Hopp til innhold
AudioQuest
Högtalarkabel (Set)

AudioQuest William Tell ZERO (Banana)

33 498:-Set
Leveranstid 3-4 veckor
  -
Kompromisslös och väldigt avancerad högtalarkabel för dig som vill krama ur de sista dropparna ljudkvalitet ur din High End-anläggning.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest William Tell ZERO – kompromisslös högtalarkabel för exklusiva High End-anläggningar

  • ZERO-teknik för förlustfri signalöverföring med ultimat dynamik
  • Ledare i massiv PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+)
  • Exklusiva kontakter i ultraren, silverpläterad koppar
  • 72V DBS (Dielectric-Bias System) och kolbaserad NDS-skärmning (Noise-Dissipation System)
  • Kan beställas i längder och konfigurationer för varje behov
William Tell ZERO är den kraftigaste kabeln i Folk Hero-serien från AudioQuest. Här har du en väldigt avancerad högtalarkabel med ZERO-teknik och solidcore-ledare tillverkade i ultraren PSC+-koppar (Perfect-Surface Copper+). Ytan på den här metallen är så extremt ren och jämn att signalöverföringen överträffar alla andra typer av kopparledare, även utan silverplätering.

Den här högtalarkabeln överför hela musiksignalen med ett absolut minimum av färgning och signalförluster, och utgör ett förträffligt val till alla High End-anläggningar, bortsett från mest strömkrävande kombinationerna som kommer att må bra av de ännu kraftigare ledarna i toppserien Mythical Creatures.

Bi-wiring med ZERO och BASS
William Tell levereras också i en särskild BASS-version som är avsedd att överföra bas och mellanregister i bi-wire-konfigurationer. Den här kabeln är en aning enklare till sin konstruktion jämfört med ZERO, vilket återspeglas på prislappen. Samtidigt fungerar den bara för just det här ändamålet.

Högtalarkabeln William Tell ZERO levereras som standard i single-wire-utgåva (2 x banan > 2 x banan). Andra konfigurationer och längder kan tas hem på beställning.
Folk Hero Series William Tell – High End-kablar för exklusiva anläggningar
William Tell-kablarna kommer från AudioQuest Folk Hero-serien som är en nedskalad version av den makalösa toppserien Mythical Creatures. De tekniska lösningarna är desamma, men ledarna och yttermåtten är lite mer blygsamma. Det gör kabeln mer kompakt och lättare att hantera. Priset ligger också på en mer överkomlig nivå, och den här serien är på det hela taget ett förträffligt val till High End-högtalare i den mer kompakta änden, till exempel de mindre modellerna i 800-serien från Bowers & Wilkins.

William Tell är utrustad med AudioQuests unika 72V DBS-system (Dielectric-Bias System). DBS ”mättar” isoleringen med hjälp av ett elektrostatiskt fält så att den inte absorberar energi från själva signalen. Samtidigt ser NDS-systemet (Noise-Dissipation System) till att eliminera instrålande störningar från omgivningen (mobilmaster, Bluetooth m.m.), så att de inte har en chans att påverka de känsliga detaljerna i musiksignalen. Även DBS-batteripaketet är utrustat med skärmning mot instrålande RF-störningar – en teknik som ursprungligen utvecklades för de exklusiva strömfiltren i Niagara-serien.

ZERO – en osynlig högtalarkabel
AudioQuest har utvecklat William Tell ZERO så att den ska vara elektriskt ’osynlig’ i samspelet mellan förstärkare och högtalare. Dessa har redan på förhand en utmaning i att matcha förstärkarens utgångsimpedans mot högtalarens impedans (elektriska motstånd), som varierar i takt med frekvenserna i musiksignalen. Den traditionella lösningen är ofta att konstruerad kabeln med en impedans som ligger runt en vanlig högtalares genomsnittsvärde. Men kabeln kommer fortfarande att vara en elektrisk flaskhals och felkälla.

Med ZERO-tekniken har AudioQuest med andra ord skapat en kabel helt utan den vanliga impedansen, och kommer därför att släppa igenom hela signalen praktiskt taget opåverkad, utan kompression eller förvrängning. Resultatet är bättre dynamisk kontrast, bättre transient-respons och en friare bas som verkligen fullkomligt kan explodera i rummet.

Vill du ha något ännu häftigare?
William Tell kan beställas i nästan alla tänkbara konfigurationer för både single- och bi-wiring, inklusive bi-wire- och tri-wire-kombinationer med den särskilda BASS-versionen. Kabeln tillverkas för hand, där fördelningen av ledare optimeras för just din konfiguration. Därför kan du vara säker på att absolut ingenting lämnas åt slumpen.

Om bara det bästa är gott nog för dig så kan AudioQuest även leverera William Tell med ledare delvis tillverkade i ultraren PSS-silver. Här är vi i en prisklass där bara de mest inbitna entusiasterna kan – eller vill – vara med. Men om du prioriterar din anläggning över allt annat på jorden finns alltså den möjligheten.

Obs! HiFi Klubben kan leverera hela sortimentet från AudioQuest. Kontakta din butik om du är intresserad av någon specialprodukt som inte visas på vår hemsida, så tar vi hem den åt dig.

Tekniska specifikationer

AWG13
Ledarens ytarea2,62 mm2