Hopp til innhold
Audeze LCD-1 Head-fi hörlurar

AudezeLCD-1Head-fi hörlurar

Få en äkta head-fi-upplevelse med dessa kompakta och prisvänliga öppna Planar Magnetic-hörlurar. Så bra kan din musik faktiskt låta.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

Audeze LCD-1 – prisvänliga och bekväma öppna Planar Magnetic-head-fi-hörlurar

LCD-1 är instegsmodellen i den exklusiva serien Planar Magnetic-hörlurar från Audeze. De har en öppen konstruktion som ger dig en lång rad av de tekniska lösningarna från de tunga toppmodellerna, men i ett mer användarvänligt format och till ett betydligt vänligare pris.

Precis som de större modellerna spelar LCD-1 med en naturlighet och musikalitet som inbjuder till många timmars intensiv lyssning. Ljudet är helt utan de konstgjorda betoningar och imponator-effekter som kan göra en del alternativ mer imponerande vid första öronkastet. Men du kommer att upptäcka att LCD-1 vinner med hästlängder vid en närmare bekantskap, just eftersom allting smälter samman i en harmonisk enhet. Ta därför god tid på dig när du ska provlyssna dem.

LCD-1 är lätta att driva, så du kan spela musik i fin kvalitet direkt från hörlursuttaget på din anläggning eller från din telefon eller dator. I de sistnämnda fallen rekommenderar vi dock starkt att du kompletterar med någon av de ultrakompakta mobila DragonFly D/A-omvandlarna från AudioQuest. Då kan du få äkta audiofilt ljud både ute och hemma.

Om du vill krama fram den sista droppen kvalitet ur dina LCD-1 och njuta maximalt av din musik så heter lösningen en bra separat hörlursförstärkare. Då kommer du att höra varför så många musikälskare och head-fi-entusiaster världen över har tagit denna prisvänliga Planar Magnetic-modell till sina hjärtan.

Byggd för komfort och hållbarhet

Planar Magnetic-elementen i LCD-1 är hela 90 mm i diameter, men trots detta är hörlurarna fortfarande imponerande kompakta och eleganta. Både öronkuddar och huvudbygel är vadderade med äkta lammskinn, och tack vare den låga vikten på 250 gram – helt exceptionellt för en Planar-konstruktion – kan du lyssna i timmar utan att bli trött.

Huvudbygeln har en solid ryggrad av metall och som pricken över i är designen hopfällbar, så du kan packa ned LCD-1 i det kompakta etui som medföljer och ta dem med dig var överallt. En läcker detalj om du till exempel jobbar professionellt med ljud eller vill njuta av musik i hög kvalitet från laptop eller telefon även när du inte befinner dig hemma.

LCD-1 finns i svart utförande. 

Mer bilder på Audeze LCD-1

Audeze LCD-1 Head-fi hörlurar

Höjdpunkter

 • Väldigt naturlig och musikalisk ljudbild
 • Hög bärkomfort och låg vikt
 • Hopfällbar design, inkl. hardcase-etui
 • Lätta att driva, även från vanliga anläggningar och telefon
 • Öppen konstruktion

Vår
Expertbedömning

 • Väldigt naturlig och musikalisk ljudbild
 • Hög bärkomfort och låg vikt
 • Hopfällbar design
 • Lätta att driva, även från vanliga anläggningar och telefon
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Hardcase-etui ingår
 • Öppen konstruktion med Fluxor/Fazor-magnetsystem

Tekniska specifikationer

Akustisk konstruktionÖppen
BluetoothNej
Element typ/storlek90 mm - Planar magnetic driver
Frekvensomfång10-50000 Hz
Impedans, passiv16 ohm
Känslighet99 dB

Tillbehör till Audeze LCD-1

Rekommenderade produkter