Hopp til innhold
Cerwin-Vega
Subbas

Cerwin-Vega XLS-12S

4 398:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Vill du ha kraftig bas som passar mellanstora högtalare så är XLS-seriens ”lilla” 12-tums subbas ett perfekt val.

Läs mer:

Beskrivning

Cerwin-Vega XLS-12S – en kompakt och stark 12-tumsbas

XLS-12S är den minsta subbasen i Cerwin-Vegas XLS-serie, men det finns absolut inget smått i basåtergivningen. Med sitt starka 12-tumselement går den nästan lika djupt som 15-tumsmodellen, men är väsentligt enklare att få plats med i vardagsrummet. Den inbyggda förstärkaren som lämnar 250 watt är absolut inte någon lättviktare. Den håller järnhård kontroll över elementet så att basåtergivningen både blir distinkt och brutal.

XLS-12S är en perfekt partner till anläggningar med någon av de mindre XLS-högtalarna. Om du kombinerar den med exempelvis XLS-12 eller XLS-28 får du bas, ljudtryck upp över öronen, utan att anläggningen tar all plats i vardagsrummet. Om det ska låta brutalt på ett tungt sätt och samtidigt inte ska kosta skjortan, är lösningen en XLS-subbas från Cerwin-Vega!

XLS-12S finns i svart utförande.

OBS: Subbaskabel beställs separat.
Kan användas i alla anläggningar och alla rum
XLS-12S har en rad olika justeringsmöjligheter så att den kan anpassas till olika rum. Den kan anslutas till förstärkaren på flera sätt: antingen med stereo- eller monosignal från lågnivåutgångar eller med vanlig högtalarkabel. På baksidan av subbasen finns också omkopplare så att man kan justera volym, delningsfrekvens (hur höga frekvenser den spelar) och fas. Den senare är en inställning som man använder för att se till att ljudet från subbasen når öronen samtidigt som ljudet från högtalarna.

Cerwin-Vega – because nobody screams out for more treble!
Cerwin-Vega handlar om ren och skär underhållning. Det massiva bastrycket från de stora golvhögtalarna och en subbas som XLS-12S framkallar både rysningar längs ryggraden och lystna blickar från avundsjuka vänner. Men de kolossala krafterna bör användas med ett visst mått av försiktighet. Cerwin-Vegas högtalare har extrema egenskaper och bör behandlas med respekt. Annars kan alltför roliga fester och filmkvällar snabbt sluta med uniformerat besök eller permanenta hörselskador!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • massiv bas och höga ljudtryck Gjutet aluminiumchassi på basenheten flexibla anslutningar och inställningar förhållandevis kompakt

Begränsningar

  • vissa alternativ har mer exakt ljud XLS-15 och HFA-serien är ännu tyngre

Tillbehör till Cerwin-Vega XLS-12S

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)43-300
Förstärkare250 watt
Delningsfrekvenser50-150 Hz
Storlek bashögtalare12"
KabinettkonstruktionBasreflex