Hopp til innhold
14 990:-Set

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Dessa unika Planar Magnetic-hörlurar kommer att ge dig en suverän head-fi-upplevelse både ute och hemma. In-ear när det är som allra bäst.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze Euclid – slutna Planar Magnetic in-ear-head-fi-lurar i referensklass

 • Sluten Planar Magnetic-konstruktion
 • Suveränt ljud för att vara en in-ear-modell
 • Bra ljudisolering mot omgivningen
 • Exklusiv och solid design i aluminium och kolfiber
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Audeze Euclid är slutna Planar Magnetic in-ear-hörlurar med ljud i absoluta världsklassen för den här kategorin. Här får du en lång rad av de unika Audeze-lösningarna från de stora over-ear-toppmodellerna, men omstöpta till in-ear-format. Planar-element, Fluxor-magnetsystem, Fazor-teknik för att guida ljudet och Ultra-thin Uniforce-membran – här får du allt!

Ljudet från Euclid har en naturlig värme och musikalitet som är helt oemotståndlig, oavsett om du lyssnar på elektronisk eller akustisk musik. Ljudbilden är stor och rymlig, med djup och dynamisk bas, myriader av detaljer och en enastående placering av enskilda röster och instrument. Här upplever du ljudet i ett riktigt rum – inte ”inne i huvudet” som med många billigare hörlurar.

Kompromisslös audiofil sluten konstruktion

Audeze Euclid är en renodlad audiofil in-ear-modell framtagen för dig som vill ha en äkta head-fi-upplevelse utan att behöva ha ett par fullstora hörlurar på huvudet. Konstruktionen är sluten, vilket ger dig fin ljudisolering mot omgivningen. Därför kan du utan problem använda Euclid när du är på språng eller till exempel åker tåg.

Huset är gjutet i aluminium med elegant hölje i kolfiber, och den medföljande flätade kabeln med MMCX-anslutning ger hög komfort och kan bytas mot matchande kablar från andra tillverkare om du har särskilda preferenser. Den extrema känsligheten på 105 dB ger dig möjlighet att få ett ljudtryck på upp till 120 dB. Det klarar inte dina öron särskilt länge men de kan i gengäld njuta av kolossal dynamik som helt utan ansträngning följer i kölvattnet även vid mer normala ljudnivåer.

Euclid finns i svart utförande. Öronadaptrar av olika typ och i olika storlekar medföljer.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Membranet är omgivet av ett väldigt kraftfullt magnetsystem av samma storlek – på bägge sidor i de största och mest exklusiva modellerna. När den elektriska signalen passerar genom membranen kommer magnetsystemet att få folien att röra sig och omvandla signalen till hörbart ljud. Det ultralätta membranet reagerar extremt snabbt och ger en suverän transientrespons över hela frekvensområdet. Samtidigt ger den stora membranytan en djup och oansträngd basåtergivning samtidigt som man undviker uppbrytnings- och impedansproblem eftersom membranen drivs synkront över hela ytan.

Massor av fördelar och lätta att driva

I grund och botten har en Planar Magnetic-konstruktion flera fördelar som kommer dig direkt till godo. Den höga effektiviteten och den platta impedanskurvan gör hörlurarna lättare att driva för förstärkaren, och det ger dig många fler valmöjligheter än med en del alternativ.

På minussidan tar det stora membranet och magnetsystemet sin plats och Audeze använder alltid solida och resonansdämpande material hela vägen. Det betyder att deras hörlurar varken är de lättaste eller mest kompakta modellerna på marknaden, men det glömmer du snabbt när musiken börjar spela.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om.

En sak är dock säker: Planar Magnetic är ett fullvärdigt alternativ till andra High End-hörlurar, och du är skyldig dig själv att uppleva dem om du är det minsta intresserad av head-fi.

En upplevelse för livet

Ett par hörlurar som Audeze Euclid är en investering för livet. Du kommer aldrig att uppleva att de kommer till korta i något som helst sammanhang och du kan lugnt räkna med att de kommer att följa dig även om du byter ut resten av anläggningen. Den exklusiva och tidlösa designen grundar sig också på optimala materialval och optimal ljudkvalitet istället för tillfälliga modenycker. Det innebär ytterligare en garanti för att du aldrig kommer att ångra din investering.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Sluten Planar Magnetic-konstruktion
 • Suveränt ljud för att vara en in-ear-modell
 • Bra ljudisolering mot omgivningen
 • Exklusiv och solid design i aluminium och kolfiber
 • Fluxor/Fazor-magnetsystem
 • Utbytbar kabel
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Begränsningar

 • Ingen inbyggd Bluetooth
 • Det finns alternativ med lägre vikt

Tillbehör till Audeze Euclid

Tekniska specifikationer

HörslurstypIn-ear, Head-Fi
Aktiv brusreduceringNej
Frekvensomfång10-50.000 Hz
Känslighet105 dB
MikrofonNej
Akustisk konstruktionSluten
Impedans, passiv12 ohm
BluetoothNej
Element typ/storlek18 mm - Planar magnetic driver
Avspelning via USBNej

Rekommenderade produkter

LCDi3
Head-fi in-ear-hörlurar
11 490:- / Paket