Hopp til innhold
11 490:-Set

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Du behöver inte kompromissa med ljudet bara för att du föredrar in-ear. Upplev äkta head-fi med dessa unika Planar Magnetic-hörlurar.

Läs mer:

Beskrivning

Audeze LCDi3 – öppna in-ear Planar Magnetic head-fi-hörlurar i referensklass med Bluetooth

 • Öppen Planar Magnetic-konstruktion
 • Suveränt ljud för att vara en in-ear-modell
 • Trådlös avspelning via Bluetooth 5.0/aptX HD samt via Apple Lightning och minijack-kabel
 • Exklusiv och solid design i gjutet magnesium
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

LCDi3 är öppna in-ear Planar Magnetic-hörlurar med ljud i absoluta världsklassen för den här kategorin. Här får du en lång rad av de unika Audeze-lösningarna från de stora over-ear-toppmodellerna men omstöpta till i in-ear format. Planar-element, Fluxor-magnetsystem, Fazor-teknik för att guida ljud, Ultra-thin Uniforce-membran – allt det här utmynnar i en enastående ljudkvalitet som du aldrig skulle förvänta dig från en in-ear-modell. Möjlighet till trådlös avspelning via Bluetooth sätter pricken över i.

Ljudet från LCDi3 har en naturlig värme och musikalitet som är helt oemotståndlig, oavsett om du lyssnar på elektrisk eller akustisk musik. Ljudbilden är stor och rymligt, med djup och dynamisk bas, myriader av detaljer och en enastående placering av enskilda röster och instrument. Här upplever du ljudet i ett riktigt rum – inte ”inne i huvudet” som med många billigare hörlurar.

Unika möjligheter – även trådlöst

LCDi3 är en renodlad audiofil in-ear-modell framtagen för dig som vill ha den äkta head-fi-upplevelsen utan att behöva ta ett par fullstora hörlurar på huvudet. I typisk head-fi-anda har de en öppen konstruktion som nästan släpper igenom ljudet fritt i bägge riktningar. LCDi3 är därför inte särskilt väl lämpade att användas i stökiga omgivningar, men kan i gengäld vara en helt perfekt lösning till exempel för High End-lyssning från datorn på kontoret eller som professionella resemonitorer. 

Som en genial detalj kan du också använda LCDi3 trådlöst via medföljande Bluetooth-modul.

Lightning-kabel med fjärrkontroll och minijack-kabel medföljer också, så du har mängder av möjligheter att använda LCDi3 på det sätt som passar bäst i situationen. Både Bluetooth-modul och Lightning-kabel har inbyggd DSP, som bidrar till att finjustera och optimera ljudkvaliteten ytterligare.

LCDi3 finns i svart utförande. 

Kompromisslöst och solitt byggda

Planar Magnetic-elementen i LCDi3 är hela 30 mm i diameter – helt extremt för att vara en in-ear-modell – och därför blir hörlurarna också iögonfallande. Huset är i gengäld gjutet i magnesium för att hålla vikten nere och samtidigt bevara den mekaniska styrkan. En kompromisslös och exklusiv lösning som bidrar till att understryka ambitionsnivån på den här modellen.

Audeze har givetvis också tänkt på komforten, och därför får du flera olika möjligheter att placera öronsnäckorna på ett sätt som passar dig. Deras nydesignade ’Ear Fins’ håller snäckorna på plats med en liten mjuk krok som griper tag i örat. Alternativt kan du använda de traditionella öronadaptrarna som medföljer tillsammans med Ear Hooks-byglarna som går bakom öronen.

Audeze Planar Magnetic – stora element med stort ljud

Audeze är via känt i världen för sina Planar Magnetic-hörlurar, som är ett väldigt spännande alternativ till de dynamiska konstruktioner du ser från de flesta andra tillverkare. I ett Planar Magnetic-element har det traditionella systemet med membran och talspole ersatts av en otroligt tunn folie, där musiksignalen går genom en applicerad metalledare som täcker hela ytan.

Membranet är omgivet av ett väldigt kraftfullt magnetsystem av samma storlek – på bägge sidor i de största och mest exklusiva modellerna. När den elektriska signalen passerar genom membranen kommer magnetsystemet att få folien att röra sig och omvandla signalen till hörbart ljud. Det ultralätta membranet reagerar extremt snabbt och ger en suverän transientrespons över hela frekvensområdet. Samtidigt ger den stora membranytan en djup och oansträngd basåtergivning samtidigt som man undviker uppbrytnings- och impedansproblem eftersom membranen drivs synkront över hela ytan.

Massor av fördelar och lätta att driva

I grund och botten har en Planar Magnetic-konstruktion flera fördelar som kommer dig direkt till godo. Den höga effektiviteten och den platta impedanskurvan gör hörlurarna lättare att driva för förstärkaren, och det ger dig många fler valmöjligheter än med en del alternativ.

På minussidan tar det stora membranet och magnetsystemet sin plats och Audeze använder alltid solida och resonansdämpande material hela vägen. Det betyder att deras hörlurar varken är de lättaste eller mest kompakta modellerna på marknaden, men det glömmer du snabbt när musiken börjar spela.

Ett par Audeze-hörlurar spelar förbluffande bra på en vanlig högkvalitativ förstärkarutgång, men de förtjänar fortfarande en riktig hörlursförstärkare för att prestera sitt allra bästa. Då kommer du i gengäld att upptäcka varför tusentals head-fi-entusiaster världen över tagit dem till sina hjärtan.

Oavsett genre och ljudtryck är ljudet från ett par Audeze Planar Magnetic-hörlurar alltid imponerande snabbt och exakt, med massor av detaljer och en djup och kontrollerad basåtergivning. Vissa anser att denna ljudkaraktär ligger närmare vårt sätt att uppleva ljud på ute i verkligheten, men det är en av de frågor som entusiasterna säkert aldrig kommer att vara överens om.

En sak är dock säker: Planar Magnetic är ett fullvärdigt alternativ till andra High End-hörlurar, och du är skyldig dig själv att uppleva dem om du är det minsta intresserad av head-fi.

En upplevelse för livet

Ett par hörlurar som LCDi3 är en investering för livet. Du kommer aldrig att uppleva att de kommer till korta i något som helst sammanhang och du kan lugnt räkna med att de kommer att följa dig även om du byter ut resten av anläggningen. Den exklusiva och tidlösa designen grundar sig också på optimala materialval och optimal ljudkvalitet istället för tillfälliga modenycker. Det innebär ytterligare en garanti för att du aldrig kommer att ångra din investering.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Öppen Planar Magnetic-konstruktion
 • Suveränt ljud för att vara en in-ear-modell
 • Trådlös avspelning via Bluetooth 5.0/aptX HD samt via Apple Lightning och minijack-kabel
 • Exklusiv och solid design i gjutet magnesium
 • Fluxor/Fazor-magnetsystem
 • Handbyggda på Audezes egen fabrik i USA

Begränsningar

 • Inte särskilt kompakta
 • Väldigt begränsad ljudisolering mot omgivningen
 • Passformen kan kräva lite tillvänjning
 • Ingen Apple AAC via Bluetooth

Tillbehör till Audeze LCDi3

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear, Head-Fi
Frekvensomfång10-50000 Hz
Känslighet110 dB
Akustisk konstruktionÖppen
Impedans, passiv20 ohm
Bluetooth versionJa - 5 ( aptX, aptX HD )
Element typ/storlek30 mm - Planar magnetic driver
Avspelning via USBNej

Rekommenderade produkter