Hopp til innhold
Denon
Integrerad förstärkare

Denon PMA-2500NE

29 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Superljud och otroligt läcker aluminiumfinish. En tung, mästerlig och audiofil analog förstärkare för både analoga och digitala musikkällor.

Läs mer:

Beskrivning

Denon PMA-2500NE – tung och kompromisslös analog stereoförstärkare med digitala ess i skjortärmen

 • Extremt tung och stabilt konstruerad analog förstärkare
 • Både analoga och digitala ingångar (optisk/digital/USB)
 • Enastående ljudkvalitet med 32-bitars uppsampling av digitala ljudkällor
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång
 • Väldigt stiligt utförande i aluminium, även när det gäller fjärrkontrollen
PMA-2500NE är en extremt tung och audiofil analog stereoförstärkare som utan problem kan driva även notoriskt svåra högtalare i suverän kvalitet vid varje ljudtryck. Effektangivelsen på 2 x 80 watt ser inte särskilt spektakulär ut på pappret, men när det som här finns rejäla mängder ström bakom kan nästan varje uppgift hanteras galant.

Här är en förstärkare som ger dig det musikaliska, naturliga ljud med "kropp" som är ett måste för många analog-entusiaster. Men du får samtidigt en rad digitala ljudingångar, samt en känslighet och detaljrikedom som kan mäta sig med många digitala alternativ och klass D-alternativ i High End-klassen. Det bästa från båda världar.

Om du gillar vinyl så kan du också se fram emot en högkvalitativ skivspelaringång för både MM- och MC-pickuper. Som kronan på verket har den en snygg aluminiumfront, så det visuella intrycket lever absolut upp till förstärkarens ljudmässiga prestanda.

Suveränt ljud från alla dina digitala ljudkällor
PMA-2500NE har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB. Det här gör att du kan använda den som en fantastisk D/A-omvandlare (DAC) med 32-bitars uppsampling av ljud från alla dina digitala ljudkällor, t.ex. CD-spelare och en trådlös streaminglösning. Här är Denons eget HEOS-system ett givet val som integrerar till 100 % med förstärkaren och ger dig en perfekt lösning både när det gäller användning och ljud.

Via den asynkrona USB-porten kan du också använda PMA-2500NE för kristallklar digital avspelning av musiken du har på din PC/Mac, inklusive högupplösta musikfiler i ända upp till 32 bit/384 kHz. Du får kort sagt en ljudkvalitet som du aldrig trott var möjlig från alla dina digitala musikkällor, och du slipper att ha en extern DAC med tillhörande kablar.

PMA-2500NE finns i aluminiumutförandet Premium Silver. Systemfjärrkontroll medföljer.

Suveränt ljud under alla förhållanden
En avancerad och exklusiv utgåva av Denons välrenommerade UHC-MOS single push-pull-krets har gett PMA-2500NE dramatiska strömresurser. Faktum är att den levererar toppbelastningar på hela 210 ampere utan att den spektakulära finheten i ljudet blir lidande. Du kommer snabbt att upptäcka att det här får 80 watt att låta som något som andra skulle pryda med tresiffriga mätresultat. På den här punkten kan PMA-2500NE härleda direkt tillbaka till Denons legendariska PMA-SA1-förstärkare, som var berömd för att kunna driva vad som helst även om den bara var angiven till 2 x 50 watt!

Med denna råstyrka till hands kan du lugnt kombinera PMA-2500NE med de flesta seriösa hifi-högtalare på marknaden och uppnå spektakulära ljudresultat. Även notoriskt "svåra" och strömkrävande modeller kan drivas till ljud i mycket hög kvalitet, vilket gör att du nästan kan välja helt fritt när du ska hitta en högtalarlösning som passar just din smak.

Orubbligt stabil konstruktion
Jämfört med de mindre Denon-förstärkarna är PMA-2500NE otroligt tungt konstruerad och har en vikt på hela 25 kilo. Det stabiliserar den elektriska konstruktionen och ger ett ännu bättre ljud. På utsidan syns det tydligast på de kraftiga aluminiumpanelerna på sidorna och det något större kabinettet som ger plats för två transformatorer som var och en skulle kunna driva en förstärkare som inte är lika ambitiös som den här.

Topp- och bottenplattorna är mycket kraftiga sandwich-konstruktioner som utgörs av 1,6 mm tjocka stålplattor, och transformatorerna har en "flytande" upphängning av en rad vibrationsdämpande material vilket eliminerar mekaniska störningar. Till och med kylflänsarna har gods av varierande tjocklek för att eliminera de sista störningskällorna.

