett effektsteg. Här får du hifi och musikupplevelser för varenda krona!

Gå hela vägen med en bra förstärkare

Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt musiksystem, är en bra stereoförstärkare avgörande. Det finns många möjligheter, i vissa NAD-modeller kan du bl.a. få en inbyggd Bluesound-modul så att du slipper ha en extra box till trådlös musikstreaming.

Det finns även andra förstärkare med inbyggd streaming-funktion, t.ex. det läckra HEOS-systemet från Denon.

En bra förstärkare ger dig full frihet när det gäller val av högtalare. Du bestämmer själv om du vill ha ett par stora golvhögtalare eller ett par mindre kompakthögtalare som du kan hänga på väggen eller ställa på en hylla.

Även om utvecklingen har medfört långt bättre musikupplevelser, är en bra anläggning lika viktigt som det alltid har varit. Skillnaden är bara att de flesta har ersatt eller kombinerat deras CD-spelare med en streaming-spelare. På så sätt är du inte längre begränsad till din CD-samling men du kan komplettera den med ett mycket större urval av musik från diverse streaming-tjänster (Spotify, TIDAL, Apple Music, Deezer, SoundCloud, YouMusic och många fler).

Vad är en förstärkare och vad bidrar den med?

En förstärkare är en del av ett musiksystem och sörjer för att det finns watt, dvs. kraft, nog till att skicka ljud ut genom dina högtalare eller hörlurar. En del förstärkare är separata medan andra är inbyggda i olika typer av högtalare.

En s.k. aktiv högtalare har inbyggd förstärkare så den kan användas utan en separat anläggning - det är därför en bra lösning om du vill ha ett platsbesparande alternativ till kompletta musikanläggningar.

Även subwoofers har inbyggd förstärkare, vilket är nödvändigt för att få med de helt djupa bastonerna från ett mycket litet kabinett. Förstärkaren i en subwoofer kan dock inte ersätta den primära förstärkaren som behövs i ditt musiksystem, så även om du har en subwoofer behöver du även en annan slags förstärkare.

Sprid ljudet till alla hemmets rum

För den bästa totalupplevelsen av ditt streaming-system är det en bra idé att ha spelare i samtliga rum i huset - i alla fall dem, där du lyssnar på musik. Det betyder dock inte att du ska göra plats åt kompletta stereoanläggningar överallt. Du kan enkelt och elegant kombinera en trådlös förstärkare med ett par bra högtalare till exempelvis köket eller uterummet, så får du en bra ljudupplevelse som inte är alltför platskrävande.

Du kan göra det ännu enklare för dig genom att välja en trådlös högtalare med inbyggd förstärkare. Även om det finns många bra modeller att välja mellan, är en äkta hifi-lösning med förstärkare och två separata högtalare absolut att rekommendera om du prioriterar bra ljudkvalitet.

Välj en förstärkare med massor av möjligheter

Precis som med högtalare finns det en massa valmöjligheter när det kommer till förstärkare. Välj t.ex. en förstärkare med Bluetooth, för ett enkelt och smart alternativ till trådlösa wifi-lösningar. Med Bluetooth eller wifi slipper du kablar som ska monteras och kanske stör bilden i en annars stilren inredning.

Använd din förstärkare tillsammans med din TV, så kan du se film och serier med fantastiskt hifi-ljud i stereo. Många förstärkare är förberedda till just denna funktion, så du kan styra hela ljudstyrkan och sätta på/stänga av från din TV-fjärrkontroll. Luta dig tillbaka i soffan och njut underhållningen från både skärmen och högtalarna.

Göm undan din förstärkare eller visa fram den med stolthet

Om du inte vill ha din förstärkare stående framme till fri åskådan, kan du gömma undan den i en smart hifi-möbel. Med trådlös användning via Bluetooth och wifi behöver du inte komma åt den till vardags, så du kan placera den i en möbel från t.ex. clic eller unnu för en stilfull lösning som passar in i inredningen. Har du en traditionell förstärkare kan du dölja den bakom en elegant tygfront som fritt släpper igenom fjärrkontrollens signaler.

Idag lägger hifi-producenterna inte bara vikt på teknologin, utan fokuserar även på design i deras produktutveckling. En förstärkare kan därför vara superelegnt att titta på så du inte vill gömma undan den, men istället vill använda den som en del av inredningen.

Förstärkare tillverkas även i olika storlekar, så du kan välja en liten eller minivariant om den ska ta så lite plats som möjligt. Eller gå i motsatt riktning och välj en stor, robust förstärkare för ett urbant och coolt uttryck i rummet.

NAD – populär serie av förstärkare

Om du inte redan är bekant med NAD, är det på tiden att vi berättar lite grann om det populära varumärket som egentligen heter New Acoustic Dimension, men som använder den mer använda förkortningen NAD.

NAD ligger bakom olika förstärkare späckade med trådlösa möjligheter, äkta hifi-ljud och en massa spännande funktioner.

Varumärket var bland de första att förse oss med framtidens stereoanläggning och befria oss från separata streaming-låda och extra kablar.

Vissa av varumärkets förstärkare har inbyggd Chromecast och Bluetooth som ger dig möjlighet att streama så mycket du vill. I en förstärkare med inbyggd Bluesound innehåller förstärkaren ett trådlöst multiroom-system, så att du kan få glädjen av trådlös musik och trådlös användning i husets alla rum.

Sätt ihop din förstärkare med ett par passande trådlösa högtalare så har du en fullt utbyggd musiklösning som fungerar trådlöst i hela ditt hem. Det styrs enkelt från din smartphone eller surfplatta.

I NAD-förstärkare får du dessutom både analoga och digitala ljudingångar så du kan ansluta vad som helst, t.ex. din skivspelare så du kan njuta av dina gamla plattor i bra ljudkvalitet.

Besök din lokala HiFi Klubben-butik

Det kan vara svårt att hitta runt i hifi-djungeln. Du är alltid välkommen in i en av våra butiker där vi står redo att förklara och rådge dig efter bästa förmåga om du behöver hjälp eller ytterligare information.

Vi kan visa de olika typerna förstärkare, berätta om fördelar och nackdelar med modellerna och till sist guida dig till den lösning som bäst lever upp till dina behov och önskemål.

Vi rekommenderar alltid att du kommer in i en HiFi Klubben-butik så du kan se och höra förstärkarna på riktigt, men om du inte har möjlighet kan du även kontakta oss via vår hemsida där vi självklart också är redo att hjälpa.