Hopp til innhold
Denon
Hemmabioreceiver

Denon AVR-S750H

6 798:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

7.1 kanaler, 75 hifi-watt, inbyggd HEOS, Spotify Connect, skivspelaringång och Dolby Atmos. Här är du redo för det mesta!

Läs mer:

Beskrivning

Denon AVR-S750H – 7.1-kanals hemmabioreceiver med 75 hifi-watt, inbyggd HEOS-funktion för multiroom, AirPlay 2, skivspelaringång, Dolby Atmos och DTS:X

AVR-S750H är en mångsidig hemmabioreceiver som är en välspelande och ekonomisk väg mot äkta 7-kanalig HD-hemmabio. Du får bland annat 75 strömstarka hifi-watt*, inbyggd wifi och Bluetooth, Spotify Connect och AirPlay – och inte minst multiroom-systemet HEOS inbyggt. Du kan använda de nya surroundformaten Dolby Atmos och DTS:X, inklusive Atmos Height Virtualization och DTS Virtual:X som ger dig en känsla av höjd i ljudet utan att du behöver installera högtalare i taket.

Obs! AVR-S750H är praktiskt taget identisk med systermodellen AVR-X1600H. Du får en aning färre watt och Audyssey MultEQ-rumskorrektion av standardtyp istället för den mer avancerade XT-versionen. I gengäld får du lättillgängliga Quick Select-knappar på fronten så att du till exempel kan gå direkt till din gaming- eller kvällsinställning med en knapptryckning.

6 x HDMI och eARC för surroundljud direkt från TV:n
Med eARC får du lekande lätt surroundljud direkt från TV:n via en enda HDMI-kabel, och med automatisk Low Latency Mode kan du njuta av gaming utan någon märkbar fördröjning av ljudet. Du kan också se fram emot Denons smarta ECO Mode som minskar energiförbrukningen avsevärt – i vissa fall med så mycket som 50 %.

Du får skivspelaringång, och med inbyggd wifi, Bluetooth med tvåvägsfunktion (kommande uppdatering), Spotify Connect, AirPlay 2 och 6 HDMI-ingångar (inkl. på fronten) får du inte slut på möjligheter i första taget.

Om du inte behöver de analoga videoingångarna och den avancerade videobehandlingen med 2 HDMI-utgångar i de större modellerna, får du ovanligt mycket kvalitetshemmabio för pengarna med AVR-S750H.

Inbyggd HEOS multiroom och massor av möjligheter
En riktigt läcker egenskap hos AVR-S750H är att den har inbyggd HEOS-funktion för multiroom-ljud och helt utan några extra apparater ger dig tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på internet. Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet.

Förberedd för röststyrning
Redan nu är AVR-S750H redo för röststyrning via Google-assistenten och Amazon Alexa, och när Denon aktiverat det kommer du att kunna använda röststyrning på svenska. Med röststyrning kan du sköta en rad grundläggande funktioner, som t.ex. ljudstyrka och upp/ned och play/paus/hoppa över. Inom en snart framtid kommer du även att kunna välja ett flertal andra kommandon som ger dig en helt ny upplevelse med din Denon-produkt.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med AVR-S750H, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

Obs! De 75 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, låg förvrängning, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar AVR-S750H hela 140 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

Denon AVR-S750H finns med svart finish.

75 hifi-watt och gedigen konstruktion
AVR-S750H är en äkta 7-kanalsreceiver som är uppbyggd med 7 identiska effektförstärkare. Var och en av dessa levererar 75 seriösa Hi-Fi-watt i 8 ohm, och hela signalvägen har gjorts så kort som möjligt för att ge bästa möjliga ljudkvalitet. Den här utformningen omfattar starka mikroprocessorer, multilagerkretsar och avancerade SMD-moduler (Surface Mount Devices).

De olika analoga och digitala sektionerna i förstärkaren är helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en helt ren strömförsörjning till alla kretsar. Den mekaniska konstruktionen och kylsystemet är solitt och vibrationsfritt uppbyggda och kylningen i AVR-S750H är dessutom 100 % passiv. Därför kommer du aldrig att uppleva fläktljud från kabinettet.

