Hopp til innhold

3 produkter

Gaming headsets – få mest möjligt ut av ditt spel

Gaming och eSport växer explosionsartat just nu och det är inte längre förbehållt några få nördar i dunkla rum. Oavsett om du drömmer om att bli nästa Astralis-stjärna, eller bara vill spela med vänner på helgerna, kompromissar en äkta gamer naturligtvis aldrig på utrustningen. 

Rätt gaming headset kan betyda skillnaden mellan liv och död, så om där är ett område att gå all-in på, bör det vara här. Med optimalt ljud kan du höra om fienden smyger på dig bakifrån eller närmar sig från en död vinkel.

Du kan också ge det ännu mer kraft med ett hemmabiosystem med surroundljud, så att du inte bara får perfekt ljud utan också kan märka explosioner och stämningen i hela kroppen. 

Upplev friheten med ett trådlöst gaming headset

En trådlös anslutning är vägen fram om du vill slippa trassla in dig i kablar när du spelar. Här har du fullständig rörelsefrihet och kan slå ut med armarna i maktlöshet eller jubla, precis så tokigt som du vill, utan att behöva oroa dig för att bli intrasslad eller riskera att slita ut en kabel. 

Trådlösa gaming headsets i bra kvalitet kan hålla till många timmars spel, men trådlösa modeller kräver naturligtvis fortfarande att du kommer ihåg att ladda dem.

En del tänker automatiskt på Bluetooth när man säger trådlösa headset, men Bluetooth är inte anpassat för gaming eftersom det ger en fördröjning på ljudet i förhållande till bilden, och det är det såklart ingen som önskar. Istället finns det andra trådlösa wi-fi-teknologier som ser till att ljudet matchar bilden.

Bland våra mest populära gaming hörlurar hittar man modellerna från Sennheiser och Steelseries, som bägge levererar några av de bästa modellerna till både PC och olika spelkonsoler såsom PS4 och Xbox One.

Koppla av med kabelanslutning

Kabelanslutning säkrar dig mot dålig förbindelse och strömbrist. Om ditt headset är kabelanslutet, behöver du inte oroa dig för att strömmen tar slut mitt i stridens hetta och du är inte beroende av en trådlös förbindelse mellan ditt headset och din dator eller spelkonsol.

De flesta trådlösa modeller kan också användas med kabel, så du kan använda kabelanslutningen som en nödlösning om batteriet tar slut mitt i kampen.

Balans mellan komfort och skryt

Pris och kvalitet går hand i hand när det gäller gaming hörlurar. Det finns gott om billiga headsets på marknaden, men upplevelsen är också därefter. Om du ska spendera pengar på ett headset till gaming, kan du lika gärna skämma bort dig med en ordentlig modell, så att du får ut så mycket som möjligt av ditt spel.

Rätt ljud i båda riktningar

Det viktigaste med ett gaming headset är givetvis att ljudkvaliteten är bra, och att slipper knaster och sprak på linjen när du spelar. 

Vissa gaming headsets är utformade för att stänga ute ljuden omkring dig, så att du inte blir distraherad av grannens skrikande barn eller en dammsugare i rummet bredvid. Om du kombinerar detta med 7.1 surround sound, kommer du märka att spelupplevelsen tas till nya höjder. Det kommer att kännas som att du står inne i spelet, eftersom alla ljud kommer från helt rätt vinkel och med perfekt ljudnivå i förhållande till omgivningen.

Dina medspelare ska självklart också kunna ta del av ditt ljud, så att ni kan kommunicera under tiden. Därför är en bra mikrofon – gärna med brusreducering - viktigt så att dina kommandon och uppdateringar inte slukas upp av oväsen från omgivningen.

Här är det smart att välja ett headset där mikrofonarmen kan roteras, så att du kan ställa in den till just ditt ansikte och röstläge. På så sätt kan du också flytta den från ansiktet när du inte använder den. 

Undvik huvudvärk och platta öron

Om du har provat att spela med ett dåligt headset, har du förmodligen också lagt märke till hur det börjar gnaga på öronen efter ett tag. Det klämmer på konstiga ställen och huvudvärken kommer smygande. Det går inte om du ska spela hela natten, så ett gaming headset med god komfort är ett måste för en seriös gamer. 

Headsets i lättviktskonstruktion är utformade för maximal komfort och är avbalanserade så att trycket inte är större på några ställen när du har headsettet på dig. Bra öronkuddar sörjer för att minska belastningen på öronen, och med andningsbara material blir dina öron inte varma och irriterade.

Framhäv din stil genom ditt headset

Komfort och funktion är naturligtvis det viktigaste när du köper ett gaming headset, men du bör också leta efter en modell som du tycker ser cool ut och som har de funktioner du behöver. Det är skillnad både på själva designen och färgerna på olika headsets, så när du väl har bestämt dig för de primära sakerna, kan du lika gärna spendera lite tid på att hitta den design som bäst passar din gaming stil.

Gaming headset med ljus ser supercoola ut när mörkret faller på, och på många av dem kan du själv välja en färg som matchar ditt team eller ditt humör. 

Det finns också olika möjligheter att välja mellan när det gäller ljud- och mikrofoninställningar. Det behöver inte vara ett som är bättre än något annat - det beror på vad som är lättast för dig att kontrollera när du spelar.

Känn, märk och testa innan du handlar

Det är enorm skillnad på att sitta där hemma och läsa om ett headset, och att stå med det fysiskt i handen. Även om du kan se specifikationer, färger, pris, etc. online, är du fortfarande skyldig dig själv att prova några olika modeller på huvudet innan du handlar. Då har du mycket större chans att hitta det perfekta paret.

Ett bra köp börjar med bra research efterföljt av att du testar. Kom in i din HiFi Klubben-butik och prova våra olika gaming headsets, och upplev skillnaden mellan en basmodell och en modell i premiumklassen, som ger dig en komplett spelupplevelse.

Se också