Hopp til innhold
DALI
In-ceiling-högtalare

DALI PHANTOM K-60 LP

4 398:-st.
Traffic White
Förväntad i lager den 26 juli 2024.
  -
Supertunn och suveränt välspelande inbyggnadshögtalare som bara kräver 3,8 cm i inbyggnadsdjup. Perfekt för tak med begränsad plats på baksidan.

Läs mer:

Beskrivning

DALI PHANTOM K-60 LP – supertunn inbyggnadshögtalare för tak och vägg med suverän ljudkvalitet

 • Suverän ljudkvalitet för att vara en supertunn inbyggnadshögtalare
 • Perfekt för takmontering
 • Kräver endast 3,8 cm i monteringsdjup bakom ytan
 • Även för väggmontering, exempelvis som sido- och bakhögtalare i en surround-hemmabio
 • Behöver ingen backbox vid montering i tätt tak

PHANTOM K-60 LP är en supertunn tvåvägs 6-tums takhögtalare som är en riktig problemlösare för alla de platser där det inte finns plats för traditionella inbyggnadshögtalare. Det räcker med ett djup på endast 3,8 cm bakom monteringsytan, så den kan placeras nästan var som helst. En smart lösning för både bakgrundsmusik och som sido-, bak- eller höjdhögtalare i en diskret hemmabio.

Till skillnad från gängse liknande inbyggnadshögtalare på marknaden är PHANTOM K-60 LP designad för att leverera ljud i äkta hifi-kvalitet. De här ligger hästlängder före konkurrenternas tunna burkljud, och du kan lugnt välja den här lösningen för alla de platser där utrymmet endast medger en ultratunn inbyggnadshögtalare.

Det unika mönstret på frontskyddet får högtalaren att smälta in med omgivningen så att den till exempel uppfattas som helt vit istället för grå. PHANTOM K-60 LP behöver inte någon backbox, vilket bidrar till att göra monteringen ännu enklare. Högtalaren spelar som den ska så länge tak- eller väggytan är tät.*

Klangkaraktär och monteringshål matchar DALIs egna K-60- och E-60-modeller, så du har mängder av möjligheter att kombinera dig fram till en optimal lösning, till exempel i hemmabion.

Avancerade och originella tekniska lösningar

Enligt DALI själva är PHANTOM K-60 LP marknadens mest välljudande ultratunna inbyggnadshögtalare, och då är den dessutom fullmatad med smarta och avancerade tekniska lösningar som är utvecklade helt från grunden av DALIs eget R&D-team i Danmark. Bas/mellanregister-membranet i aluminium är extremt styvt och designat ”omvänt” med magnetmotorn monterad inne i pluggen istället för bakom som på vanliga konstruktioner. Det är detta som möjliggör den supertunna designen, samtidigt som den höga ljudkvaliteten bevaras intakt.

Diskanten är en exklusiv 1-tums softdome som bygger på samma kvaliteter som i DALIs traditionella hifi-högtalare. Det ultralätta membranet och det extremt kraftfulla neodym-magnetsystemet säkerställer en imponerande detaljerad och luftig återgivning av tonerna i det högsta registret.

PHANTOM K-60 LP levereras med K-seriens runda frontskydd i vitt (kan sprutlackeras i valfri färg). Svart frontskydd och kvadratiskt frontskydd (E-serie) finns som extra tillbehör. Högtalaren kan också levereras med traditionell grill (Classic Grill). Välj önskad version i menyn.

* Om det finns akustikfält i taket ska högtalarens baksida avskärmas från dessa fält för att kunna spela optimalt.

Tekniska ritningar kan hämtas här

White paper kan hämtas här

Optimal ljudkvalitet under alla förhållanden

Precis som DALIs traditionella högtalare har PHANTOM K-högtalarna en ”förstärkarvänlig” impedanskurva, vilket gör att du får fina resultat även med helt vanliga förstärkare och receivrar. Med ”Wide Dispersion” kan du också få fullt utbyte av ljudet även om du inte sitter precis mitt framför högtalaren.

Med EQ-omkopplaren på högtalaren kan du välja mellan ett neutralt frekvensomfång och ett lite mer återhållet mellanregister som upplevs ha en lite mer fyllig bas och lite mer framhävd diskant. Det kan komma till pass om du har monterat högtalaren bakom en duk eller om du sitter snett i förhållande till högtalaren. Det kan också vara så att du helt enkelt gillar det bättre på det viset, och när det handlar om inbyggnadsljud är alla knep tillåtna, inklusive tonkontroller.

Smarta monteringslösningar

I många nyare byggen ligger fuktspärren infälld några centimeter bakom takplattor av gips eller liknande. Det gör man för att kunna montera installationer, kablar, lampkontakter med mera utan att behöva bryta fuktspärren. Därför ska högtalare inte gå igenom fuktspärren i dessa installationer. Detta krav uppfyller PHANTOM K-60 LP perfekt.

Med ”kompassringen” i kanten av PHANTOM K-60 LP kan du avläsa hur mycket högtalaren är roterad i förhållande till den yta den är monterad på – till exempel taklinjen. Den här finessen gör det enklare att ge högtalaren en exakt placering i förhållande till din lyssningsplats.

PHANTOM K-60 LP monteras med hjälp av Dogleg-fästen som ger en både smidig och ytterst stabil montering i tak med en tjocklek på ända upp till 27 mm. Frontskyddet fästs smidigt med magneter och kan sprutlackeras så att högtalaren blir så osynlig som möjligt i ett målat tak. Den medföljande monteringsmallen gör det enkelt för dig att hitta en optimal placering för de hål som ska skäras ut innan du går loss med verktygen. Om du av hänsyn till inredningen föredrar ett fyrkantigt frontskydd finns detta att köpa till som extrautrustning.

PHANTOM K-60 LP är designad för att spela utan backbox, men om du har ett poröst tak eller av någon annan anledning trots allt behöver en backbox så räcker en invändig volym på 5–7 liter (för djupare bas, gärna upp till 20 liter om möjligt). På så sätt kan du fortfarande montera högtalaren även om det är ont om plats på baksidan.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Suverän ljudkvalitet för att vara en supertunn inbyggnadshögtalare
 • Perfekt för takmontering
 • Kräver endast 3,8 cm i monteringsdjup bakom ytan
 • Även för väggmontering, exempelvis som sido- och bakhögtalare i en surround-hemmabio
 • Behöver ingen backbox vid montering i tätt tak
 • EQ- justering
 • Lätt för förstärkaren att driva
 • Unikt specialmönster i frontskyddet ger ”färg” och matchar omgivningen

Begränsningar

 • Begränsat maximalt ljudtryck
 • Det finns ingen dedikerad backbox (du kan bygga en själv, används vid porösa tak, akustiktak och liknande)

Videos om DALI PHANTOM K-60 LP

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)49-20.000 Hz
Känslighet84 dB