Hopp til innhold
DALI
On-wall-högtalare

DALI FAZON LCR

5 398:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

För dig som vill ha diskreta vägghögtalare med läcker design och riktigt bra ljud. Högglanslackerat aluminiumkabinett och medföljande väggfästen. Säljs styckvis och parvis til stereosystemer.

Läs mer:

Beskrivning

FAZON LCR är DALI:s svar på en exklusiv designhögtalare som till både ljud och design passar perfekt till att användas tillsammans med en modern platt-TV

Med sitt eleganta, högglanslackerade aluminiumkabinett kommer den att passa in naturligt och diskret i de flesta hemmamiljöer, samtidigt som den rymmer ett pärlband av raffinerade tekniska lösningar som placerar den i en klass för sig.

FAZON LCR är designad för att placeras på en vägg med hjälp av det medföljande fästet. Den unika klickmonteringen gör upphängningen otroligt enkel, och du kan själv välja om du vill hänga högtalaren vågrätt eller lodrätt – även efter det att fästet monterats på väggen. Element och komponenter har konstruerats efter samma höga standarder som DALI:s traditionella högtalare, så FAZON LCR är också ett bra val för designmedvetna musikälskare som vill ha ett par eleganta stereo- eller hemmabiohögtalare. Använd den tillsammans med en lämplig subbas – t.ex. en av DALI:s egna modeller – och du kommer att bli imponerad över den ljudkvalitet dessa små, välformade aluminiumpärlor levererar. Finns i svart och vit högglansfinish.

Avancerat kabinett i aluminium
DALI:s gjutna aluminiumkabinett är inte bara elegant, utan rymmer också många unika tekniska lösningar som gynnar både ljud och funktionalitet. Jämfört med vanliga högtalares MDF-plattor så är aluminium betydligt tyngre och starkare. Det här gör att plattorna kan göras tunnare, vilket ger en större invändig volym för baselementen att arbeta i. Kort sagt: Mer och bättre ljud från en mindre högtalare!

Det geniala och patentsökta integrerade Click’n Connect-fästet är gjutet och fräst i aluminium, och mellan upphängning och högtalare finns stora förgyllda kontaktytor som ser till att högtalarna kommer att fungera problemfritt under många år. Högtalarkablarna monteras först på väggfästet och därefter kan FAZON LCR på ett ögonblick klickas på plats i vågrät eller lodrät position, helt efter ditt eget tycke. Oavsett hur du vänder högtalaren ser fästet till att plus/minus-polariteten blir korrekt så att du inte råkar försämra ljudet i ditt högtalarsystem. Om du använder FAZON LCR i en miljö där det finns risk för stöld café, hotell eller liknande), så kan högtalaren låsas fast i fästet med en medföljande specialskruv.

Den gjutna sandwich-baffeln på fronten är belagd med samma mattsvarta gummifärg som man bland annat hittar i den exklusiva sportbilen Audi TT. Längs kanten har man gjutit in ett antal små magneter som gör det möjligt att montera frontskyddet helt utan synliga hål. Det här är något du kommer att uppskatta om du väljer att använda högtalaren utan frontskydd. Den eleganta kromkanten ger samtidigt FAZON LCR en väldigt distinkt look, både med och utan frontskydd. Ytterligare en raffinerad detalj är att logotypen på fronten kan vridas så att den hamnar rätt oberoende av om du hängt högtalaren vägrätt eller lodrätt. Här har inget lämnats åt slumpen!

Bordststativ för vågrätt eller lodrätt placering kan köpas separat.

Kvalitetselement ger kvalitetsljud
FAZON LCR har utan kompromisser designats för bästa möjliga ljudkvalitet. Därför har DALI använt sig av många av de tekniska lösningar man återfinner i deras övriga högtalarserier. Softdome-diskanten är utrustad med ett väldigt kraftig neodymmagnetsystem som till och med inkluderar magnetisk olja och en integrerad kylfläns som avleder värme under hög belastning. Bas/mellanregisterelementen har DALI:s välkända träfibermembran som i kombination med Low-loss-designen ger en otroligt ren och dynamisk återgivning oavsett om du spelar högt eller bara lyssnar på stillsam bakgrundsmusik. Delningsfiltret har monterats direkt på baksidan av terminalerna och har samma höga komponentkvalitet som de kritikerrosade IKON- och MENTOR-serierna.Tillbehör till DALI FAZON LCR

Tekniska specifikationer

KabinettkonstruktionBasreflex
Integrerat väggfästeJa
Bi-wireNej
GolvstativNej
BordsstativNej
Spikes ingårNej

Rekommenderade produkter