Hopp til innhold
AudioQuest
Signalkabel (Set)

AudioQuest Water (XLR)

21 898:-Set

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Väldigt avancerad signalkabel för anläggningar med äkta audiofila kvaliteter. Ledare i ultraren koppar av typen PSC+, både i RCA- och XLR-utgåva.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest Water – exklusiv signalkabel för anläggningar i High End-klassen

Water är ingångsmodellen till den exklusiva Elements-serien med analoga signalkablar. En väldigt avancerad trippelbalanserad kabel som precis som de dyrare modellerna har AudioQuests unika 72-volts DBS-system (Dielectric-Bias System). DBS "mättar" isoleringen med hjälp av ett elektrostatiskt fält, så att den inte absorberar energi från själva signalen.

Ledarna består av den ultrarena kopparkvaliteten PSC+ (Perfect-Surface Copper+), där ytan är så extremt ren och jämn att signalöverföringen överträffar alla andra typer av kopparledare, även utan silverplätering. Andra exklusiva detaljer är Air-Tube-isoleringen, där de enskilda ledarna omges av ett polyetylen-rör för att utnyttja luftens suveräna egenskaper som isolator mot elektricitet.

AudioQuests unika NDS-skärmning (Noise-Dissipation System) är utförd i hela 6 lager och skyddar signalen ytterst effektivt mot instrålande RF-störningar. Kontakter i extra ren, silverpläterad koppar (Hanging-Silver) är bara några av de läckra detaljerna.

Water kan till exempel användas för att koppla ihop separata för- och effektsteg. Den skulle också vara ett fantastiskt val för att överföra signalen från en högkvalitativ DAC eller till/från ett motsvarande RIAA-steg.

Signalkabeln AudioQuest Water finns i flera längder och kan fås i RCA- eller XLR-utgåva.

Obs! HiFi Klubben kan leverera stora delar av sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida.
AudioQuest Elements analoga signalkablar – fem kabelserier för fem behov
Signalkabeln har en avgörande betydelse för anläggningar i High End-klassen. Det är här du kan förlora de där sista mikrodetaljerna som avgör om du lyckas locka fram den där hett eftertraktade, tredimensionella ljudbilden eller inte. Och det är här som fel kabel kan påverka klangbalansen och förstöra det totalt neutrala ljud som du betalat dyra pengar för att uppnå.

De fem modellerna i Elements-serien är alla fullmatade med kabelteknik i världsklass. Nivån börjar vid enastående och fortsätter upp till det helt kompromisslösa som kan få den alla dyraste av anläggningar att prestera sitt absolut bästa. Alla Elements-modeller kan fås med RCA- eller XLR-kontakter.

WATER: Ingångsmodellen till den exklusiva Elements-serien. En väldigt avancerad trippelbalanserad kabel som precis som de dyrare modellerna har AudioQuests unika 72-volts DBS-system (Dielectric-Bias System). DBS "mättar" isoleringen med hjälp av ett elektrostatiskt fält, så att den inte absorberar energi från själva signalen. Ledarna består av den ultrarena kopparkvaliteten PSC+ (Perfect-Surface Copper+), där ytan är så extremt ren och jämn att signalöverföringen överträffar alla andra typer av kopparledare, även utan silverplätering.

Andra exklusiva detaljer är Air-Tube-isoleringen, där de enskilda ledarna omges av ett polyetylen-rör för att utnyttja luftens suveräna egenskaper som isolator mot elektricitet. NDS-skärmningen (Noise-Dissipation System) är utförd i hela 6 lager och skyddar signalen ytterst effektivt mot instrålande RF-störningar.

EARTH: Samma grundprincip som Water, men Air-Tube-isoleringen är gjord av FEP (Flour-Polymer), som absorberar minimalt av elektrisk energi. Samtidigt är FEP otroligt stabilt i utdragen form, så ledarna inuti i röret är praktiskt taget bara i kontakt med den ultimata isoleringen, nämligen luft. NDS och kontakterna ligger på samma nivå som på Water.

WIND: En riktigt exklusiv kabel med ledare i massivt PSS-silver (Perfect-Surface Silver) i stället för den koppar av typen PSC+ som återfinns i Earth – ett ultimat och påkostat materialval. Här har man inte lämnat något som helst åt slumpen, och du kan vara säker på att få enastående prestanda även tillsammans med väldigt ambitiösa anläggningar.

FIRE: Här har du definitivt tagit klivet upp i den kompromisslösa klassen. Du får samma massiva PSS-silverledare som i Wind, men i ännu finare omgivningar. NDS-skärmningen är i hela 8 lager, och diametern på Air-Tube-isoleringen har utökats så att du får ännu mer luft kring ledarna. Kontakterna är av den förnäma WEL-typen och är utförd i ultraren silverpläterad koppar.

WILD BLUE YONDER: Samma grundprincip som Fire, men FEP Air-Tube-isoleringen har fått en 32 % större diameter, vilket skapar ultimata förhållanden för ledarna i PSS-silver. Kompromisslös High End-teknik för dig som vägrar låta en kabel begränsa din lyssningsupplevelse! RCA- eller XLR-kontakter.

Obs! Hi-Fi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

Noise-Dissipation SystemJa
Dielectric-Bias SystemJa