HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

DALI FAZON LCR Vägghögtalare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
DALI FAZON LCR Vägghögtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

Exklusiv designhögtalare som passar perfekt till en modern platt-TV. Med sitt eleganta, högglanslackerade aluminiumkabinett passar FAZON LCR naturligt och diskret in i de flesta hemmamiljöer. Ett givet val för kräsna och designmedvetna användare. OBS: Styckpris!

FAZON LCR är DALI:s svar på en exklusiv designhögtalare som till både ljud och design passar perfekt till att användas tillsammans med en modern platt-TV

Med sitt eleganta, högglanslackerade aluminiumkabinett kommer den att passa in naturligt och diskret i de flesta hemmamiljöer, samtidigt som den rymmer ett pärlband av raffinerade tekniska lösningar som placerar den i en klass för sig.

FAZON LCR är designad för att placeras på en vägg med hjälp av det medföljande fästet. Den unika klickmonteringen gör upphängningen otroligt enkel, och du kan själv välja om du vill hänga högtalaren vågrätt eller lodrätt – även efter det att fästet monterats på väggen. Element och komponenter har konstruerats efter samma höga standarder som DALI:s traditionella högtalare, så FAZON LCR är också ett bra val för designmedvetna musikälskare som vill ha ett par eleganta stereo- eller hemmabiohögtalare. Använd den tillsammans med en lämplig subbas – t.ex. en av DALI:s egna modeller – och du kommer att bli imponerad över den ljudkvalitet dessa små, välformade aluminiumpärlor levererar. Finns i svart och vit högglansfinish.

Avancerat kabinett i aluminium
DALI:s gjutna aluminiumkabinett är inte bara elegant, utan rymmer också många unika tekniska lösningar som gynnar både ljud och funktionalitet. Jämfört med vanliga högtalares MDF-plattor så är aluminium betydligt tyngre och starkare. Det här gör att plattorna kan göras tunnare, vilket ger en större invändig volym för baselementen att arbeta i. Kort sagt: Mer och bättre ljud från en mindre högtalare!

Det geniala och patentsökta integrerade Click’n Connect-fästet är gjutet och fräst i aluminium, och mellan upphängning och högtalare finns stora förgyllda kontaktytor som ser till att högtalarna kommer att fungera problemfritt under många år. Högtalarkablarna monteras först på väggfästet och därefter kan FAZON LCR på ett ögonblick klickas på plats i vågrät eller lodrät position, helt efter ditt eget tycke. Oavsett hur du vänder högtalaren ser fästet till att plus/minus-polariteten blir korrekt så att du inte råkar försämra ljudet i ditt högtalarsystem. Om du använder FAZON LCR i en miljö där det finns risk för stöld café, hotell eller liknande), så kan högtalaren låsas fast i fästet med en medföljande specialskruv.

Den gjutna sandwich-baffeln på fronten är belagd med samma mattsvarta gummifärg som man bland annat hittar i den exklusiva sportbilen Audi TT. Längs kanten har man gjutit in ett antal små magneter som gör det möjligt att montera frontskyddet helt utan synliga hål. Det här är något du kommer att uppskatta om du väljer att använda högtalaren utan frontskydd. Den eleganta kromkanten ger samtidigt FAZON LCR en väldigt distinkt look, både med och utan frontskydd. Ytterligare en raffinerad detalj är att logotypen på fronten kan vridas så att den hamnar rätt oberoende av om du hängt högtalaren vägrätt eller lodrätt. Här har inget lämnats åt slumpen!

Bordststativ för vågrätt eller lodrätt placering kan köpas separat.

Kvalitetselement ger kvalitetsljud
FAZON LCR har utan kompromisser designats för bästa möjliga ljudkvalitet. Därför har DALI använt sig av många av de tekniska lösningar man återfinner i deras övriga högtalarserier. Softdome-diskanten är utrustad med ett väldigt kraftig neodymmagnetsystem som till och med inkluderar magnetisk olja och en integrerad kylfläns som avleder värme under hög belastning. Bas/mellanregisterelementen har DALI:s välkända träfibermembran som i kombination med Low-loss-designen ger en otroligt ren och dynamisk återgivning oavsett om du spelar högt eller bara lyssnar på stillsam bakgrundsmusik. Delningsfiltret har monterats direkt på baksidan av terminalerna och har samma höga komponentkvalitet som de kritikerrosade IKON- och MENTOR-serierna.

Specifikationer

 • Kategori : Vägghögtalare
 • Diskant : 28 mm softdome
 • Bas/Mellanregister : 2 x 4,5"
 • Frekvensområde (-3dB) : 78-25.000 Hz
 • Impedans : 6 ohm
 • Känslighet : 89 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Väggfäste ingår : Ja
 • Färg : Svart eller vit
 • Mått : 16 x 39 x 11,7 (BxHxD)
 • Vikt : 3,6 kg
 • Slutet kabinett i gjutet aluminium
 • Integrerat Click’n Connect-väggfäste medföljer
 • Monteringsverktyg och placeringsmall medföljer
 • Delningsfrekvens: 3 000 Hz
 • Bordststativ för vågrätt eller lodrätt placering kan köpas separat.

Tester

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning