Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt högtalare (par)

Bowers & Wilkins 685 S2

5 116:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ska det vara kompakt och seriöst men inte kosta en förmögenhet är det här rätt val. Tvättäkta Hi-Fi och musikalitet för alla. Svart eller vit.

Läs mer:

Beskrivning

B&W 685 S2 – kompakt kvalitetshögtalare med avancerad teknik, stort ljud och otaliga möjligheter

  • Enastående allroundegenskaper med musik och filmljud Bra råstyrka och bas för att vara en stativhögtalare Kan placeras på stativ, hylla eller vägg Inte speciellt krävande för förstärkaren Stora kombinationsmöjligheter för både film och musik De visade golvstativen är extratillbehör och medföljer inte
685 S2 är en stativhögtalare av hög kvalitet som målar upp en imponerande öppen och tredimensionell ljudbild. En perfekt högtalarlösning om du vill ha en kompakt stereo eller hemmabio med riktigt bra ljud. 685 S2 kan stå i en hylla eller hänga på väggen, men kommer verkligen till sin rätt på ett par bra stativ.

Trots det rimliga priset är 685 S2 utrustad med en lång rad högteknologiska Bower & Wilkins-finesser, till exempel Nautilus-laddad diskant med sandwich-membran av aluminium, Flowport-basreflexrör och 6,5-tums bas/mellanregister med flätat Kevlar-membran och anti-resonans-plugg. Alla sofistikerade tekniska lösningar bidrar till att ge dig ett stort ljud, oavsett om du lyssnar på rock, klassiskt eller filmljud.

Den storsäljande föregångaren vann tester och utmärkelser på löpande band, inklusive den hett eftertraktade EISA-utmärkelsen. Det säger väl det mesta om den fullblodstradition 685 S2 är beredd att föra vidare. Du kan naturligtvis fortfarande komplettera med någon av B&W:s kompakta ASW-subbasar om du vill ha ännu mer och bättre bas.

B&W 685 S2 finns i svart och vitt utförande.

B&W:s nya 600-serie – fullblods-Hi-Fi till överkomligt pris Den nya generationen av Bowers & Wilkins 600-serie sätter en ny standard i denna populära prisklass. Designen är uppfräschad och samtliga element är väsentligt uppgraderade från sina storsäljande föregångare. Den nya 600-serien ger dig därför lika suverän valuta för pengarna som den förra generationen gjorde när den lanserades.

600-serien innehåller golvhögtalare, stativhögtalare och centerhögtalare i flera olika storlekar och utföranden, så att du helt fritt kan sätta ihop ett komplett system som matchar just dina behov. 600-serien ger maximal utdelning, både när du njuter av musikaliska detaljer framför stereon och när du blir hänförd i hemmabion.

Elegant look med audiofila kvaliteter 600-seriens nya kabinett är smala och elegantare än någonsin. Oavsett om du föredrar att använda högtalarna med eller utan tygfront framstår de som snygga möbler som passar in naturligt och diskret i de flesta moderna hemmiljöer. Namnplattan runt diskanten är gjord av borstad aluminium och ett diskret metallgaller skyddar membranen mot pillande fingrar. Alla monteringsskruvar på fronten är diskret täckta så att du får ett ytterst enkelt och rent visuellt uttryck.

Nautilus – en diskant utan missljud Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har i många år – och i olika versioner – varit standard på i stort sett alla deras högtalare. Nautilus-principen bygger på en pipa som är monterad på baksidan av diskanten och nästan fungerar som en omvänd trumpet, som effektivt eliminerar missljud och kompressionsartefakter.

Membranet av aluminium är en helt ny sandwich-konstruktion som introducerades för första gången i B&W:s exklusiva PM1-monitor och sitter också i den stora CM10-golvhögtalaren. På membranens baksida sitter ett extra lager, fast med hål för centrumhålet. Det gör att elementen beter sig ännu mer som ”en perfekt pistong”, vilket är en viktig del av förklaringen till den imponerande luftiga och detaljerade återgivningen.

Elementet är frånkopplad kabinettet rent mekaniskt, så att eventuella vibrationer inte överförs och påverkar ljudet. Det är en princip som kommer från den legendariska 800-serien, fast här i en ny och mer ekonomisk version som inte behöver ett separat diskanthus ovanpå kabinettet.

Kevlar och aluminium för kraft och precision En rad av bas/mellanregisterelementen i den nya 600-serien har membran av flätad Kevlar – ett lätt och starkt material som bland annat används i skottsäkra västar och i Formel 1-bilar. Det ger en oerhört exakt och naturlig återgivning av såväl det känsliga mellanregistret som djupare frekvenser. Bowers & Wilkins var pionjärer när det gäller att använda Kevlar i högtalarsammanhang och även om många andra tillverkare har följt efter så är det ingen som har kunnat få fram samma suveräna egenskaper.

De speciella antiresonanspluggarna är också ett arv från PM1. Pluggen dämpar talspolens tendens att förlora sin runda form när den påverkas av membranets rörelser. Det geniala med denna lösning är att processen fungerar i båda riktningar. När talspolen blir stel och stabil minskar den nämligen oönskad uppbrytning i membranen. Fördelen blir en bättre respons i den övre delen av elementets arbetsområde och därmed en mer exakt återgivning av röster och instrument.

En annan nyhet i den nya 600-serien är baselementen med aluminiummembran som sitter i golvmodellen 683 S2 och centerhögtalaren HTM61 S2. Förutom att elementen är riktigt snygga är de oerhört styva och starka. Inte minst för att de precis som diskanterna har B&W:s raffinerade sandwich-konstruktion.

FST – det kantlösa mellanregistret Det mest spektakulära användandet av Kevlar i 600-serien är B&W:s unika, ”kantlösa” FST-mellanregister som sitter i 683 S2 och HTM61 S2. FST-elementet saknar konventionell kantupphängning som sitter runt membranet i vanliga element, vilket ger en extremt högupplöst och neutral återgivning av röster och instrument. FST-elementet utvecklades ursprungligen till den exklusiva 800-serien, och det är lite av ett ljudmirakel att du nu kan få liknande upplevelser från en högtalarserie som är ekonomiskt överkomlig.

Less is more Delningsfilter har stor inverkan på en högtalares ljudkvalitet och precis som i Bowers & Wilkins dyraste serie samspelar 600-högtalarnas element så optimalt att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. De är däremot av utsökt kvalitet och är utvalda efter en lång rad grundliga lyssningstest. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg, som i sin tur ger ett bättre ljud.

De kraftiga, guldpläterade skruvterminalerna på baksidan garanterar problemfri användning under högtalarens långa livslängd och det går också att använda bi-wiring för att få ut absolut maximal ljudkvalitet ur anläggning.

Basporten är B&W:s unika Flowport, som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfbolls och minskar luftmotståndet så att luften kan passera lättare genom porten. Det ger en renare och djupare bas, samtidigt som förvrängning reduceras hörbart.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • Enastående allroundegenskaper till både film och filmljud Kan placeras på stativ, hylla eller vägg Bra råstyrka och bas för att vara en stativhögtalare Inte speciellt krävande för förstärkaren

Begränsningar

  • Kräver en del effekt för att spela riktigt högt Inget utförande i äkta trä eller högglanslack Inget integrerat väggfäste Kabinettet är relativt djupt jämfört de flesta andra småhögtalare

Tillbehör till Bowers & Wilkins 685 S2

Tekniska specifikationer

FärgVit
FärgVit
Vikt (kg)7
Höjd emballage (cm)47
Längd emballage (cm)26,5
Vikt emballage (kg)8
Bredd emballage (cm)43