Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Center

Bowers & Wilkins HTM6 S2 Anniversary Edition

6 698:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

600-serien fyller 25 år och det ska firas. Denna jubileumsversion är snyggare och mer välspelande än någonsin tidigare – måste upplevas!

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins HTM6 S2 Anniversary Edition – centerhögtalaren till din hemmabio med B&W 600-serien

 • Fin återgivning av röster och filmeffekter
 • Matchar 600-seriens andra högtalare i klang och dynamik
 • 2 x 5-tum bas/mellanregister i Continuum
 • Stilren och modern design
 • Passar i ett rum med standard-hifi-möbler, till exempel från unnu eller clic

Bowers & Wilkins HTM6 S2 Anniversary Edition är centerhögtalaren för en hemmabio med B&W:s 600-serie Här ditt filmljud i säkra händer, för du får precis samma klang och kvalitet som i resten av 600-serien – det ligger alltså i det översta skiktet för den här prisklassen. HTM6 spelar så högt, dynamiskt och klart att den utan problem kan hänga med stora golvhögtalare när det blir action på duken.

De två 5-tums Continuum bas-/mellanregisterelementen har försetts med extra långa talspolar och extra kraftiga magnetsystem, och det är en av hemligheterna bakom högtalarens imponerande prestanda. Nautilus-diskanten av Double Dome-typ ser till att de finaste detaljerna alltid följer med. Anniversary Edition är framtagen för att fira 600-seriens 25-årsjubileum och i bästa B&W-anda har både finish och ljudkvalitet höjts ett extra snäpp.

Finishen på HTM6 S2 Anniversary Edition håller hög klass och smälter in naturligt i ett stilrent hem. Frontskyddet monteras med hjälp av magneter, så du behöver inte titta på några fula monteringshål om du väljer att använda högtalaren med synliga element. Med sina 48 cm på bredden passar HTM6 perfekt i en vanlig hifi-möbel från till exempel clic eller unnu.

Bowers & Wilkins HTM6 S2 Anniversary Edition finns med finish i svart matt, vit matt eller ljus ek.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition– fullfjädrad hifi åt folket i 25 år

Jubileumsutgåvan av Bowers & Wilkins som tagits fram för att fira 25-årsjubileet av 600-serien höjer nivån för en legendarisk rad högtalare som redan innan sätter standarden i den här prisklassen. 600-serien har varit otroligt populär ända sedan de första modellerna kom ut på marknaden 1995, och sedan dess har fler än en miljon par 600-högtalare skickats över disk till musikälskare över hela världen. Så det finns verkligen anledning att fira 25-årsdagen.

Fronten på den nya generationen har fräschats upp med en läcker lasergraverad Anniversary Edition-ring i aluminium runt diskanten, familjen har utökats med en elegant ny finish i ljus ek och delningsfiltret har uppgraderats med nya exklusiva komponenter som ger ett hörbart renare och mer naturtroget ljud. 600 Anniversary Edition kommer därför att ge dig lika suverän valuta för pengarna i dag som den tidigare generationen gjorde när den lanserades.

600 Anniversary Edition omfattar en golvhögtalare, två kompakthögtalare, en centerhögtalare samt hela tre subbasar i oförändrad skepnad sedan tidigare. På så sätt kan du fritt kombinera dig fram till ett komplett system som matchar dina behov. Oavsett om du avnjuter fina musikaliska detaljer framför stereon eller får en ordentlig omgång i hemmabion så kommer dessa läckra högtalare att leverera med toppbetyg.

Solid och elegant design med härliga detaljer

Designen i 600 Anniversary Edition är stilren och elegant. Kabinetten har monterats på ett raffinerat sätt som ger en helt ren baksida och fronterna har lackerats med elegant silkesmatt svart eller vit finish. Basporten är diskret placerad på baksidan på alla modeller och under ytan hittar du en otroligt solid konstruktion som hjälper elementen att prestera optimalt.

Precis som på den exklusiva 700-serien sitter det ömtåliga diskantmembranet väl skyddat bakom ett diskret metallgaller som har utformats för att släppa igenom ljudet helt intakt. Samtidigt har frontplattan inga synliga monteringsskruvar, och frontskyddet sitter fast med magneter. Det här gör att de snygga elementen kommer till sin fulla rätt så att din Anniversary Edition-högtalare från 600-serien kan bli en elegant möbel i ditt vardagsrum både med och utan frontskyddet i tyg.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Aluminiummembranet har en avancerad sandwich-konstruktion, där membranets baksida fått ett extra lager som dubblerar huvudmembranet, men med centerhålet utskuret. Det här gör att elementen hamnar närmare en ”perfekt pistongrörelse”, och det är i mångt och mycket förklaringen till den imponerande luftiga och detaljerade återgivningen.

Magnetsystemet har lånats från 700-serien, så ljudet är suveränt rent och detaljerat. Elementet är också rent mekaniskt frikopplat från kabinettet med en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utvecklingen av den påkostade 800 Series Diamond D3 lyckades B&W hitta ett material som kunde ersätta Kevlar, som annars har använts till membranen i både deras FST- och bas-/mellanregisterelement sedan 1974: Continuum! Precis som Kevlar är Continuum ett vävt material där man fortfarande använder sig av en kontrollerad uppbrytning men med betydligt bättre spridning.

Samtidigt är uppbrytningen i själva materialet ännu mer kontrollerad än med Kevlar. Förvrängningen kan därför hållas på ett absolut minimum. Det nya materialet i Continuum-elementen ger ett membran som uppför sig precis enligt önskemålen – och ger en förvrängning som tagits ner på en nivå som du bokstavligt talat aldrig hört!

FST– ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Golvmodellen 603 S2 Anniversary Edition är en äkta 3-vägsmodell som är bestyckad med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

Less is more

Delningsfiltret på 600 Anniversary Edition-högtalarna har uppgraderats med nya exklusiva kapacitorer och häri ligger faktiskt hela hemligheten bakom den hörbart förbättrade ljudkvaliteten jämfört med föregående generation av 600-serien. 

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud.

Skruvterminalerna på bakpanelen har lånats från 700-serien och säkerställer att högtalaren fungerar problemfritt under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående ljud och dynamik även i en stor hemmabio
 • 2 x 5-tum bas/mellanregister i Continuum
 • Fin återgivning av röster och filmeffekter
 • Stilren och modern design
 • Passar i ett rum med standard-hifi-möbler, till exempel från unnu eller clic

Begränsningar

 • Ej finish i äkta trä eller högglanslack
 • Inte marknadens mest kompakta centerhögtalare

Tillbehör till Bowers & Wilkins HTM6 S2 Anniversary Edition

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)72 - 28000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireJa
Frekvensomfång (-6dB)42 - 33000 Hz
Känslighet87 dB
Impedans8 ohm (minimum 4,3 ohm)
Diskant1 tums Nautilus-laddad Double Dome-aluminium
Baselement2x 5 tums Bas/mellanregister i Continuum

Rekommenderade produkter