Hopp til innhold
Hegel
DA-omvandlare

Hegel HD30

39 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Lösningen för dig som vill lyssna på digitala musikkällor på din High End-anläggning i absolut toppkvalitet. En dröm till D/A-omvandlare!

Läs mer:

Beskrivning

Hegel HD30 – kompromisslös High End-D/A-omvandlare/digital förförstärkare med enastående ljudkvalitet, avancerade anslutningar, inbyggd volymkontroll och fjärrkontroll

HD30 är en ultimat High End-D/A-omvandlare med kompromisslös kvalitet in i minsta detalj och en digital ljudkvalitet som du får väldigt svårt att hitta bättre, oavsett pris. Du får alla relevanta anslutningar, inkl. balanserade AES/EBU, och HD30 har även både inbyggd volymkontroll och fjärrkontroll. Det här gör att den är redo att användas som en helt digital förförstärkare tillsammans med ett separat effektsteg eller ett par aktiva högtalare.

För dig som bara har digitala signalkällor är HD30 en särskilt intressant möjlighet då du får oöverträffad ljudkvalitet och stor flexibilitet, samtidigt som du spar pengar. Istället för att nöja dig med apparaternas inbyggda D/A-omvandlare eller analoga datorljudkort kan du skicka signalerna till HD30 och få state-of-the-art-signalbehandling på alla dina digitala ljudkällor, oavsett upplösning. Resultatet är en kristallklar återgivning, utan att du samtidigt får negativa biverkningar som till exempel en ”kall” eller överdrivet analytisk klang.

Ger din High End-anläggning en sista avgörande touch
Oavsett om du spelar musiken från en CD eller streamar trådlöst från internet via datorn, så kommer HD30 att ge dig en enastående luftig, tredimensionell och musikalisk återgivning som kommer att locka fram både leenden och gåshud gång på gång. Och om du tillhör dem som anser att det enda riktiga hifi-ljudet är analogt och hämtas ur ett vinylspår, så kan HD30 vara produkten som får dig att ändra uppfattning.

HD30 matchar Hegels egna förstärkare till design och finish men kan naturligtvis även användas tillsammans med högkvalitativa komponenter från andra tillverkare.

HD30 finns med svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer.

Det bästa av det bästa
När Hegel gav sig i kast med att designa HD30, var målet att uppnå en kvalitetsnivå som överträffade allt annat på marknaden. För att lyckas med detta fick de använda världens bästa mätutrustning och själva uppgradera till ännu bättre känslighet. Det säger en del om det arbete som lagts på att finjustera clock-kristallerna och strömförsörjningen i denna kompromisslösa D/A-omvandlare.

Allt har designats från grunden och ingenstans har det snålats i ansträngningarna att minimera brus och instrålande elektromagnetiska störningar. Den digitala och den analoga sektion har egna ringkärnetransformatorer med extremt svag störningsnivå, och den exklusiva DAC:en arbetar i Dual Mono-konfiguration på 32 bit/192 kHz. Det ger en oerhört låg störningsnivå på normalt sett -150 dB. Med HD30 lyssnar du på musik – inget annat!

Hegel – kompromisslös kvalitet och autentiskt ljud
Norska Hegel har rötter som går tillbaka till 1980-talet, och genom decennierna har de utvecklats till ett av hifi-branschens mest välrenommerade varumärken bland både recensenter och musikentusiaster. I dag säljs Hegels prisbelönta produkter över hela världen, och de vinner fortfarande tester och hjärtan på löpande band så snart de får chansen att visa sina unika musikaliska kvaliteter.

Hegel har särskilt profilerat sig som en förkämpe för analoga ljudkvaliteter när de är som allra bäst. En Hegel-förstärkare kombinerar kristallklar detaljrikedom med analog värme och musikalitet, och om ditt hjärta klappar för den här kombinationen så kan du inte hitta mycket bättre oavsett prisklass.

Målet är att ge musikälskaren en lyssningsupplevelse som är så naturlig och engagerad som möjligt. Därför använder Hegel verkliga ljud från akustiska instrument och röster från kända artister som främsta referens. Inget annat är gott nog i jakten på det perfekta ljudet. När det är på plats kan du i gengäld spela alla typer av musik i oöverträffad kvalitet – oavsett om det handlar om en finstämd kammartrio eller Rammstein på full volym.

Hegels höga kvalitetsnivå bottnar i hög grad i traditionella dygder som tunga, vibrationsdämpande kabinett och enorma strömförsörjningsresurser som håller även de mest krävande högtalare i ett orubbligt järngrepp. Men utöver detta har Hegel utvecklat och använt en rad avancerade principer inom både analog och digital teknik som du kan läsa mer om på Hegels hemsida .

Tillbehör till Hegel HD30

Tekniska specifikationer

Signal/brus-förhållande-150 dB
Förvrängning0,0005%