Hopp til innhold
AudioQuest
Hörlursförstärkare

AudioQuest DragonFly Red

2 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ultrakompakt mobil D/A-omvandlare som kommer att utföra mirakel för ditt bärbara ljud både från smartphone och PC/Mac. Äkta audiofil hifi i jackfickan!

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest DragonFly Red – mobil D/A-omvandlare med kristallklart digitalt ljud både till dator och smartphone/surfplatta

 • Kan användas både tillsammans med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)
 • Högkvalitativ hörlursförstärkare för även tungdrivna audiofila modeller
 • 64-bitars digital volymkontroll för extra hög ljudkvalitet
 • Tar inte mer plats än ett USB-minne – plug'n play
 • Stödjer högupplösta 24-bitars musikformat
 • Stöder MQA filer (Master Quality Authenticated)

DragonFly Red är en genial mobil D/A-omvandlare (DAC) som kan ta ljudet från din smartphone eller PC/Mac till nya höjder med ett par bra hörlurar. Trots att den inte är större än ett vanligt USB-minne är DragonFly Red fullmatad till bristningsgränsen med avancerad digital teknik. Och den levererar en ljudkvalitet som garanterat kommer att göra den till dina lurars bästa vän oavsett om du lyssnar hemma eller ute på stan.

Jämfört med den mer ekonomiska Black-versionen är DragonFly Red utrustad med en avancerad 64-bitars digital volymkontroll som säkerställer en suveränt klar och brusfri återgivning. Den maximala uteffekten är nästan dubbelt så hög som på Black, vilket gynnar dynamiken ofantligt, samtidigt som det här gör att du kan använda även tungdrivna High End-hörlurar.

Obs: Tänk på att DragonFly Red ska anslutas till din smartphone/surfplatta via en USB-kabel som du köper separat. För Android (4.1 eller nyare) ska du använda en Micro USB-till-hona-USB-A-kabel som stödjer OTG (on-the-go). Din smartphone/surfplatta ska också stödja OTG. Apple iOS-användare ska använda en Apple Lightning-adapterkabel (MD821AM) i originalutförande. Andra kabeltyper eller kablar som inte är originalkablar kommer inte att fungera till iOS.

Obs(2): En del Android-produkter saknar fortfarande drivrutiner som tillåter DragonFly Red att fungera tillsammans med deras smartphone/sufplatta. Om du vill vara helt säker på att DragonFly Red fungerar tillsammans med din Android-smartphone/sufplatta rekommenderar vi att prova kombinationen i vår butik. Apple iOS-produkter är inte berörda av dessa problem.

DragonFly Red finns i röd finish.

Optimal ljudkvalitet med alla hörlurar

Mobila DAC:ar har vi sett förut, främst för att användas tillsammans med bärbara datorer. Det revolutionerande med DragonFly Red är att du också kan koppla den direkt till din smartphone. Via ett helt nytt chip har AudioQuest minskat energiförbrukningen till en lägre nivå än någonsin tidigare, vilket öppnar upp för helt nya möjligheter. Nu kan du äntligen få ut full ljudkvalitet från din smartphone, och du kan lugnt ansluta ett par riktigt seriösa hifi-hörlurar – DragonFly Red kommer uppfylla kraven.

Få ut det bästa av musiken på datorn, TIDAL/Spotify m.m.

Alla datorer är utrustade med ett ljudkort som omvandlar den ljudfil du klickar på till ljud som dina öron kan uppfatta. Dessvärre är det så att även de dyraste datorerna i regel har bedrövliga ljudkort. Det är här DragonFly Red kommer in i bilden.

Stick in DragonFly Red i någon av datorns USB-portar och koppla in dina hörlurar i minijack-uttaget på DragonFly Red, och njut av att du äntligen kan lyssna på musik med full ljudkvalitet, oavsett om den ligger på hårddisken eller om du prenumererar på någon streamingtjänst som t.ex. TIDAL eller Spotify. Sluta massakrera musiken med undermåliga ljudkort och störningsbesudlade analoga hörlursuttag!

Om du ska ta med dig DragonFly och din bärbara dator på resan eller någon annanstans kan du som extrautrustning köpa till en kort, specialdesignad USB-kabel från AudioQuest (DragonTail). Då är risken mindre att du knäcker något om datorn åker i golvet eller om du stöter till den på något annat sätt. DragonTail kan också ge lite mer utrymme om du vill ha fri tillgång till två USB-portar som sitter nära intill varandra.

Njut av äkta högupplöst musik – bättre än CD

DragonFly Red är utrustad med en exklusiv 24-bitars 9016 Sabre D/A-omvandlare som kan hantera högupplösta musikfiler i upp till 24 bit/96 Hz via USB Audio 2.0. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Den asynkrona tekniken och det specialutvecklade drivsteget i DragonFly Red optimerar den så kallade "klockningen" i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen). Du får också en inbyggd hörlursförstärkare som lyfter dynamiken och basåtergivningen hörbart, så du kommer att kunna lyssna på musik oavsett hur mycket oväsen det är omkring dig.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kan användas både tillsammans med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)
 • Högkvalitativ hörlursförstärkare med hög uteffekt även till tungdrivna High End-modeller
 • 64-bitars digital volymkontroll för extra hög ljudkvalitet
 • Tar inte mer plats än ett USB-minne – plug'n play
 • Stödjer högupplösta musikfiler upp till 24 bit/96kHz
 • Stöder MQA filer (Master Quality Authenticated)
 • Audiofil asynkron USB-teknik

Begränsningar

 • Ingen inbyggd knapp för volymkontroll
 • Ingen trådlös signalöverföring
 • USB-kabel är extrautrustning

Videos om AudioQuest DragonFly Red

Unboxing

Tillbehör till AudioQuest DragonFly Red

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollNej
TimerNej
D/A-omvandling (ljud)24-bit/96 kHz - 32-bit ESS 9016

Recensioner


4.8
13 recensioner
5
11
4
1
3
1
2
0
1
0
Juan
Sverige
4/24/2024
Juan
Sverige
S.
Nederländerna
3/23/2024

Tyvärr kan jag bara ge min åsikt om detta i begränsad utsträckning, eftersom jag beställde via webbshoppen och fick följande erfarenhet. Dragonfly Red-kopian som Hifi Klubben levererade via webbshoppen kom i en så kallad öppen låda. Medan jag betalade för en ny kopia. Den innehåller spår av användning. Jag kommer inte att byta ut den, eftersom jag är för återanvändning. Jag går också och tigger om rabatt till en annan konsument. Nästa gång ska jag besöka affären, men på grund av en oväntad sjukdom med (tillfälligt) hårda restriktioner kunde jag inte fysiskt gå ut. Jag köpte Dragonfly Red främst för att ta bort "klippningen" som min bärbara dator ger via 2,5-tums jack-ljudporten (audio-mic combo) i början av ljuduppspelningen. Dragonfly Red gör denna borttagning och jag är nöjd med detta.

S.
Nederländerna
Eric
Tyskland
3/8/2024
Eric
Tyskland
Stefan
Norge
2/23/2024

En rejäl boost för ljudkvaliteten

Stefan
Norge
M.H.
Nederländerna
2/5/2024
M.H.
Nederländerna