Hopp til innhold
Audeze
Gaming-headset

Audeze LCD-GX

11 490:-st.
Förväntad i lager den 2 maj 2024.
Upplev både gaming och musik i kompromisslös head-fi-kvalitet. Ett par unika hörlurar som ger dig det bästa från båda världar.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze LCD-GX – öppna Planar Magnetic head-fi-hörlurar med kompromisslöst ljud för musik och gaming

 • Öppen konstruktion
 • Enastående ljud till både gaming och hifi-musik
 • Inklusive högkvalitativ gaming-mikrofon
 • Exklusivt utförande i magnesium och proteinläder
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ

Audeze LCD-GX är världens första äkta audiofila gaming-hörlurar. Här får du samma fantastiska hifi-ljudkvalitet som har gjort de andra exklusiva Planar Magnetic-modellerna från Audeze kända över hela världen. Skillnaden är bara att du här också får en högkvalitativ mikrofon som på ett ögonblick förvandlar dina head-fi-hörlurar till ett fullfjädrat gaming-headset.

Precis som den påkostade toppmodellen Audeze LCD-X är Audeze LCD-GX en öppen konstruktion som är avstämd för ett neutralt och väldigt detaljerat ljud. Det ger dig en oöverträffad hifi-upplevelse till musik, och vid gaming går varenda liten detalj i ljudet fram tydligt så att du kan avgöra exakt var dina motståndare befinner sig.

Den öppna konstruktionen släpper nästan igenom ljudet obehindrat i bägge riktningar, vilket bidrar till den suveräna ljudkvaliteten. Samtidigt gör detta också att du ska vara medveten om att Audeze LCD-GX inte är optimala att använda i miljöer där du har mycket ljud omkring dig.

Massor av möjligheter

Audeze LCD-GX är framtagna för dig som vill njuta av både musik och gaming med högsta möjliga ljudkvalitet utan att kompromissa någonstans. Här kan du sitta i din egen värld och få fram det absolut bästa av din musiksamling, särskilt om du också unnar dig själv en bra hörlursförstärkare som kan locka fram alla audiofil kvaliteter i ljuset. Audeze LCD-GX är en 100 % analog konstruktion, där ljudkvalitet går före digitalt fuffens och trådlösa funktioner.

Till gaming kan du utnyttja den dedikerade kabeln som är utrustad med en exklusiv riktningsbestämd och brusreducerande mikrofon som du kan placera precis var du vill i förhållande till din mun. Här får du kristallklar kommunikation med dina medspelare samtidigt som spelljudet fyller dina hörselgångar i suverän kvalitet. På själva kabeln hittar du också en lättillgänglig mute-knapp så att du enkelt kan stänga av mikrofonen.

Med tanke på lurarnas neutrala ljudkaraktär och möjligheten att kommunicera med din omgivning kan Audeze LCD-GX också vara ett ytterst intressant val om du jobbar med professionell ljudproduktion.

Audeze LCD-GX finns i svart utförande. 

Audeze LCD-GX – byggda för ljudkvalitet och komfort

Planar Magnetic-elementen i Audeze LCD- GX 106 mm i diameter och är bestyckade med flera av de unika och audiofila tekniker du hittar i mer påkostade head-fi-modeller från Audeze, som till exempel Fluxor Neodym-magnetsystem och Uniforce-membran.

I det patenterade Audeze Fluxor-magnetsystemet går det magnetiska fältet diagonalt i den magneten istället för längs med den som i vanliga fall. Genom att montera dessa unika magneter i par kan man koncentrera magnetfältet in mot membransidan där det ska verka. På så sätt kan hela magnetsystemet göras mindre och lättare och fortfarande behålla samma styrka. Till stor nytta för både design och ljudkvalitet. 

Öronkåporna har en exklusiv konstruktion i superlätt magnesium, och de stora öronkuddarna består av memoryskum vadderat med silkeslent konstläder. Den breda flexibla huvudbygeln ger en otrolig komfort, och vikten på 460 gram är fortfarande i den lägre delen av skalan för en planar-konstruktion av den här storleken, så du kan lyssna i timmar utan att bli trött.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Öppen konstruktion
 • Enastående ljud till både gaming och hifi-musik
 • Kabel med högkvalitativ gaming-mikrofon medföljer
 • 106 mm Planar Magnetic-element med Fluxor-magnetsystem
 • Lätta att driva jämfört med en del alternativ
 • Exklusivt utförande i magnesium och proteinläder
 • Exklusivt transportetui medföljer
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Begränsningar

 • Ingen trådlös anslutning
 • Relativt hög vikt
 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen

Tillbehör till Audeze LCD-GX

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Head-Fi, Gaming-headset
Aktiv brusreduceringNej
Frekvensomfång10-50.000 Hz
Känslighet100 dB
MikrofonJa
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv20 ohm
BluetoothNej

Rekommenderade produkter