Hopp til innhold
Cerwin-Vega XLS-15 Golvhögtalare

Cerwin-VegaXLS-15Golvhögtalare (par)

Stor golvmodell med massor av ljudtryck som verkligen kan skaka liv i musiken. Kan bi-ampas för ännu mer kontroll och ljudtryck.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

Cerwin-Vega XLS-15 – en golvhögtalare för ljudtrycksnarkomaner

XLS-15 påminner om XLS-seriens toppmodell XLS-215. Men medan toppmodellen har två 15-tumsbasar är XLS-15 ”bara” utrustad med en. Den har inte heller fullt så gigantiska mått. De två modellerna går lika djupt i basen så det är främst det maximala ljudtrycket som skiljer dem åt. XLS-15 har dock prestanda som är mer än tillräckliga för de allra flesta, och eftersom det bara finns ett baselement att hålla kontroll på är högtalaren lättare att driva med mer ordinära Hi-Fi-förstärkare.

XLS-15 fungerar lika bra till hemmabio som musik. Om du inte redan har upplevt en komplett hemmabio med Cerwin-Vegas större modeller så kan vi rekommendera det å det varmaste. Det finns nästan inga gränser för dynamik och volym, och ett stort Cerwin-Vega-system ger en helt ny innebörd till uttrycket ”realistisk hemmabio”! Och om du spelar pop, rock eller techno på det här monstret kan du få byxbenen att börja fladdra och känna ett tryck i magen som är fullt i klass med hur det är på livekonserter.

XLS-15 är ordentligt förbättrad jämfört med föregångaren CLS-15. Grunden är fortfarande ett 15-tumselement i ett meterhögt kabinett, men hornkonstruktionen och delningsfiltret är helt nytt, så XLS-15 både låter bättre och belastar förstärkaren mindre. Mellanregistret och diskanten är identiska med elementen som sitter i toppmodellen XLS-215.

Ju fler watt desto bättre...

Trots storleken och det stora 15-tumselementet är XLS-15 lätt att driva. Det beror på de mycket effektiva elementen som ger en känslighet på hela 95 dB. I princip kan du spela öronbedövande högt med en förstärkare på bara 60–80 watt, men om du verkligen vill utnyttja högtalarnas kvaliteter så är det en bra idé att ha en solid och strömstark förstärkare som lämnar 100 watt eller mer – helst mycket mer!

XLS-15 slukar all effekt du kan förse den med – den låter bara bättre och bättre i takt med att du matar den. Och skulle du till slut lyckas ta i för mycket så har högtalaren en inbyggd säkringskrets som skyddar mot överbelastning. Fast innan den löser ut har antagligen dina öron hissat vit flagg för länge sedan…

Cerwin-Vega XLS-15 finns i svart utförande.

Martin Mileros
Malmö Mobilia
99 butikerHitta närmaste butik
Martin Mileros

Vår
Expertbedömning

  • massiv bas Gjutet aluminiumchassi på basenheten klarar mycket höga ljudtryck kan drivas med bi-wiring/bi-amping säkringskrets

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)38-20.000 Hz
Impedans6 ohm
Känslighet92,3 dB
Storlek bashögtalare15"
Storlek diskant1"
Storlek mellanregister6.5"

Tillbehör till Cerwin-Vega XLS-15