Hopp til innhold
Audeze
Head-fi hörlurar

Audeze LCD-1

4 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Få en äkta head-fi-upplevelse med dessa kompakta och prisvänliga öppna Planar Magnetic-hörlurar. Så bra kan din musik faktiskt låta.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze LCD-1 – prisvänliga och bekväma öppna Planar Magnetic-head-fi-hörlurar

 • Väldigt naturlig och musikalisk ljudbild
 • Hög bärkomfort och låg vikt
 • Hopfällbar design, inkl. hardcase-etui
 • Lätta att driva, även från vanliga anläggningar och telefon
 • Öppen konstruktion

LCD-1 är instegsmodellen i den exklusiva serien Planar Magnetic-hörlurar från Audeze. De har en öppen konstruktion som ger dig en lång rad av de tekniska lösningarna från de tunga toppmodellerna, men i ett mer användarvänligt format och till ett betydligt vänligare pris.

Precis som de större modellerna spelar LCD-1 med en naturlighet och musikalitet som inbjuder till många timmars intensiv lyssning. Ljudet är helt utan de konstgjorda betoningar och imponator-effekter som kan göra en del alternativ mer imponerande vid första öronkastet. Men du kommer att upptäcka att LCD-1 vinner med hästlängder vid en närmare bekantskap, just eftersom allting smälter samman i en harmonisk enhet. Ta därför god tid på dig när du ska provlyssna dem.

LCD-1 är lätta att driva, så du kan spela musik i fin kvalitet direkt från hörlursuttaget på din anläggning eller från din telefon eller dator. I de sistnämnda fallen rekommenderar vi dock starkt att du kompletterar med någon av de ultrakompakta mobila DragonFly D/A-omvandlarna från AudioQuest. Då kan du få äkta audiofilt ljud både ute och hemma.

Om du vill krama fram den sista droppen kvalitet ur dina LCD-1 och njuta maximalt av din musik så heter lösningen en bra separat hörlursförstärkare. Då kommer du att höra varför så många musikälskare och head-fi-entusiaster världen över har tagit denna prisvänliga Planar Magnetic-modell till sina hjärtan.

Byggd för komfort och hållbarhet

Planar Magnetic-elementen i LCD-1 är hela 90 mm i diameter, men trots detta är hörlurarna fortfarande imponerande kompakta och eleganta. Både öronkuddar och huvudbygel är vadderade med äkta lammskinn, och tack vare den låga vikten på 250 gram – helt exceptionellt för en Planar-konstruktion – kan du lyssna i timmar utan att bli trött.

Huvudbygeln har en solid ryggrad av metall och som pricken över i är designen hopfällbar, så du kan packa ned LCD-1 i det kompakta etui som medföljer och ta dem med dig var överallt. En läcker detalj om du till exempel jobbar professionellt med ljud eller vill njuta av musik i hög kvalitet från laptop eller telefon även när du inte befinner dig hemma.

LCD-1 finns i svart utförande. 

Öppna eller slutna – vad är rätt för dig?

Precis som många andra head-fi-hörlurar är LCD-1 en öppen konstruktion. Många entusiaster föredrar den här principen eftersom man helt slipper reflexioner från en kammare som kan påverka membranens baksida och skapa förvrängning. Teoretiskt sett är detta optimalt men det innebär samtidigt att ljudet nästan passar helt fritt i bägge riktningar. Du kan tydligt höra vad som händer i omgivningen, och din omgivning kan lyssna med i musiken om du spelar högt.

På grund av den fria ljudpassagen är öppna hörlurar inte särskilt väl lämpade för lyssning i stökiga omgivningar. Om du behöver en egen oas där du alltid kan njuta av musiken utan att bi störd så är en sluten modell en bättre lösning.

Fluxor och Fazor – patenterad element-teknik i ljudets tjänst

LCD-1 är bestyckade med det patenterade Audeze Fluxor-magnetsystemet. I denna design går det magnetiska fältet diagonalt i den magneten istället för längs med den som i vanliga fall. Genom att montera dessa unika magneter i par kan man koncentrera magnetfältet in mot membransidan där det ska verka. På så sätt kan hela magnetsystemet göras mindre och lättare och fortfarande behålla samma styrka. Till stor nytta för både design och ljudkvalitet. 

LCD-1 rymmer också den patenterade Fazor-tekniken som tar bort våg-interferens i det ljud som passerar genom magnetsystemet. Dessa ”ljud-guider” – som Audeze själva kallar dem – gör systemet helt akustisk transparent och ger ett renare ljud, högre upplösning och en bättre stereobild.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Membranet är omgivet av ett väldigt kraftfullt magnetsystem av samma storlek – på bägge sidor i de största och mest exklusiva modellerna. När den elektriska signalen passerar genom membranen kommer magnetsystemet att få folien att röra sig och omvandla signalen till hörbart ljud. Det ultralätta membranet reagerar extremt snabbt och ger en suverän transientrespons över hela frekvensområdet. Samtidigt ger den stora membranytan en djup och oansträngd basåtergivning samtidigt som man undviker uppbrytnings- och impedansproblem eftersom membranen drivs synkront över hela ytan.

Massor av fördelar och lätta att driva

I grund och botten har en Planar Magnetic-konstruktion flera fördelar som kommer dig direkt till godo. Den höga effektiviteten och den platta impedanskurvan gör hörlurarna lättare att driva för förstärkaren, och det ger dig många fler valmöjligheter än med en del alternativ.

På minussidan tar det stora membranet och magnetsystemet sin plats och Audeze använder alltid solida och resonansdämpande material hela vägen. Det betyder att deras hörlurar varken är de lättaste eller mest kompakta modellerna på marknaden, men det glömmer du snabbt när musiken börjar spela.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om.

En sak är dock säker: Planar Magnetic är ett fullvärdigt alternativ till andra High End-hörlurar och du är skyldig dig själv att uppleva dem om du är det minsta intresserad av head-fi. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Väldigt naturlig och musikalisk ljudbild
 • Hög bärkomfort och låg vikt
 • Hopfällbar design
 • Lätta att driva, även från vanliga anläggningar och telefon
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA
 • Hardcase-etui ingår
 • Öppen konstruktion med Fluxor/Fazor-magnetsystem

Begränsningar

 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen
 • Bör ha en separat hörlursförstärkare för att prestera optimalt

Tillbehör till Audeze LCD-1

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång10-50000 Hz
Känslighet99 dB
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv16 ohm
BluetoothNej
Element typ/storlek90 mm - Planar magnetic driver

Rekommenderade produkter