Helt separata sektioner ger maximal ljudkvalitet
PMA-2500NE är konstruerad med 6 individuellt avskärmade block med åtskilda effektsteg för de två kanalerna, allt för att förhindra påverkan mellan strömförsörjningen och för- och effektförstärkardelen. Denons så kallade LC-system (Leakage Cancelling) inkluderar en dubbel transformator och parallella strömförsörjningar så att den inbördes utstrålningen fasas ut. All invändig kabelföring är utförd i exklusiv OFC-koppar.

Den extra stora volymkontrollen är ett kapitel för sig. Dess höga precision och supersolida konstruktion eliminerar vibrationer och elektriska störningar utifrån. Den bidrar därför i allra högsta grad till den orubbligt stabila stereobilden, där kanalseparation och detaljering bevaras intakta även på mycket låg volym. Vid avspelning av analoga musikkällor kan du stänga ner alla digitala kretsar för att eliminera varje risk för instrålning av högfrekventa störningar härifrån (Analog Mode).

Högupplöst ljud – den ultimata musiknjutningen
PMA-2500NE stödjer högupplösta musikfiler (Hi-Res Audio) upp till 24 bit/192 kHz via de optiska och koaxiala ingångarna, och ända upp till 32 bit/384 kHz via USB-porten på baksidan. Ett flertal hemsidor – t.ex. norska 2L Records och amerikanska HDtracks – erbjuder idag ett allt större utbud av både nya och äldre inspelningar inom alla genrer i en kvalitet som är bättre än CD.

Musik i HD-format kan komma från renodlade Blu-ray-musikskivor, men även som hämtade filer i en upplösning på upp till 24 bit/192 kHz, i vissa fall ännu högre. De här filerna kan du strömma via USB från din PC/Mac, och oavsett om du har hämtat dem PCM- eller DSD/SACD-format kan du vänta dig en omvälvande upplevelse om du inte trodde det fanns bättre ljud än CD-kvalitet. Här får du rymd, dynamik, detaljer och äkta musikalitet på en helt ny nivå!

Den asynkrona tekniken i PMA-2500NE optimerar samtidigt den så kallade "klockningen" i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen). Denna audiofila detalj får du full glädje av oavsett om du lyssnar på musik i normal eller hög upplösning.

Advanced AL32 Processing Plus och 32-bitars uppsampling för enastående ljudkvalitet
PMA-2500NE är bestyckad med Denons exklusiva 32-bit Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling som samplar upp alla musiksignaler till en upplösning på hela 32 bit innan resten av signalbehandlingen. Denna avsevärt utökade upplösning ger mycket högre detaljrikedom och precision både i och utanför det hörbara området. De otroligt viktiga D/A-omvandlarna arbetar också i 32 bitar.

EXT.PRE – lyxig stereo på din hemmabioanläggning
Om du helst av allt vill kunna njuta av stereo och hemmabio med samma höga kvalitet kan du använda förstärkarens geniala EXT.PRE-funktion (även kallad Power Amp Direct). Om din hemmabioreceiver har en Pre Out-utgång så kan du dra en kabel från denna till PMA-2500NE. Sedan kan du använda denna som effektförstärkare till fronthögtalarna när du tittar på film.

Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo. På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till din filmsamling även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. Enkelt och elegant – och du byter mellan anläggningarna genom att trycka på en enda knapp.

Det finns till och med dubbla uppsättningar kraftiga högtalarterminaler, vilket gör det enkelt att använda bi-wiring till högtalarna även om du har tjocka högtalarkablar. Alternativt kan du koppla in ett extra par högtalare.

Du får också något så sällsynt som en helt diskret konstruerad skivspelaringång för MM- och MC-pickuper. Tack vare FET-transistorer med låg förvrängning i ingångssteget och separat strömförsörjning får du en ljudkvalitet som verkligen gör skivspelare av hög kvalitet rättvisa.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt tung och stabilt konstruerad analog förstärkare
 • Både analoga och digitala ingångar (optisk/digital/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Asynkron USB-port med stöd för högupplöst ljud, inkl. DSD/SACD
 • Analog Mode (kopplar ifrån alla digitala kretsar)
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Integrerar perfekt med Denons eget trådlösa streamingsystem HEOS.
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång
 • Väldigt stiligt utförande i aluminium, även när det gäller fjärrkontrollen
 • Dubbla högtalarterminaler för bi-wiring eller två par högtalare
 • Kan användas som lyxig stereoförstärkare i en hemmabioanläggning

Begränsningar

 • Ingen inbyggd nätverksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Inga integrerade streamingtjänster
 • Ingen direkt digital avspelning från USB-lagringsmedia eller iPod/iPhone
 • Kan ej byggas ut med moduler
 • Ingen inbyggd rumskorrektion
 • Tar en del plats i hyllan

Tillbehör till Denon PMA-2500NE

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm160 watt
Uteffekt 8 ohm80 watt
Förvrängning (THD)0,07%

Rekommenderade produkter

RUBICON 5
DALI RUBICON 5
Golvhögtalare
32 996:- / Par