Hopp til innhold
56 990:-st.
Okänd leveranstid
Ultimata ultra High End-elektrostat-hörlurar som kommer att ge dig många års oförglömliga musikupplevelser. Toppnivån inom head-fi!

Läs mer:

Beskrivning

Audeze CRBN – kompromisslösa öppna elektrostatiska head-fi-hörlurar i ultra High End-klass

 • Extremt detaljerad och realistisk ljudbild
 • Suverän bas för att vara en elektrostat-konstruktion
 • Lättviktskonstruktion i magnesium, kolfiber, komposit och äkta läder
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Hög bärkomfort

Audeze CRBN (uttalas Carbon) är elektrostat-head-fi-hörlurar i ultra High End-klass som kommer att ge dig många års oförglömliga musikupplevelser. En påkostad och kompromisslös toppmodell som ger dig allt det bästa från elektrostat-principen, samtidigt som de eliminerar de traditionella svagheter som många motsvarande konstruktioner fortfarande brottas med.

När du lyssnar på musik på CRBN kommer du att upptäcka en uppsjö av detaljer som du aldrig har hört förut. Här kan du verkligen njuta av ALLT det som artisten och ljudteknikern har lagt in i produktionen, utan att återgivningen blir överdrivet analytisk – den blir bara komplett. Du får en bas och en dynamik helt i toppklass, samtidigt som du får den unika detaljrikedom och ”viktlöshet” som gör elektrostatlösningar till en oförglömlig ljudupplevelse.

Helt naturligt och utan ansträngning, som den mest självklara sak i världen. Allting känns bara rätt, och därmed har du faktiskt nått det ultimata målet inom både hifi och head-fi.

Kompromisslöst och solitt byggda

Audeze har uppnått den blygsamma vikten på CRBN genom att genomgående använda exotiska lättviktsmaterial där det varit möjligt. De har i stor utsträckning använt magnesium, kolfiber, aluminium och starka kompositmaterial, och de handsydda överdimensionerade öronkuddarna är klädda i silkeslent äkta läder. Den breda huvudbygeln fördelar vikten mjukt och jämnt så att du upplever att den massiva konstruktionen tynger mycket mindre på huvudet än du först skulle kunna tro.

Välj själv din förstärkare

Precis som andra äkta elektrostat-hörlurar kräver CBRN en separat förstärkare med inbyggd drivenhet för högspänning. CBRN är kompatibel med 580 V-standarden ”Stax Pro Bias” och kabeln är terminerad med 5-stifts standardkontakter, så du har en lång rad kvalitetsförstärkare att välja bland.

Ge CRBN en riktigt bra elektrostatförstärkare och starta din favoritmusik! När du hör den suveränt luftiga, detaljerade och naturliga återgivningen så kommer du att förstå varför många ljudproffs, musiker och musikälskare ser elektrostat-lurar som den ultimata ljudlösningen!

Audeze CRBN finns i svart utförande. Förstärkare köps separat.

Audeze elektrostatiska hörlurar – en unik upplevelse

Vid första ögonkastet är det många likheter mellan elektrostat-lurar och de Planar Magnetic-hörlurar som har gjort Audeze till ett känt märke bland hifi-entusiaster över hela världen. Bägge typer producerar nämligen ljud med hjälp av en ultratunn folie som är spänd över en stor yta. Men där upphör också likheterna. Planar Magnetic fungerar med hjälp av magneter, medan elektrostat använder högspänning för att driva membranen. Plus/minus-spänningen (580 volt) appliceras på de två platta ”statorerna” som omger det elektriskt ledande membranet på varje sida, och på så sätt får membranet förmågan att röra sig i takt med musiksignalen.

I CRBN är membranet tillverkat med inkapslade elektriskt ledande ”carbon nanotubes” som ersätter det applicerade metallager som du hittar på andra elektrostat-konstruktioner. Det ger ett ännu tunnare membran och därmed ännu bättre respons för de allra känsligaste musiksignalerna. Samtidigt är membranet immunt mot fukt och temperatursvängningar, så det behåller sina egenskaper under produktens hela livstid.

Det unika membranet i CRBN löser två av de klassiska utmaningar där elektrostatlösningar traditionellt sett står svagare än traditionella konstruktioner: maximalt ljudtryck och återgivningen av den djupaste basen. Kombinationen av en mycket stor membranyta, större avstånd mellan membran och stator, samt en mindre stram uppspänning än normalt, ger tillsammans prestanda som kombinerar det bästa från den dynamiska principen, Planar Magnetic- och elektrostatprincipen. CBRN är kort sagt en ultimat ljudlösning, och du behöver bara fundera på alternativa modeller om du behöver ljudisolering mot omgivningen eller insisterar på bas och ljudtryck på en helt extrem nivå.

En upplevelse för livet

Ett par hörlurar som CRBN är en investering för livet. Du kommer aldrig att uppleva att de kommer till korta i något som helst sammanhang och du kan lugnt räkna med att de kommer att följa dig även om du byter ut resten av anläggningen. Den exklusiva och tidlösa designen grundar sig också på optimala materialval och optimal ljudkvalitet istället för tillfälliga modenycker. Det innebär ytterligare en garanti för att du aldrig kommer att ångra din investering.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt detaljerad och realistisk ljudbild
 • Suverän bas för att vara en elektrostat-konstruktion
 • Lättviktskonstruktion i magnesium, kolfiber, komposit och äkta läder
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Öppen konstruktion
 • Relativt låg vikt och hög bärkomfort
 • Exklusivt transportetui medföljer

Begränsningar

 • Kräver separat förstärkare/högspänningsdrivenhet (extra tillbehör)
 • En del alternativ kan prestera en mer fyllig basåtergivning och/eller högre ljudtryck
 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen

Tillbehör till Audeze CRBN

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Head-Fi
Frekvensomfång20-40.000 Hz
MikrofonNej
Akustisk konstruktionÖppen
Element typ/storlek90 mm - Electrostatic driver
Avspelning via USBNej

Rekommenderade produkter