Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Subbas

Bowers & Wilkins ASW610

8 698:-st.
Svart matt
Förväntad i lager den 27 januari 2024.
 Kan upplevas i
Produkten ingår i ett system/paket
Kompakt och potent 10-tums subbas som perfekt matchar B&W:s egen 600-serie, både för stereo och surround.

Läs mer:

Beskrivning

ASW610 – superkompakt och potent 10-tums subbas

 • Matchar B&W:s 600-serie perfekt
 • Mycket djup bas för att vara en så här kompakt subbas
 • Bra råstyrka för både musik och film
 • Flexibla inställningsmöjligheter
 • Kan användas i både kompakta och tyngre hemmabiografer

ASW610 är en kompakt och potent 10-tums subbas som ger dig djupbas av en kaliber du normalt inte stöter på hos en subbas av den här blygsamma storleken. Med sina 200 inbyggda digitala watt går ASW610 riktigt djupt och kan leverera explosiv action i din hemmabio. Samtidigt är den precis och väldefinierad nog att också spela musik på finsmakarens nivå.

Den blygsamma storleken och de mångsidiga regleringsmöjligheterna gör ASW610 lättplacerad, och den kommer att passa in fint tillsammans med de allra flesta högtalarsystem i mellanklassen, oavsett om det rör sig om en stereo- eller surrounduppsättning. Om du har ett väldigt kompakt eller ett extra stort högtalarsystem kan du eventuellt överväga ASW608 eller ASW610XP som har optimerats för sådana system.

ASW610 finns med matt svart eller matt vit finish.

B&W ASW610 – maximal bas från ett minimalt kabinett

Med en bra subbas som ASW610 kan du spela högra utan att ditt högtalarsystem går på knä, samtidigt som du kan utöka frekvensområdet så att det sträcker sig ända ner under gränsen för vad vi kan höra – ett område där bara ett fåtal av de allra största vanliga högtalarna orkar yppa något över huvud taget. Modernt digitalt filmljud kan faktiskt innehålla information ända ner till 20 Hz, och då är du nere på nivåer där fönsterrutor och porslin börjar skallra utan att du hör ett ljud från högtalaren. Välkommen till subbasens domäner!

Equalizer som kringgår fysikens lagar

ASW610 har ett slutet kabinett utan reflexport – en konstruktion som ställer enorma krav på både kabinettet, förstärkaren och inte minst elementet. Teoretiskt sett så skulle en konstruktion med så här kompakta dimensioner inte kunna spela så värst djup bas, men Bowers & Wilkins ”lurar” fysikens lagar med en inbyggd equalizer-krets som förstärker den djupaste basen elektroniskt innan signalen skickas till elementet.

Priset man får betala för detta är att elementet och förstärkaren får arbeta under extrema förhållanden. Därför har både talspole, magnetsystem och Kevlar-/pappmembran fått väl tilltagna dimensioner, och förstärkaren har fått extra hög effekt så att den kan leva upp till de enorma kraven.

Kan optimeras för både film och musik

ASW610 fungerar precis lika bra till både film och musik, och på baksidan hittar du en knapp med tre inställningar som du kan använda för att optimera ljudet för det ena eller andra ändamålet (Bass EQ). Inställningen C optimerar subbasen för mesta möjliga ljudstyrka och dynamik, medan inställningen A får subbasen att spela så djupt som möjligt, samtidigt som basen blir stramare och distinktare.

Sistnämnda inställning lämpar sig i de flesta fall bättre till musik, medan förstnämnda i många högtalarsystem fungerar bättre till filmljud. Reglerna är inte skrivna i sten, men du har under alla omständigheter möjlighet att hitta en lösning som är optimal för ditt vardagsrum och din personliga smak.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Matchar B&W:s 600-serie perfekt
 • Mycket djup bas för att vara en så här kompakt subbas
 • Bra råstyrka för både musik och film
 • Flexibla inställningsmöjligheter
 • Kan användas i både kompakta och tyngre hemmabiografer

Begränsningar

 • Ingen finish i lack eller äkta träfaner

Tillbehör till Bowers & Wilkins ASW610

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)27-140
Förstärkare200 watt
Delningsfrekvenser40-140 Hz
Storlek bashögtalare10"
KabinettkonstruktionSlutet

Recensioner


4.8
22 recensioner
5
18
4
4
3
0
2
0
1
0
Mikael
Sverige
4 dagar sen

Verkligen välljudande sub. Matchar mina nya B&W 706 s3 perfekt. Stort tack till grabbarna i Kristianstadsbutiken för smidiga affärer. Man inser verkligen värdet av små butiken med persolig service. Full pott...

Mikael
Sverige
Peter
Tyskland
11/20/2023

...

Peter
Tyskland
Jonathan
Danmark
10/29/2023

Ge mycket bas till din misik och filmer

Jonathan
Danmark
Jan
Tyskland
10/26/2023
Jan
Tyskland
Martin
Norge
10/20/2023
Martin
Norge

Rekommenderade produkter