Hopp til innhold
17 781:-st.
Svart
Förväntad i lager den 28 oktober 2023.
 Kan upplevas i
Superljud och otroligt läcker aluminiumfinish. En äkta entusiast-förstärkare med audiofila kvaliteter till både analoga och digitala musikkällor.

Läs mer:

Beskrivning

Denon PMA-1700NE – exklusiv stereoförstärkare med audiofila kvaliteter och digitala ess i skjortärmen

 • Tung och stabilt konstruerad analog förstärkardel
 • Både analoga och digitala ingångar (optisk/digital/USB)
 • Enastående ljudkvalitet med 32-bitars uppsampling av digitala ljudkällor
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång och autostart för digitalt TV-ljud
 • Aluminiumfinish i svart eller silver

Denon PMA-1700NE är en tung och audiofil stereoförstärkare som utan problem kan driva även notoriskt ”svåra” högtalare i förträfflig kvalitet vid varje ljudtryck. Förstärkarens analoga utgångssteg är konstruerade efter Denons gediget testade och kritikerrosade principer och levererar 2 x 70 watt. Den ser kanske inte särskilt spektakulär ut på pappret men när det som här ligger två separata transformatorer och rejäla mängder ström bakom kan nästan varje uppgift hanteras galant.

PMA-1700NE är konstruerad utifrån stolta japanska hifi-traditioner. I jakten på kompromisslös ljudkvalitet har Denons ingenjörer valt att minimera mängden digitala kretsar som genererar störningar från streaming och HDMI-moduler.

PMA-1700NE är inte riktigt lika extremt tungt byggd som toppmodellen PMA-2500NE, men i gengäld tar den mindre plats i hyllan, samtidigt som du spar en vacker slant. Ett enastående förstärkarval om du föredrar ljudet från analoga utgångssteg och vill ta lite hänsyn till budgeten.

Suveränt ljud från både analoga och digitala ljudkällor

PMA-1700NE ger dig det musikaliska, naturliga ljud med ”kropp” som är ett måste för många analog-entusiaster. Men du får samtidigt en rad digitala ljudingångar, samt en känslighet och detaljrikedom som kan mäta sig med många digitala alternativ och klass D-alternativ i High End-klassen. Om du gillar vinyl så kan du också se fram emot en högkvalitativ skivspelaringång för både MM- och MC-pickuper. Som kronan på verket har den en snygg front i aluminium, så det visuella intrycket lever absolut upp till förstärkarens ljudmässiga prestanda.

PMA-1700NE har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB-B (från dator). Det här gör att du kan använda den som en fantastisk D/A-omvandlare (DAC) med 32-bitars uppsampling av ljud från alla dina digitala ljudkällor, t.ex. CD-spelare och en trådlös streaminglösning. Här är Denons eget HEOS-system ett givet val som integrerar till 100 % med förstärkaren och ger dig en perfekt lösning både när det gäller användning och ljud. Du får kort sagt en ljudkvalitet som du aldrig trott var möjlig från dina digitala musikkällor, och du slipper att ha en extern DAC med tillhörande kablar.

PMA-1700NE finns i utförandena Premium Silver eller svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer. 

Enastående ljud under alla förhållanden

En avancerad och exklusiv utgåva av Denons välrenommerade UHC-MOS single push-pull-krets har gett PMA-1700NE dramatiska strömresurser. Du kommer snabbt att upptäcka att det här får 70 watt att låta som något som andra skulle pryda med tresiffriga mätresultat.

Med denna råstyrka till hands kan du lugnt kombinera PMA-1700NE med de flesta seriösa hifi-högtalare marknaden och uppnå spektakulära ljudresultat. Även notoriskt ”svåra” och strömkrävande modeller kan drivas till ljud i mycket hög kvalitet, vilket gör att du nästan kan välja helt fritt när du ska hitta en högtalarlösning som passar just din smak.

Helt separata sektioner ger maximal ljudkvalitet

PMA-1700NE är konstruerad med 6 individuellt avskärmade block med åtskilda effektsteg för de två kanalerna, allt för att förhindra påverkan mellan strömförsörjningen och för- och effektförstärkardelen. Denons så kallade LC-system (Leakage Cancelling) inkluderar en dubbel transformator och parallella strömförsörjningar så att utstrålningen inbördes fasas ut. All invändig kabelföring är utförd i exklusiv OFC-koppar. Vid avspelning av analoga musikkällor kan du stänga ner alla digitala kretsar för att eliminera varje risk för instrålning av högfrekventa störningar härifrån (Analog Mode).

Power Amp Direct – lyxig stereo för din surroundanläggning

Om du helst av allt vill kunna njuta av stereo och hemmabio med samma höga kvalitet kan du använda förstärkarens geniala EXT.PRE-funktion (även kallad Power Amp Direct). Om din hemmabioreceiver har en Pre Out-utgång så kan du dra en kabel från denna till PMA-1700NE. Sedan kan du använda denna som effektförstärkare till fronthögtalarna när du tittar på film.

Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo. På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till din filmsamling även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. Enkelt och elegant – och du byter mellan anläggningarna genom att trycka på en enda knapp.

Högupplöst ljud – den ultimata musiknjutningen

PMA-1700NE stödjer högupplösta musikfiler (Hi-Res Audio) upp till 24 bit/192 kHz via de optiska och koaxiala ingångarna, och ända upp till 32 bit/384 kHz via USB-porten på baksidan. Den asynkrona USB-tekniken optimerar samtidigt den så kallade ”klockningen” i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen). Denna audiofila detalj får du full glädje av oavsett om du lyssnar på musik i normal eller hög upplösning.

