Hopp til innhold
Denon
Receiver

Denon DRA-800H

9 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Radio, stereoförstärkare och musikstreamer i en enda apparat. Med härligt hifi-ljud och HDMI till TV:n har du allt som behövs för en bra anläggning.

Läs mer:

Beskrivning

Denon DRA-800H – stereoreceiver med 2 x 100 watt, radio, musikstreaming, HEOS multiroom, röststyrning, skivspelaringång och riktigt bra hifi-ljud

 • Fin ljudkvalitet och exklusiv finish i aluminium
 • Inbyggd radio (DAB/FM/internet), skivspelaringång och omkopplare för högtalare A/B
 • Du kopplar smidigt in TV och bildkällor via HDMI och kan reglera ljudstyrkan via din TV:s fjärrkontroll
 • Inbyggd trådlös HEOS-funktion för multiroom-streaming av musik, Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon, Bluetooth
 • Röststyrning via Google-assistenten och Amazon Alexa (Denon har ännu ej aktiverat funktionen på svenska)

DRA-800H är en avancerad stereoreceiver i full storlek som ger dig samma fina ljudkvalitet och råstyrka som du får med en traditionell stereoanläggning. Men här får du den i ett modernt utförande med en uppsjö av läckra finesser på köpet. Du kan till exempel koppla in TV:n via HDMI, vilket ger dig helt nya möjligheter att få en riktigt fin ljudupplevelse framför skärmen. Användningen blir samtidigt en sann fröjd eftersom du kan reglera ljudet från din TV:ns fjärrkontroll.

Fronten och den stora volymratten har ett läckert utförande i aluminium, och om du har kvar din CD-samling kan du komplettera med någon av Denons egna matchande CD-spelare. Du får skivspelaringång, inbyggd radio, trådlös musikstreaming med multiroom-funktion – kort sagt allt du behöver för en fullstor anläggning i toppkvalitet.

Denon DRA-800H När du väljer DRA-800H går dina pengar till ljudkvalitet istället för annat som du ändå inte behöver om du nöjer dig med ljud i två kanaler. Samtidigt blir konfigureringen och den dagliga användningen mycket enklare. Koppla bara in två högtalare så är anläggningen klar för att börja spela!

HEOS – trådlös musik i hela ditt hem

En helt ny finess på DRA-800H är att den fått HEOS multiroom inbyggt, vilket ger dig nästintill oändliga möjligheter att streama musik från streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på internet. Du kan fritt bygga ut med trådlösa HEOS-högtalare i alla andra rum i ditt hem och styr alltsammans från HEOS-appen på din smartphone. Allt fungerar så smidigt att vem som helst kan lista ut det – kom in och upplev det på HiFi Klubben! 

Förberedd för röststyrning

Redan nu är DRA-800H redo för röststyrning via Google-assistenten och Amazon Alexa, och när Denon aktiverat det kommer du att kunna använda röststyrning på svenska. Med röststyrning kan du sköta en rad grundläggande funktioner, som t.ex. ljudstyrka och upp/ned och play/paus/hoppa över. Inom en snart framtid kommer du även att kunna välja ett flertal andra kommandon som ger dig en helt ny upplevelse med din Denon-produkt.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med DRA-800H, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

DRA-800H finns med aluminiumutförande i svart eller silver (Premium Silver).

Suveränt TV-ljud via HDMI

Med DRA-800H kan du koppla in TV-ljudet i optimal digital kvalitet via HDMI och reglera ljudstyrka m.m. från din TV:s fjärrkontroll via HDMI-CEC. Receivern har hela 5 HDMI-ingångar och HDMI-utgångar med HDCP2.3 och HDMI-repeater. I praktiken betyder det här att du kan ansluta alla dina digitala bildkällor till receivern (inkl. 4K) och skicka signalen vidare till din TV i optimal digital kvalitet via en enda kabel.

Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel. Enklare eller snyggare kan det nästan inte bli.

Äkta hifi-ljud där du fritt kan välja högtalare

Den fina förstärkaren i DRA-800H på hela 2 x 100 hifi-watt är inte bara en hemmabioförstärkare där man tagit bort 3 eller flera kanaler, vilket är fallet hos en del konkurrenter. Denon har designat konstruktionen helt från grunden, med utsökta komponenter, extra kraftig strömförsörjning, avancerad 8-kanalig inbyggd D/A-omvandlare och andra lösningar som alla valts ut för att ge dig ljud i överlägsen hifi-kvalitet.

Den här lösningen ger dig nästan helt fria möjligheter att välja högtalare, så det är bara att ge sig ut på jakt efter ett lämpligt par i HiFi Klubbens stora högtalarsortiment. DRA-800H kan utan problem locka fram kvaliteterna hos ett par bra hifi-högtalare, till exempel en golvmodell från Bowers & Wilkins eller DALI. När du själv kan välja högtalare bestämmer du själv storlek, färg, form och ljudkaraktär. På så sätt kan du få en kombination som passar perfekt till ditt behov och din inredning.

HEOS, AirPlay 2, Bluetooth, wifi, Spotify Connect – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio) har DRA-800H också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Via AirPlay 2 kan du även använda röststyrning via Siri tillsammans med DRA-800H.

Du får även Spotify Connect som är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Gemensamt för AirPlay 2 och Spotify Connect är att din smartphone fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan använder.

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om dina vänner vill spela upp en grymt bra låt från sin smartphone. Med Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Bra råstyrka och ljudkvalitet
 • Exklusiv aluminiumfinish
 • Inbyggd radio (FM/internet/DAB)
 • Dedikerad skivspelaringång (MM)
 • Inbyggd HEOS ger trådlös multiroom-streaming av musik med styrning via app (iOS/Android)
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon, Bluetooth
 • Röststyrning via Google-assistenten och Amazon Alexa (Denon har ännu ej aktiverat funktionen på svenska)
 • Ljudstyrkan och grundläggande funktioner kan regleras med din TV:s fjärrkontroll via HDMI-CEC
 • 5 x HDMI-ingångar / 1 x HDMI-utgång med ARC
 • Både digitala och analoga ljudingångar
 • Kan spela 24-bitars HD-ljud och DSD (SACD)
 • Hörlursuttag och anslutning för 2x subbasar
 • Två par högtalarterminaler (för A/B eller bi-wiring)
 • On-screen-menyer för avancerade funktioner

Begränsningar

 • Ingen HDMI-ingång på fronten
 • Ingen möjlighet till surroundljud
 • Det finns alternativ som är mer kompakta

Videos om Denon DRA-800H

Tillbehör till Denon DRA-800H

Forest
AudioQuest Forest
HDMI-kabel
4 004,61 kr / St.

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm100 watt
Uteffekt 6 ohm145 watt
Uteffekt 8 ohm100 watt
Förvrängning (THD)0,08%
FörstärkarteknikAnalog

Rekommenderade produkter