Hopp til innhold

19 produkter

 

 

Signalkabel

Rätt signalkabel skyddar alla känsliga nyanser på vägen från ljudkälla till anläggning. Både bas, dynamik och detaljer blir bättre med en bra kabel. I high end-anläggningar, där man gärna vill undvika att använda tonkontroller, är signalkabeln ett oumbärligt verktyg när man vill uppnå en perfekt klang.

Vad är en signalkabel, och vad används den till?

Idag är de allra flesta ledarna i signalkablar framställda i syrefri koppar för att undgå att de oxiderar. I vissa modeller är ledarna silverpläterade eller, i vissa tillfällen, utförda i rent silver så att signalen skickas ännu bättre från A till B. Därutöver är kontaktytorna ofta förgyllda, vilket bidrar till lång hållbarhet utan att kontakten - och därmed ljudet - försämras.

Signalkablar används till att förbinda din anläggning med din musikkälla. Musikkällan kan t.ex. vara din CD-spelare, din skivspelare eller din trådlösa musikstreamer. Dessa förbinds enkelt till din anläggning eller ett par aktiva högtalare, så att du kan njuta av dina favoritplattor eller streamingmusik.

Utvalda varumärken

På HiFi Klubben säljer vi enbart varumärken som vi kan stå för och som lever upp till våra kvalitetskrav. Vi ser till att vi alltid har produkter i olika prisklasser så att alla får möjlighet att uppgradera deras nuvarande lösning till något bättre och få en förbättrad ljudupplevelse.

Argon Audio

Argon Audio är ett varumärke som alltid ger dig hög kvalitet till förnuftiga priser. Välj mellan tre olika serier – BASIC, CLASSIC och PRIME – som täcker behovet från ekonomiklassen upp till bättre anläggningar i mellanklassen. Kablarna från Argon Audio är noggrannt utvalda till att ge dig precis det du behöver utan att det kostar mer än nödvändigt. Ett riktigt bra val om du prioriterar bra ljud högre än prylar.

AudioQuest 

AudioQuest signalkablar är mer avancerade och riktar sig i första hand till dig som genomgående vill ha läckra prylar i ditt system - och därmed också när vi talar om kablarna.

Du kan t.ex. få en signalkabel som är specialframställd till att ansluta din skivspelare till din förstärkare. Bägge kanaler är samlade i en enstaka ytterkabel som ger ett elegant utseende och praktiskt skydd av kanalerna.

AudioQuest signalkablar finns i många längder, och du kan själv välja om det ska vara RCA eller XLR beroende på vad kabeln ska användas till.

Sinox

Sinox tillhör den mer budgetvänliga delen av sortimentet, men deras billiga signalkablar är fina alternativ om den kabel du har går sönder eller försvinner.

De ligger bl.a. bakom ett s.k. DIN signalkabel som du kan använda till att ansluta exempelvis din smartphone till dina B&O-högtalare. Har du en Iphone ska du vara uppmärksam på att det behövs en lightning-adapter till att koppla signalkabeln till din telefon.

Hitta rätt längd

Möjligheterna variera beroende på kabellängd, men de flesta signalkablar finns i både korta varianter på t.ex. 0,6 eller 1 meter, och långa varianter på helt upp till 10 meter.

På så sätt kan du hitta en längd som passar till just ditt rum och du slipper onödigt långa kablar som ligger och trasslar, samtidigt behöver du heller inte möblera om i rummet för att få änderna till att hänga ihop.

Helt korta kablar är bra om dina element står nära varandra, och därför bara behöver en liten kabelstump till att koppla ihop dem. De långa kan diskret placeras längs golv- eller taklister, så att de kan dras runt i hela rummet utan att det ser stökigt ut och utan att du behöver kämpa med kablar som ligger i vägen när du förflyttar dig i rummet.

Besök din HiFi Klubben-butik 

På HiFi Klubben gör vi allt vi kan för att ännu fler ska få glädje av bra ljudupplevelser. Därför står vi alltid redo om du överväger att uppgradera delar av eller hela ditt system. Vi anser att alla förtjänar bra ljud i hemmet, och vi arbetar hårt för att eliminera uppfattningen om att bra ljuduplevelser bara kan uppnås med de allra dyraste anläggningarna, kablarna och högtalarna.

Det finns massor av möjligheter i både high end- och budget-klassen, så kom in i din lokala HiFi Klubben-butik så att vi kan hjälpa dig med att hitta helt rätt lösningar till dina behov och din budget.