En del streamingtjänster (t.ex. TIDAL HiFi, Qobuz och Roon) streamar redan musik i HD-kvalitet, och det här kommer med all sannolikhet att bli standard inom några få år. När det blir verklighet kommer PMA-1700NE att ge dig fullt utbyte av din högupplösta musik, t.ex. streamad via en HEOS-musikstreamer. Den här kan du med fördel ansluta till någon av de digitala ingångarna på PMA-1700NE och få fullt utbyte av förstärkarens fina digitala signalbehandling.

Advanced AL32 Processing Plus och 32-bitars uppsampling för enastående ljudkvalitet

PMA-1700NE är bestyckad med Denons exklusiva 32-bit Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling som samplar upp alla musiksignaler till en upplösning på hela 32 bit innan resten av signalbehandlingen. Denna avsevärt utökade upplösning ger mycket högre detaljrikedom och precision både i och utanför det hörbara området. De otroligt viktiga D/A-omvandlarna arbetar också i 32 bitar.

Det finns dubbla uppsättningar kraftiga högtalarterminaler, vilket gör det enkelt att använda bi-wiring till högtalarna även om du har tjocka högtalarkablar. Du får också något så sällsynt som en helt diskret konstruerad skivspelaringång för MM- och MC-pickuper. Tack vare FET-transistorer med låg förvrängning i ingångssteget och separat strömförsörjning får du en ljudkvalitet som verkligen gör skivspelare av hög kvalitet rättvisa.

Denon PMA-1700NE Integrerad förstärkare

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Tung och stabilt konstruerad analog förstärkare
 • Väldigt snygg aluminiumfinish i svart eller silver
 • Strömförsörjning med två separata transformatorer
 • Både analoga och digitala ingångar (optisk/digital/USB)
 • Autostart från digitala ljudkällor (exempelvis TV-ljud)
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Asynkron USB-port med stöd för högupplöst ljud, inkl. DSD/SACD
 • Analog Mode (kopplar ifrån alla digitala kretsar)
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Integrerar perfekt med Denons eget trådlösa streamingsystem HEOS.
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång
 • Kan användas som lyxig stereoförstärkare i en hemmabioanläggning (Power Amp Direct)
 • Dubbla högtalarterminaler för bi-wiring eller två par högtalare

Begränsningar

 • Ingen inbyggd nätverksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Inga integrerade streamingtjänster
 • Ingen HDMI-port
 • Ingen direkt digital avspelning från USB-lagringsmedia eller iPod/iPhone
 • Kan inte byggas ut med moduler
 • Ingen inbyggd rumskorrektion
 • 12 V trigger in
 • Tar en del plats i hyllan

Tillbehör till Denon PMA-1700NE

Denon DCD-900NE CD-spelare
Denon DCD-900NE
CD-spelare
4 430:- / st.
56
AudioQuest Rocket44 Bi-wire Högtalarkabel
AudioQuest Rocket44 Bi-wire
Högtalarkabel
6 498:- / Set
2

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm140 watt
Uteffekt 8 ohm70 watt

Recensioner


4.8
10 recensioner
5
8
4
2
3
0
2
0
1
0
H.G.
Nederländerna
7/27/2023

Verkligen en bra förstärkare. Och då måste jag köpa ännu bättre kablar. Det lovar något.

H.G.
Nederländerna
Rene
Nederländerna
7/18/2023
Rene
Nederländerna
Cees
Nederländerna
7/16/2023
Cees
Nederländerna
M.
Nederländerna
6/9/2023

Denna förstärkare "utan krångel" ger exakt det ljud jag letade efter. Bra produkt och mycket bra och tålmodigt hjälpt i Haarlem.

M.
Nederländerna
Eva
Nederländerna
4/13/2023

Efter 4 års ägande av en PMA-1500R som jag köpte 2:a hand var det dags för en ny förstärkare. Den gamla var precis borta efter - misstänker jag - 23 års tjänst! Efter lite övervägande om jag skulle köpa något annat vände jag min uppmärksamhet mot PMA-1700NE. Eftersom jag alltid tyckte att tonbalansen i PMA-1500R var mycket trevlig att lyssna på, hoppades jag att det återspeglades i den här nya versionen av Denon. Mina resultat är att jag hade rätt om tonbalansen. Förstärkarens karaktär har knappast förändrats och ger ett verklighetstroget ljud som man kan förvänta sig av Denon. Kan inte jämföra den en med en till en 23 år gammal förstärkare på grund av nedbrytning men jag beskriver PMA-1700NE som en energisk förstärkare som har ett behagligt lite varmt ljud med en detaljrik toppände. Basen är välkontrollerad och rösterna framstår som realistiska. Med en bra placering av högtalarna kan också en tydlig 3-dimensionell återgivning höras där allt tydligt har en plats i ljudbilden. Förstärkaren har tillräckligt med muskler 💪 för att styra de flesta högtalare. Finns det bättre!? Ja, naturligtvis finns det bättre, men i denna prisklass köper du ofta inte denna byggkvalitet. Om du letar efter en solid förstärkare tillverkad av ett företag med mer än 110 års kunskap om ljudutrustning i fickan, är denna förstärkare definitivt värt din uppmärksamhet.

Eva
Nederländerna

Rekommenderade produkter

NAD C 3050 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
15 998:- / st.
6
HEGEL H95 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
17 998:- / st.
8
NAD C700 Musikanläggning
Musikanläggning
14 998:- / st.
41
Denon PMA-900HNE Integrerad förstärkare
Denon PMA-900HNE
Integrerad förstärkare
8 882:- / st.
73
NAD C 389 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
16 998:- / 19 998:- / st.
8
NAD C 399 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
26 998:- / st.
22