Hopp til innhold
DALI
Center

DALI ZENSOR PICO VOKAL

1 198:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Superkompakt centerhögtalare som matchar ZENSOR PICO perfekt. Här går bra filmljud, snygg finish och små mått hand i hand. Flera färger.

Läs mer:

Beskrivning

DALI ZENSOR PICO VOKAL – superkompakt centerhögtalare till budgetpris

 • Superkompakta mått
 • Ytterst bra ljud för storleken
 • Välbyggd med snygg finish
 • Fina allroundkvaliteter
 • Integrerat nyckelhålsfäste för väggupphängning
ZENSOR PICO VOKAL är en superkompakt och elegant centerhögtalare som perfekt matchar ZENSOR PICO. Faktum är att de två modellerna är helt identiska, bortsett från att väggfästen och terminaler har anpassats för en vågrät placering på VOKAL-utgåvan.

ZENSOR PICO VOKAL kan enkelt placeras i en hylla under TV:n eller hängas på väggen via det integrerade nyckelhålsfästet. Här får du äkta kvalitetsljud utan stora högtalare, och de seriösa elementen ger en överraskande dynamisk och välupplöst ljudbild som presenterar både filmdialog och effekter fint i ett mindre rum.

ZENSOR PICO VOKAL finns med finish i svart ask, vit högglans eller valnöt.

DALI ZENSOR – seriös kvalitet och snygg design i budgetklassen
Med ZENSOR-serien har danska DALI än en gång överträffat sig själva när det gäller att ge dig stort ljud för en liten peng. En stor del av tekniken har ärvts direkt från DALIs exklusiva High End-serier och den snygga designen med pianolackad front och aluminiumring runt diskanten signalerar att detta är äkta hi-fi in i minsta detalj.

ZENSOR-serien är ljudkvalitet och design på en förbluffande hög nivå om du tar med priset i beräkningen. Ljudbilden är musikalisk, väldetaljerad och sammanhängande, och all slags musik och filmljud förmedlas med klarhet och finess. ZENSOR-högtalarna är inte heller speciellt känsliga för elektroniken som kopplas in, så de är väldigt enkla att umgås med till vardags. Precis som alla kvalitetshögtalare kommer de dock bäst till sin rätt i en riktigt bra anläggning.

Om dina högtalare ska vara snygga, välljudande och billiga hittar du inga bättre alternativ än ZENSOR. Titta bara på konkurrenterna så ser du att ZENSOR är en sann vinnare i klassen!

Solida och eleganta kabinett
ZENSOR-kabinetten är solitt konstruerade i MDF-plattor, med tvärgående balkar för att optimera styvheten och dämpa resonans. Baffeln är elegant högglanslackad vilket gör det till ett rent nöje att använda högtalarna utan tygfronter. En helt ny detalj är att golvmodellerna är utrustade med en diskret aluminiumfot som bidrar till en smal och modern designkänsla.

Till alla modeller ingår gummifötter, och till golvmodellerna ingår även solida spikes så att de står orubbligt stabilt på underlaget.

Ultralätt ZENSOR-diskant med exklusiva lösningar
ZENSOR-diskanten är en 1-tums softdome som innehåller massor av spännande nytänkande. Det superlätta membranet väger bara hälften så mycket som i de flesta av marknadens alternativ, vilket är en del av hemligheten bakom det detaljerade ljudet. Under membranet har DALI dessutom placerat ett speciellt filtmaterial som effektivt reducerar ljudreflektioner från polstycket.

Den noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet blir mycket fin. Det betyder bland annat att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv. Utskärningen i elementets frontplatta gör det möjligt att montera diskanten tätt intill övriga element, vilket ljudbildens sammanhållning tjänar mycket på.

Precis som i DALIs dyrare serier är magnetsystemen försedda med magnetisk olja i talspolegapet. Denna mycket speciella och kostsamma olja – "ferrofluid" – ger en dramatisk förbättring av stabiliteten och avkylningen vid höga belastningar och är en av anledningarna till att även de mindre ZENSOR-högtalarna kan spela förbluffande högt utan förvrängning.

Dynamik och detaljer på alla volymer
De rödbruna bas-/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har med tiden blivit ett av DALIs varumärken, och de används även i de mest exklusiva serierna. Ett träfibermembran är oerhört starkt och styvt, samtidigt som det väger ungefär 30 % mindre än typiska alternativ.

I ZENSOR-serien har DALI ännu en gång utvecklat alla element från grunden för att få högre ljudkvalitet. Talspolen består av hela fyra lager och för att kompensera för den högre vikten är tråden gjord av kopparbelagd aluminium. Tillsammans med det starka dubbla magnetsystemet och den väldigt flexibla kantupphängningen som konstruerats enligt Low-loss-principen får man en "motor" som reagerar extremt snabbt och exakt på även de svagaste signalerna.

"Low-loss"-principen ger både gott om detaljer och en rapp och exakt bas, men den får också högtalaren att låta bra på låg volym eftersom membranen inte behöver "knuffas igång" för att de ska börja låta. Du kan därför glädja dig över att även lugn bakgrundsmusik plötsligt låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller annat mixtrande.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Superkompakta mått
 • Ytterst bra ljud för storleken
 • Välbyggd med snygg finish
 • Fina allroundkvaliteter
 • Integrerat nyckelhålsfäste för väggupphängning

Begränsningar

 • Kräver en del effekt för att spela riktigt högt
 • Vissa dyrare alternativ har mer dynamik och/eller en mer upplöst ljudbild

Tillbehör till DALI ZENSOR PICO VOKAL

Tekniska specifikationer

FärgVit
FärgVit högglans
Vikt (kg)2,4
Höjd emballage (cm)21
Längd emballage (cm)36
Vikt emballage (kg)3,4
Bredd emballage (cm)30