Hopp til innhold
Cerwin-Vega XLS-215 Golvhögtalare

Cerwin-VegaXLS-215Golvhögtalare (par)

Megagolvmodell för dig som inte tycker det kan bli för högt. Den här högtalaren kan leverera ljudtryck som på en mindre festival i ditt vardagsrum.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

Cerwin-Vega XLS-215 – en brutal och skrämmande rockhögtalare

XLS-215 är toppmodellen i Cerwin-Vegas XLS-serie. Det är en fullständigt hänsynslös högtalare som kan spela öronbedövande högt med en brutal och tung bas. XLS-215 är inte högtalaren för dig som vill ha ”korrekt” eller superdetaljerat ljud. Den är konstruerad för att spela högt – extremt högt. Om du spelar pop, rock eller techno på det här monstret kan du få byxbenen att börja fladdra och känna ett tryck i magen som är fullt i klass med hur det är på livekonserter. Och det gäller även i stora rum om du förfogar över tillräckliga mängder watt.

XLS-215 är ordentligt förbättrad jämfört med föregångaren CLS-215. Grunden är fortfarande två 15-tumselement i ett enormt, nästan 140 cm högt kabinett, men på insidan har det verkligen hänt saker och ting. Kabinettet är extra uppstagat i bassektionen och delningsfiltret är helt nytt, så XLS-215 både låter bättre och belastar förstärkaren mindre. Spänn fast säkerhetsbältet och förbered magen på att ta emot knytnävsslagen från fyra 15-tumsbasar – samtidigt!

Ju fler watt desto bättre...

Trots den enorma storleken och de stora baselementen är XLS-215 lätt att driva. Det beror på de mycket effektiva elementen som ger en känslighet på hela 95 dB. I princip kan du spela öronbedövande högt med en förstärkare på bara 60–80 watt, men om du verkligen vill utnyttja högtalarnas kvaliteter så ska du ha en solid och strömstark förstärkare som lämnar 100 watt eller mer – gärna mycket mer!

XLS-215 slukar all effekt du kan förse den med – den låter bara bättre och bättre i takt med att du matar den. Och skulle du till slut lyckas ta i för mycket så har högtalaren en inbyggd säkringskrets som skyddar mot överbelastning. Fast innan den löser ut har antagligen dina öron hissat vit flagg för länge sedan…

Cerwin-Vega XLS-215 finns i svart utförande.

Adam Brewitz
Jönköping
99 butikerHitta närmaste butik
Adam Brewitz

Vår
Expertbedömning

  • massiv bas Gjutet aluminiumchassi på basenheten klarar extrema ljudtryck kan drivas med bi-wiring/bi-amping säkringskrets

Videos om Cerwin-Vega XLS-215

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)38-20.000 Hz
Impedans6 ohm
Känslighet95,3 dB
Storlek bashögtalare15"
Storlek diskant1"
Storlek mellanregister6.5"

Tillbehör till Cerwin-Vega XLS-215