Hopp til innhold
DALI
In-ceiling-högtalare

DALI PHANTOM E-50

2 298:-st.
Förväntad i lager den 18 juni 2024.
  -
Placera det stora ljudet i taket och glöm allt om stora högtalare. Här är nyckelorden seriös teknik, användarvänlighet och förnuftigt pris.

Läs mer:

Beskrivning

DALI PHANTOM E-50 – fylligt och osynligt kvalitetsljud i taket

  • Hög ljudkvalitet
  • Perfekt till diskret takmontering
  • Lätt för förstärkaren att driva
  • Enkel att montera via Dogleg-fästen
  • Elektronisk skyddad mot överhettning

PHANTOM E-50 är en högkvalitativ tvåvägs inbyggnadshögtalare som passar perfekt för montering i tak. Med sitt 5,25-tums bas-/mellanregisterelement kan den fylla t.ex. ett kök eller vardagsrum med ljud i övertygande ljudkvalitet, samtidigt som den visuellt är ytterst diskret. E-50 kommer också att fungera strålande som sido- och bakhögtalare i hemmabion.

Utöver en övertygande ljudkvalitet rymmer PHANTOM E-50 ett flertal smarta detaljer som gör den otroligt flexibel. Den är enkel att montera och du kan ställa in både själva högtalaren och diskanten så att ljudet får optimal spridning. I och med att den har membran i fuktbeständig polypropen är även placering i badrum eller uterum med tak inom räckhåll.

Tekniska ritningar kan hämtas här

DALI PHANTOM E-serie – inbyggnadshögtalare för alla förhållanden

PHANTOM E-serien är en otroligt mångsidig serie inbyggnadshögtalare. De är en takmonterad lösning som passar perfekt på alla de platser där du vill ha riktigt Hi-Fi-ljud utan att det blir dyrare eller mer komplicerat än högst nödvändigt. I bästa DALI-anda har högtalarna också en "förstärkarvänlig" impedanskurva, vilket gör att du får fina resultat även med helt vanliga förstärkare och receivrar.

Bas-/mellanregisterelementen är konstruerade i polypropen som är mer motståndskraftigt mot fukt än DALIs traditionella träfibermembran. Det här gör att PHANTOM E-högtalarna även kan monteras i t.ex. ett badrum eller ett uterum.

Optimal ljudkvalitet under alla förhållanden

Precis som DALIs traditionella högtalare är PHANTOM E-serien konstruerad efter "Wide Dispersion"-principen. Det betyder att du kan få fullt ljudmässigt utbyte även om du inte sitter precis mitt framför högtalaren. Softdome-diskanten är monterad på en speciell vingprofil över bas-/mellanregistermembranet för att uppnå optimal integrering av ljudet utan "koaxial färgning".

Du kan till och med ställa in högtalaren på att ge ljudet maximalt fokus eller maximal spridning. På så sätt kan du prioritera om du vill ha en väldigt exakt återgivning eller ett jämnt bakgrundsljud i hela lokalen, t.ex. i en butiksmiljö eller en foajé.

Smarta monteringslösningar

Med "kompassringen" i kanten av PHANTOM E-högtalarna kan du avläsa hur mycket högtalaren är roterad i förhållande till den yta den är monterad på – till exempel en linje i taket. Den här finessen gör det enklare att ge högtalaren en exakt placering i förhållande till din lyssningsplats.

Frontskyddet kan sprutlackeras så att högtalaren blir så osynlig som möjligt i ett målat tak. Den medföljande monteringsmallen gör det också enkelt för dig att hitta en optimal placering för de hål som ska skäras ut innan du går loss med verktygen. Om du av hänsyn till inredningen föredrar ett fyrkantigt frontskydd finns detta att köpa till som extrautrustning.

OBS: Om du monterar inbyggda högtalare i ytterväggen eller i taket och därmed bryter igenom en ångspärr, använd en separat backbox. I andra väggar och tak kan det vara en fördel i vissa fall, men i andra fall får du bättre ljud utan en backbox. Fråga i din HiFi Klubben-butik.

Ska du använda en backbox?

En backbox är ett separat ”kabinett” som du monterar bakom en inbyggnadshögtalare, dolt i väggen eller taket, vanligtvis för att uppnå en helt lufttät montering. HiFi Klubben rekommenderar i regel att du monterar en backbox med en inre volym på 25 liter. Om detta inte är möjligt av utrymmesskäl så finns det alternativa lösningar. Du kan läsa mer om backboxar här.

Tillbehör till DALI PHANTOM E-50

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)58-25.000 Hz
Känslighet87 dB

Rekommenderade produkter

CI 980
Effektförstärkare för installation
17 498:- / St.