Dolby Atmos och DTS:X – två vägar till det ultimata bioljudet
Med Dolby Atmos kan du få samma ljudsystem i din hemmabio som används i världens bästa biografer. En lång rad nyare filmproduktioner – t.ex. på Blu-ray – har redan Dolby Atmos-information i ljudspåret. Det är inget du hör i en vanlig HD-hemmabio, men många effekter och annan ljudinformation har faktiskt producerats för att skickas till extra Atmos-högtalare, som vanligtvis placeras i taket – bara du har den dekoder som behövs.

Du kan koppla Atmos-högtalare via de två förstärkarkanalerna som du annars skulle ha använt som bakkanaler i en traditionell surround-uppsättning med 7 kanaler. Det betyder att du kan skapa en komplett surroundbiograf med AVR-S750H, inkl. två Atmos-högtalare (5.1.2). Det alternativa DTS:X-formatet, som påminner om Dolby Atmos, stöds också. HDMI-kretsen är förberedd för Atmos från TV-program via den nya eARC-funktionen.

Som kronan på verket stödjer AVR-S750H även tekniken Dolby Atmos Height Virtualization som kan ge ljudet en dimension i höjdled från ett högtalarsystem i golvnivå. Det här gör att du kan få en ljudupplevelse med ännu bättre realism utan att utan att installera högtalare i taket, och effekten fungerar både med stereosystem och flerkanaliga system.

Suverän användarvänlighet och fjärrstyrning via app
Redan under installationen får du nytta av ett elegant och genomtänkt grafiskt användargränssnitt. När du ansluter AVR-S750H till TV:n första gången startar Denons Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar. Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och de nya färgkoderna gör också allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt.

För dig som föredrar att använda din smartphone finns Denons fjärrkontrollsapp (2016 AVR Remote) som finns till både iOS och Android. Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

Tvåvägs Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay 2 – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt
Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio) har AVR-S750H också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Via AirPlay 2 kan du även använda röststyrning via Siri tillsammans med AVR-S750H.

Utöver AirPlay 2 får du även Spotify Connect som är en genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Gemensamt för de två lösningarna är att din smartphone fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att t.ex. streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan använder.

Inbyggd Bluetooth gör att både du, din familj och dina vänner smidig kan spela musik på anläggningen direkt från mobil, smartphone eller surfplatta. Receivern startar automatiskt och växlar själv över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth. En ny och smart detalj är att AVR-S750H fått tvåvägs Bluetooth, vilket gör att den även kan spela musik trådlöst till ett par Bluetooth-hörlurar. Med alla de fina modeller som har dykt upp på marknaden är det här en finess som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

Få ut det bästa av förlustfria ljudformat
Om du tänker i seriösa audiofila banor klarar du dig inte utan de förlustfria FLAC- och FLAC HD-formaten som AVR-S750H stödjer både via nätverk och via USB. Och om du t.ex. lyssnar på liveskivor eller klassisk musik kommer du att uppskatta att AVR-S750H kan spela ”gapless”, dvs. helt utan paus mellan låtarna. Du kan även spela bitstream/DSD och AIFF.

4K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n
AVR-S750H har 6 HDMI-ingångar med HDCP2.3 och HDMI-repeater. I praktiken betyder det här att du kan ansluta alla dina digitala bildkällor till receivern (inkl. 4K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i optimal digital kvalitet via en enda kabel. Via HDMI-ingången på fronten kan du på ansluta kamera, spelkonsol m.m. på ett ögonblick utan att behöva sträcka dig ner och rota bakom apparaterna i hyllan.

Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel – inklusive Dolby Atmos-informationen via den avancerade eARC-funktionen. Enklare eller snyggare kan det knappast bli.*

Audyssey Dynamic Volume och Dynamic EQ för enkel användning varje dag
Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital ”loudness” som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs! Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, t.ex. på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Kräver att TV:n också stödjer Audio Return Channel.

Tillbehör till Denon AVR-S750H

Tekniska specifikationer

FärgSvart
FärgSvart
Vikt (kg)8,6
Höjd emballage (cm)21
Längd emballage (cm)52
Vikt emballage (kg)10,6
Bredd emballage (cm)44

Rekommenderade produkter