Hopp til innhold
2 600:-par
Svart
Förväntad i lager den 10 april 2024.
 Kan upplevas i
Här börjar äkta hifi-ljud. En kompakt allroundare som tar väl hand om din musik eller ditt filmljud utan att det kostar mer än nödvändigt.

Läs mer:

Beskrivning

DALI SPEKTOR 2 – välspelande och kompakt allroundhögtalare för både musik och filmljud

 • Bra ljud till priset
 • Solitt byggd med kvalitetskomponenter
 • Fina allround-kvaliteter till både musik och hemmabio
 • Väl lämpad för placering när intill väggen (väggfäste medföljer)
 • Fungerar fint tillsammans med anläggningar i ekonomiklassen

SPEKTOR 2 är välspelande och seriöst konstruerad kompakt högtalare som för en liten slant kan ge dig musik eller filmljud i bra kvalitet. Det här är en riktigt bra start om du vill ha äkta hifi-ljud utan att betala mer än allra högst nödvändigt.

Du kan lugnt ha SPEKTOR 2 stående på en bänk eller i en hylla, men du kan också välja att hänga den på väggen med hjälp av väggfästet som medföljer. Om du föredrar en fristående lösning kan du till exempel använda DALIs egen CONNECT Stand M-600, där du elegant kan dölja högtalarkabeln inuti stolpen. Du kan naturligtvis också använda kvalitetsstativ från andra tillverkare.

Har du ett stort lyssningsrum – eller om du bara vill ha ännu mer och bättre bas – så kan du komplettera med en bra subbas. I så fall är DALIs egen SUB E-9 F ett givet val.

SPEKTOR 2 är kort sagt en gedigen kvalitetsprodukt, och precis som de andra SPEKTOR-högtalarna kommer den att ge fina ljudmässiga resultat även på anläggningar i ekonomiklassen.

SPEKTOR 2 finns med finish i svart ask eller valnöt. Gummifötter och väggfäste medföljer.

DALI SPEKTOR – riktig hifi till ekonomipris

SPEKTOR är den mest prisvänliga högtalarserien från danska DALI. Här har du inträdesbiljetten till den riktiga hifi-världen och kan se fram emot en mycket bättre ljudupplevelse än med de undermåliga reahögtalare du fortfarande alltför ofta hittar på hyllorna i elektronikvaruhusen.

En stor del av tekniken i SPEKTOR har ärvts från DALIs dyrare högtalarserier, och det är typiskt DALI att använda erfarenheterna från dyrare serier för att ge ännu bättre ljud för pengarna i de mer ekonomiska modellerna. Ljudbilden är musikalisk, väldetaljerad och sammanhängande, och all slags musik och filmljud förmedlas med klarhet och finess. SPEKTOR-högtalarna är inte heller speciellt känsliga för den utrustning de kopplas till, så de är väldigt lätta att använda tillsammans med anläggningar i ekonomiklassen.

De här högtalarna når naturligtvis inte riktigt hela vägen, och om du går upp en eller två klasser till ZENSOR- respektive OPTICON-serien så får du både snyggare finish och bättre ljud. Men om ditt mål är att få riktigt hifi-ljud utan att det kostar mer än absolut nödvändigt, så är SPEKTOR ett givet val.

Ultralätt diskant med avancerade lösningar

SPEKTOR-diskanten är en 1-tums softdome med ultralätt membran. Faktum är att membranet väger mindre än hälften så mycket som membranen i de flesta av marknadens alternativ, vilket är en del av hemligheten bakom det detaljerade ljudet. Den eleganta och noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet blir mycket fin. Det betyder bland annat att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv.

Dynamik och detaljer på alla volymer

De rödbruna bas-/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har med tiden blivit ett av DALIs varumärken, och de används även i de mest exklusiva serierna. Ett träfibermembran är oerhört starkt och styvt, samtidigt som det väger ungefär 30 % mindre än de typiska alternativen. Tillsammans med det starka magnetsystemet och den väldigt flexibla kantupphängningen som konstruerats enligt Low-loss-principen får man en "motor" som reagerar snabbt och exakt på även de svagaste signalerna.

"Low-loss"-principen ger både gott om detaljer och en rapp och exakt bas, men den får också högtalaren att låta bra på låg volym eftersom membranen inte behöver "knuffas igång" för att de ska börja låta. Du kan därför glädja dig över att även lugn bakgrundsmusik plötsligt låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller andra elektroniska nödlösningar.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Bra ljud till priset
 • Solitt byggd med kvalitetskomponenter
 • Fina allround-kvaliteter till både musik och hemmabio
 • Väl lämpad för placering nära intill väggen (väggfäste medföljer)
 • Fungerar fint tillsammans med anläggningar i ekonomiklassen

Begränsningar

 • Saknar den allra djupaste basen
 • Kräver en del effekt för att spela riktigt högt
 • Vissa dyrare alternativ har mer dynamik och/eller en mer välupplöst ljudbild

Tillbehör till DALI SPEKTOR 2

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)54 - 26000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Känslighet84,5 dB
Delningsfrekvens2600
Impedans (ohm)6
Diskant1 tums Soft dome
Baselement1x 5.25 tums Low-loss med träfibermembran

Recensioner


4.7
28 recensioner
5
22
4
4
3
2
2
0
1
0
Albin
Sverige
I dag
Albin
Sverige
Jürgen
Tyskland
2/12/2024
Jürgen
Tyskland
William
Tyskland
2/9/2024

Mycket balanserat och rymligt ljud. Bra bas för storleken. Låter väldigt trevligt och inte irriterande. Du måste låta dem leka in lite först - sedan visar de sina kvaliteter. Till priset en mycket bra högtalare. Jag är väldigt nöjd! Jag kan varmt rekommendera HiFi Klubben!

William
Tyskland
Brian
Danmark
2/7/2024
Brian
Danmark
Rob
Nederländerna
2/2/2024

Superkvalitet till ett bra pris. Vackert i mitt lilla vardagsrum. Bra varumärke och utmärkt leverans.

Rob
Nederländerna

Rekommenderade produkter