Hopp til innhold
DALI EPICON 2 Kompakt högtalare

DALIEPICON 2Kompakt högtalare (par)

Denna lilla juvel får på ett nästan magiskt vis musiken att uppstå helt fritt i rummet. Exklusiv högglansfinish fulländar intrycket av världsklass. 
Ruby Macassar
par51 996:-
Förväntad i lager den 15 december 2021.
 Kan upplevas i
PriceRunner

Läs mer:

Beskrivning

DALI EPICON 2 – kompakt High End-stativhögtalare i den absoluta världsklassen

EPICON 2 är stativmodellen i DALIs exklusiva EPICON-serie. Den är en synnerligen elegant och kompakt High End-högtalare som på ett nästan magiskt sätt kan få musiken att framträda framför dig i rummet. Här utnyttjas alla fördelar med tvåvägsprincipen till sista droppen, och om du kan leva utan golvmodellernas råstyrka får du helt sublima musikupplevelser.

EPICON 2 är bestyckad med ett 6,5-tums bas/mellanregister som är nästan identiskt med det som sitter i EPICON 6, inklusive den unika Linear Drive-magnettekniken. Den exklusiva softdome-diskanten förtjänar också en del av äran för den enastående luftiga och musikaliska återgivningen. Otroligt snyggt utförande i svart pianolack eller högglanslackat äkta trä.

Magiska prestanda i ett litet kabinett

Den mest iögonfallande skillnaden mellan EPICON 2 och de övriga modellerna i serien är att DALIs vid det här laget så ikoniska hybrid-diskantmodul är utbytt mot en enda 29-mm softdome. Det har varit nödvändigt för att högtalaren ska få kompakta mått. Av samma anledning är EPICON 2 utrustad med ett enda bas/mellanregister-element.

Däremot är samspelet mellan de två elementen så fantastiskt väl optimerat att det kommer att infria dina vildaste drömmar om en tvåvägshögtalare. Du kommer att uppleva en enastående klarhet i mellanregistret, där instrument och röster släpps helt fria från högtalaren, utan minsta antydan till aggressivitet. Stereoperspektivet är otroligt brett, djupt och otroligt exakt, så du kan verkligen leva dig in i musiken och njuta av alla detaljer i inspelningen, oavsett musikstil.

Basåtergivningen och dynamiken är så övertygande att den nästan trotsar naturlagarna eftersom allt kommer från en så liten högtalare, och även om du får klara dig utan banddiskanten i de allra högsta frekvenserna så är softdome-diskantens prestanda så förfinade att du kommer att sakna vare sig luft eller mikrodetaljer i musiken – det här är tvättäkta High End på alla sätt och vis!

Som en extra bonus är EPICON 2 enkel att möblera med. Dels på grund av de ringa måtten, men också eftersom den fina akustiska kopplingen till rummet gör att placeringen är betydligt mindre känslig än med många andra högtalare i High End-klassen. Det lönar sig naturligtvis fortfarande att fintrimma placeringen helt exakt, men du får ett ljud av högsta klass redan efter ett par minuters arbete med uppställningen.

Återupptäck dina favoritband med EPICON

Avsätt en timme i kalendern, ta med dig några favoritskivor och upplev EPICON i någon av Hi-Fi Klubbens utvalda butiker. När du väl har hört EPICON avslöja alla sina kvaliteter kommer du inte att tvivla en sekund på att DALI har skapat en ny referens i High End-klassen. Att EPICON också jämfört med många alternativ ställer avsevärt lägre krav både när det gäller plats, förstärkareffekt och pris gör den bara ännu bättre.

EPICON 2 finns med finish i svart pianolack, högglanslackerad valnöt och en jakarandaliknande högglansfinish Ruby Macassar). Specialdesignat golvstativ finns som extrautrustning.

Fredrik Rasmusson
Uppsala
99 butikerHitta närmaste butik
Fredrik Rasmusson

Vår
Expertbedömning

  • extremt neutral, exakt och välupplöst ljudbild kompakta mått synnerligen fin bas och dynamik i förhållande till storleken kan placeras relativt nära bakväggen inte lika strömkrävande som en del alternativ exklusiv högglanslackerad finish i pianolack eller äkta trä

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)47-30.000 Hz
Impedans4 ohm
Känslighet87 dB
Storlek bashögtalare6.5"
Storlek diskant29mm

Tillbehör till DALI EPICON 2

Rekommenderade produkter

NAD M33 Stereoförstärkare med streaming
Stereoförstärkare med streaming
49 998:- / st.
HEGEL H390 Stereoförstärkare med streaming
Stereoförstärkare med streaming
57 998:- / st.