Hopp til innhold
DA-omvandlare

Cambridge Cambridge Audio DacMagic 100

1 358:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Kompakt D/A-omvandlare som ger kristallklart ljud från t.ex. din dator. Kan hantera HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz via USB.

Läs mer:

Beskrivning

Cambridge DacMagic 100 – kompakt och ekonomisk D/A-omvandlare som ger dig kristallklart digitalt ljud på stereon

DacMagic 100 från engelska Cambridge Audio är trots sin blygsamma storlek en både flexibel och välljudande D/A-omvandlare som kan lyfta ljudkvaliteten från stereoanläggningens digitala signalkällor. Anslut exempelvis datorn via USB och använd DacMagic 100 som externt ljudkort i toppklass. Omvandlaren stödjer högupplösta ljudformat i ända upp till 24 bit/192 kHz, så du kan uppnå en ljudkvalitet som ligger avsevärt högre än CD-kvalitet.*

Få ut det bästa av musiken från datorn, WiMP/Spotify m.m.

Oavsett om du spelar musik som du har på hårddisken eller om du prenumererar på en online-tjänst som t.ex. WiMP eller Spotify så kan DacMagic 100 hjälpa dig att överföra ljudet utan kvalitetsförlust till anläggningen. Eller låt oss säga som så här: Om din musikfil håller CD-kvalitet får du CD-kvalitet på anläggningen!

Med DacMagic 100 får du samtidigt ut det bästa av musiktjänsterna på internet. Även om de (ännu) inte kör med full CD-kvalitet så kan du i vissa fall komma nära – om du kringgår datorns analoga utgång vill säga. Den inbyggda D/A-omvandlaren i dagens trådlösa musiksystem ligger i de flesta fall avsevärt under nivån i DacMagic 100, och när du har 10 miljoner låtar så nära till hands är det ju synd om du ska gå miste om en stor del av nöjet.

DacMagic 100 finns i elegant aluminiumutförande i svart eller silver. Du och dina digitala ljudkällor kan nu se fram emot en ny och bättre tillvaro!

D/A-omvandlaren avgör den digitala ljudkvaliteten
En väldigt stor del av den musik vi lyssnar på idag spelas från datorhårddiskar eller andra digitala ljudkällor. Men i de flesta fall läggs det pinsamt lite resurser på den viktiga D/A-omvandlingen som ska förvandla de digitala ettorna och nollorna till härligt analogt ljud för dina analoga öron. Resultatet blir en platt och tråkig musikupplevelse som inte på långa vägar gör originalet rättvisa.

Cambridge lägger ett stabilt fundament för den fina ljudkvaliteten i DacMagic 100 genom att välja D/A-omvandlare från den välrenommerade leverantören Wolfson. Det är inte den billigaste lösningen, men i gengäld används Wolfsons komponenter i många av marknadens bästa omvandlare, däribland de suveräna – och kostsamma – produkterna från Classé.

En högkvalitativ D/A-omvandlare som DacMagic 100 ger ljudet ett lyft som du nästan måste höra för att tro på det. Musiken får plötsligt dynamik, luft och detaljer, och du får mycket större glädje av hela din anläggning. Och de många anslutningsmöjligheterna gör att du kan använda DacMagic 100 till både billiga och dyra anläggningar.

Klarar högupplöst ljud – bättre än CD
DacMagic 100 stöder högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz både via USB och de två koaxiala ingångarna (upp till 24 bit/96 kHz på den optiska ingången). Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer tydligt att höra skillnad i form av en avsevärt förbättrad detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Den asynkrona tekniken och det specialutvecklade drivsteget i DacMagic 100 optimerar samtidigt den såkallade ”klockningen” i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen).*

Högupplösta musikfiler i 24 bitar blir allt vanligare på marknaden och kan bland annat fås på Blu-ray-skivor eller i filer som hämtas från internet, t.ex. från det norska bolaget 2L . När du hämtat hem filerna kan du spela äkta högupplöst musik från datorn och låta DacMagic 100 ge dig en komplett upplevelse på anläggningen.


* DacMagic 100 stöder upp till 24 bit/96 kHz via den inbyggda drivrutinen på Windows-datorer. Om du vill kunna spela ljud i 24 bit/192 kHz kan du hämta Cambridges egen drivrutin för Windows här . Nyare Mac-datorer stöder redan 24 bit/192 kHz som standard.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • [" kompakt och prisvärd avancerade möjligheter, men fortfarande lätt att använda stödjer upplösningar på upp till 24 bit/192 kHz asynkron USB-teknik solid konstruktion i aluminium upp till fyra olika digitala källor kan anslutas "]

Begränsningar

  • [" ingen trådlös anslutning ingen uppsampling av ljud till 24 bit/384 kHz ingen fysisk volymkontroll ingen inbyggd förstärkare "]

Tillbehör till Cambridge Cambridge Audio DacMagic 100

Rekommenderade produkter

C316 BEE
NAD C316 BEE
Integrerad förstärkare
3 198:- / St.