HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Cerwin-Vega XLS-6C Centerhögtalare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Cerwin-Vega XLS-6C Centerhögtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

XLS-6C är en centerhögtalare som har en design och en klang som är gjord för att matcha de övriga modellerna i XLS-serien. De två starka 6,5-tumselementen ser till att XLS-6C inte tappar andan när det är dags för halsbrytande action.

Cerwin-Vega XLS-6C – centerhögtalare med äkta Cerwin-Vega-kvaliteter
XLS-6C är en ganska så stor centerhögtalare och det måste den vara för att kunna hänga med de massiva XLS-golvhögtalarna. Elementen motsvaras av dem som sitter i resten av serien och det gör att ljudbilden hålls ihop och att det låter likadant från alla håll i hemmabion, vilken XLS-modell du än har i frontkanalerna.

Förutom Cerwin-Vegas horndiskant har XLS-6C två 6,5-tums bas/mellanregister, dubbelt så många som de andra högtalarna i serien. Det behövs för att centerhögtalaren ska klara att återge filmdialog och effekter på en nivå som orkar hänga med toppmodellerna XLS-15 och XLS-215. Högtalaren är dessutom magnetiskt avskärmad, så den kan ställas nära en bildrörs-TV utan att bilden påverkas.

Cerwin-Vega XLS-6C finns i svart utförande.

Cerwin-Vega XLS-6C – speciella fördelar
+ fin dynamik och mycket höga ljudtryck med tanke på storleken
+ enkel att driva med en vanlig förstärkare
+ säkringskrets

Cerwin-Vega XLS-6C – speciella begränsningar
andra alternativ har finare detaljering i ljudet

Allmänt om Cerwin-Vega XLS-serien
Bokstäverna XLS i Cerwin-Vegas nya högtalare är en förkortning för eXtremely Large Sound och det är precis vad det handlar om. Precis som föregångarna i CLS-serien är de nya högtalarna fullproppade med alla de egenskaper som gjort denna legendariska amerikanska tillverkare så världsberömd: de spelar kolossalt högt och trycker till med stenhård bas.

De förbättrade elementen och de nya mellanregister- och diskanthornen rycker fram dina favoritband till scenkanten, och med extra styva kabinett (XLS-6C) och nyutvecklade basportar är ljudet renare och mer välupplöst än någonsin, även på låg volym (om det mot förmodan skulle bli aktuellt). Nu har du alla möjligheter att göra musiklyssningen till en fest, oavsett om du vill njuta av hela härligheten själv eller vara generös och dela med dig till grannarna.

Seriösa och stabila element
Elementen i XLS-serien är byggda med kraftiga magneter och helgjutna korgar av aluminium. En stabil korg är mycket viktigt eftersom elementet utsätts för extrema krafter vid höga ljudtryck. Om inte korgen är tillräckligt styv så kan ljudet förvrängas och basåtergivningen bli mindre exakt. Men det är ingen risk när det är Cerwin-Vega som ligger bakom – om det är någon som kan bas, så är det dessa halvgalna amerikaner!

Mellanregistret återges av ett högeffektivt och kraftigt 6,5-tumselement. För att det ska kunna hänga med de stora baselementen på höga volymer så sitter det monterat i en hornkonstruktion. Det ökar elementets känslighet och gör att det spelar högre utan att det behöver tillföras extra energi. Även diskanten sitter i ett horn. Precis som för mellanregistret ökar det känsligheten, och ger dessutom en bättre spridning av ljudet. Cerwin-Vega kallar hornkonstruktionen för Optimized Waveguide och den innebär att ljudvågorna från diskant- och mellanregistret integreras på ett optimalt sätt, vilket ger en perfekt sammanhållning av de höga frekvenserna

XLS-golvmodellerna kan drivas med bi-wiring och bi-amping. Bi-amping kan vara en riktigt god idé om du vill ha en helt ren återgivning av mellanregister/diskant, eftersom den extra förstärkaren inte behöver bekymra sig om de effektslukande baselementen.

XLS eller VE?
Hi-Fi Klubben har två kompletta högtalarserier från Cerwin-Vega i sortimentet: XLS- och VE-serien. XLS-högtalarna har en något mer balanserad frekvensgång, som inte fokuserar mest på bas och diskant. De kan spela minst lika högt som sina kusiner i VE-serien, men har en mer linjär frekvensrespons så att diskanten inte riskerar att bli för vass – inte ens vid öronbedövande volymer. Även basregistret tjänar på den jämnare återgivningen eftersom det blir mer utsträckt i djupbasen.

Det är nog ingen som skulle vilja gå så långt som att hävda att XLS-serien tillhör ”High End-klassen” – högtalarna är helt enkelt alldeles för roliga. Men de har musikaliska kvaliteter som passar till annat än stenhård rock och techno. Och när det gäller förmågan att sluka effekt och förvandla energin till ljud, kan man nog tryggt säga att de tillhör ”High-klassen”!

Massiv underhållning för hela kvarteret
Cerwin-Vega handlar om fest och underhållning på högsta nivå. Tillsammans med en kompetent förstärkare får du en anläggning som gör att kan du se fram emot många års massiva upplevelser, för att inte tala om lystna blickar från avundsjuka vänner. Men de kolossala krafterna bör användas med ett visst mått av försiktighet – och tänk på att skydda öronen! Högtalarnas extrema egenskaper i kombination med alltför roliga fester och filmkvällar kan orsaka hörselskador – och skrämma barn, vuxna och sällskapsdjur i hela grannskapet!

Specifikationer

 • Kategori : Centerhögtalare
 • Diskant : 1-tums horn, softdome
 • Bas : 2 x 6,5 tum
 • Frekvensområde (-3dB) : 64–20 000 Hz
 • Impedans : 6 ohm
 • Känslighet : 89,3 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Mått : 20,5 x 58,0 x 26,0 cm HxBxD)
 • Vikt : 10,4 kg
 • 2-vägs sluten låda
 • Optimized Waveguide-hornkonstruktion
 • Delningsfrekvens: 2000 Hz
 • Maxeffekt: 125 watt (peak)
 • Magnetiskt skärmad
 • Säkringskrets (för hela systemet)

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning