Hopp til innhold
4 090:-par
Förväntad i lager den 1 juni 2024.
  -
Tvåvägs, 8-tums takhögtalare för alla ställen där du vill ha osynlig bakgrundsmusik i förnuftig kvalitet till ett förnuftigt pris.

Läs mer:

Beskrivning

B&W CCM382 – ekonomisk 8-tums takhögtalare

CCM382 är en tvåvägs takhögtalare på 8 tum som passar fint på alla platser där du vill ha en osynlig lösning för bakgrundsmusik i förnuftig kvalitet utan att det kostar mer än högst nödvändigt. Det kan exempelvis röra sig om ett kök/allrum, sovrum, matrum, kontor eller liknande.

Med sitt 8-tumselement ger CCM382 dig mer botten och råstyrka än den mindre CCM362. Om du vill ha bakgrundsmusik i bra kvalitet och samtidigt få en ljudbild med lite djupare bas är CCM382 ett bra val. Det fuktbeständiga membranet av konstmaterial ger dig även möjlighet att bygga in musik i lokaler med hög luftfuktighet, som t.ex. vid en inomhuspool.

Enkel montering 

CCM382 är enkel att montera i taket. När du väl skurit ut hålet kan du snabbt skruva fast högtalaren med hjälp av smarta Dogleg-fästen. Slutligen sätter du enkelt på det magnetiska frontskyddet. Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över frontskyddet i vilken färg du vill.

Fyrkantigt frontskydd och backbox som extrautrustning

Om du vill kan du byta ut det runda standardfrontskyddet mot en fyrkantig variant (köps separat) om det passar bättre till din inredning. Du behöver inte skära ut något nytt hål i taket – allt du behöver göra är att klicka fast den fyrkantiga ramen på högtalarens kant och sedan montera det nya skyddet. Du kan alltså när som helst hitta den lösning som passar bäst in i ditt hem.

Tekniska ritningar kan hämtas här

Ska du använda en backbox?

En backbox är ett separat ”kabinett” som du monterar bakom en inbyggnadshögtalare, dolt i väggen eller taket, vanligtvis för att uppnå en helt lufttät montering. HiFi Klubben rekommenderar i regel att du monterar en backbox med en inre volym på 25 liter. Om detta inte är möjligt av utrymmesskäl så finns det alternativa lösningar. Du kan läsa mer om backboxar här.

Tillbehör till Bowers & Wilkins CCM382

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-6dB)45-30.000 Hz
Känslighet90 dB

Recensioner


4.0
3 recensioner
5
1
4
1
3
1
2
0
1
0
Rene
Nederländerna
2/28/2024

+ fint rent ljud +tillräckligt med kraft för ett stort vardagsrum - För riktigt bra ljud behöver du verkligen en subwoofer -bra ljud är beroendeframkallande (samtidigt ersätta allt ljud för B & W)

Rene
Nederländerna
Daniel
Sverige
1/26/2024
Daniel
Sverige
Daugaard
Danmark
1/12/2024

Sökte en lösning på problemet med dåligt ljud från kollegors PC-högtalare. I HiFi-klubbens inbjudande butik i Lyngby demonstrerade den välvilliga personalen B&W:s CCM382 för installation i taket. Efter att ha hört flera var det inte så mycket tvivel. Installation i skåp (Dali PH UNI 25) är obligatorisk för hela upplevelsen. En mycket elegant lösning med mycket bra ljud. De rekommenderas starkt.

Daugaard
Danmark

Rekommenderade produkter

C53
Effektförstärkare för installation
67 998:- / St.
CI 940
Effektförstärkare för installation
9 998:- / St.