Hopp til innhold
2 396:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

För dig som vill ha välljud i stereo eller surround från kompakta, prisvärda högtalare. Inbyggt väggfäste och flera färger.

Läs mer:

Beskrivning

DALI ZENSOR 1 – kompakt och elegant Hi-Fi-högtalare till budgetpris

ZENSOR 1 är ZENSOR-seriens näst minsta modell, som du enkelt bara ställer på en hylla eller hänger upp på väggen med hjälp av det inbyggda väggfästet. Här får du ett stort ljud utan att behöva stora högtalare och de nyutvecklade elementen ger ett exakt, dynamiskt och upplöst ljud som får all slags musik och filmljud att låta snyggt i mindre rum.

ZENSOR 1 är en kvalitetsprodukt på alla sätt och vis, och kommer att ge dig massor av ägarglädje och musikaliska upplevelser. Utförandet är av hög klass, med en elegant högglanslackad front, och precis som de övriga ZENSOR-högtalarna ger ZENSOR 1 imponerande ljudmässiga resultat även med anläggningar i ekonomiklassen. Här befinner du dig i en helt annan liga än alla plasthögtalare som ingår i stormarknadernas billiga mikrosystem.

Massor av kombinationsmöjligheter
De ringa måtten innebär naturliga begränsningar i den djupa basen men om du kompletterar ZENSOR 1 med en subbas – till exempel DALIs matchande SUB E-12F – får du all tyngd och råstyrka du kan önska dig, oavsett om du är sugen på musik eller film. Och i hemmabion kan du fritt kombinera med de andra modellerna i ZENSOR-serien, till exempel med ZENSOR 5 eller ZENSOR 7 i frontkanalerna.

Om du vill att dina högtalare ska vara små, snygga, välljudande och billiga hittar du ingen bättre lösning än ZENSOR 1. Här får du verkligen högtalarkvalitet för varenda krona!

Zensor 1 finns i högglans vit, svart eller valnöt. Svart front medföljer till alla versioner. *Vit front kan köpas separat – hör av dig till din närmaste butik.

DALI ZENSOR – seriös kvalitet och snygg design i budgetklassen
Med den helt nya ZENSOR-serien har danska DALI återigen överträffat sig själva när det gäller att ge dig stort ljud för en liten peng. En stor del av tekniken har ärvts direkt från DALIs exklusiva High End-serier och den snygga designen med pianolackad front och aluminiumring runt diskanten signalerar att detta är äkta Hi-Fi in i minsta detalj.

ZENSOR-serien är ljudkvalitet och design på en förbluffande hög nivå om du tar med priset i beräkningen. Ljudbilden är musikalisk, väldetaljerad och sammanhängande, och all slags musik och filmljud förmedlas med klarhet och finess. ZENSOR-högtalarna är inte heller speciellt känsliga för elektroniken som kopplas in, så de är väldigt enkla att umgås med till vardags. Precis som alla kvalitetshögtalare kommer de dock bäst till sin rätt i en riktigt bra anläggning.

Om dina högtalare ska vara snygga, välljudande och billiga hittar du inga bättre alternativ än ZENSOR. Titta bara på konkurrenterna så ser du att ZENSOR är en sann vinnare i klassen!

Solid och elegant kabinett
ZENSOR-kabinetten är solitt konstruerade i MDF-plattor, med tvärgående balkar för att optimera styvheten och dämpa resonanser. Baffeln är elegant högglanslackad så att det är ett rent nöje att använda högtalarna utan tygfronter. En helt ny detalj är att golvmodellerna är utrustade med en diskret aluminiumfot som bidrar till den smala och moderna designkänslan.

Till alla modeller ingår gummifötter, och till golvmodellerna ingår även solida spikes så att de står orubbligt stabilt på underlaget.

Ultralätt ZENSOR-diskant med exklusiva lösningar
ZENSOR-diskanten är en 1-tums softdome som innehåller massor av spännande nytänkande. Det superlätta membranet väger bara hälften så mycket som i de flesta av marknadens alternativ, vilket är en del av hemligheten bakom det detaljerade ljudet. Under membranet har DALI dessutom placerat ett speciellt filtmaterial som effektivt reducerar ljudreflektioner från polstycket. 

Den noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet är mycket fin. Det betyder bland annat att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv. Utskärningen i elementets frontplatta gör det möjligt att montera diskanten tätt intill övriga element, vilket ljudbildens sammanhållning tjänar mycket på.

Precis som i DALIs dyrare serier är magnetsystemen försedda med magnetisk olja i talspolegapet. Denna mycket speciella och kostsamma olja – ”ferrofliud” – ger en dramatisk förbättring av stabiliteten och avkylningen vid höga belastningar och är en av anledningarna till att även de mindre ZENSOR-högtalarna kan spela förbluffande högt utan förvrängning.

Dynamik och detaljer på alla volymer
De rödbruna bas/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har med tiden blivit ett av DALIs varumärken, och de används även i de allra mest exklusiva serierna. Ett träfibermembran är oerhört starkt och styvt, samtidigt som det väger ungefär 30 % mindre än typiska alternativ.

I ZENSOR-serien har DALI ännu en gång utvecklat alla element från grunden för att få högre ljudkvalitet. Talspolen består av hela fyra lager och för att kompensera för den högre vikten är tråden gjord av kopparbelagd aluminium. Tillsammans med det starka, dubbla magnetsystemet och den oerhört flexibla ”low-loss”-kantupphängningen är detta en ”motor” som reagerar extremt snabbt och exakt även på de minsta signalerna.

”Low-loss”-principen ger både gott om detaljer och en rapp och precis bas, men den får också högtalaren att låta bra på låg volym eftersom membranen inte behöver ”komma upp i varv” för att de ska börja låta. Du kan därför glädja dig över att även lugn bakgrundsmusik plötsligt låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller annat mixtrande.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • synnerligen bra ljud för pengarna välbyggd med snygg finish kompakta mått fina musikaliska allroundkvaliteter fungerar även fint tillsammans med anläggningar i budgetklassen

Begränsningar

  • saknar den djupaste basen kräver en hel del effekt för att spela riktigt högt vissa dyrare alternativ har mer dynamik och/eller mer upplöst ljudbild

Tillbehör till DALI ZENSOR 1

Tekniska specifikationer

FärgTräfärgad
FärgValnöt
Vikt (kg)3,5
Höjd emballage (cm)36
Längd emballage (cm)21,5
Vikt emballage (kg)4,5
Bredd emballage (cm)30