Hopp til innhold

Styr allt från din smartphone

UTOMHUSHÖGTALARE
STORT LJUD I DET FRIA

Ett par utomhushögtalare ger dig musik ute på terrassen utan att du behöver dra på för fullt inne i vardagsrummet. Med ett trådlöst musiksystem kan du styra hela rasket från din smartphone.

Utomhushögtalare byggd för väder och vind

Högtalare för utomhusbruk har konstruerats för att tåla väder och vind så att du även kan få kvalitetsljud på terrassen, i garaget, i båten och på andra ställen där klimatet är ohälsosamt för vanliga högtalare.

Du kanske undrar varför du inte bara kan använda en trådlös Bluetooth-högtalare istället? Det kan du självklart göra – men ljudet är inte alls lika bra. Riktiga högtalare ger dig en fyllig ljudbild i riktig stereo och det är en helt annan upplevelse.

Med utomhushögtalare slipper du också att dra på för fullt i vardagsrummet för att höra något ute på terrassen. Du får mycket bättre ljud och behöver inte spela högt för att höra musiken. På så sätt har dina grannar fortfarande en ärlig chans att njuta av fågelkvitter om de föredrar det framför din musik.

Kvalitetsljud
på terrassen i sommar

Var ska högtalarna användas – och hur kräsen är du?

Du bestämmer själv hur mycket du vill lägga på det hela. Även en prisvänlig modell – till exempel OUT6 från Argon – kommer att ge dig massor av bra utomhusljud som vida kommer att överträffa en batteridriven Bluetooth-högtalare. Om du är mer kräsen kan B&W erbjuda AM1-högtalarna som till både ljudkvalitet och design är så härliga att de också kommer att göra sig fint på många ställen inomhus.

Utomhushögtalare levereras med fästen så att du kan montera dem permanent, till exempel under ett taksprång. Argon-modellerna har stora fingerskruvar i bägge ändar, medan AM-1 stoltserar med ett enpunktsfäste där kablarna är integrerade. Då kan du väldigt enkelt montera upp eller ner högtalarna när du vill ta in dem för vintern.

Värt att veta om utomhushögtalare

  • Kontrollera att det går smidigt att montera högtalaren på väggfästet och även montera ned den igen. Även om högtalarna är konstruerade för att hänga utomhus så kommer de att leva betydligt längre om du tar ner dem under hösten och förvarar dem på något torrt ställe tillsammans med trädgårdsmöblerna under vinterhalvåret.

  • Utomhushögtalare används sällan för kritisk lyssning, så här kan det fungera fint att placera dem högt, till exempel under takfoten. Det ger en bra spridning av ljudet och skyddar i möjligaste mån högtalarna mot väder och vind.

  • En trådlös multiroom-högtalare med batteri är en otroligt flexibel lösning som du kan använda i en mängd olika sammanhang både ute och inne.

  • När högtalarna finns där du ska lyssna behöver du inte spela så högt. Det kommer dina grannar att uppskatta.
Alltid ärlig rådgivning!

Boka ett gratis möte

Vi vill ge dig vår fulla uppmärksamhet, så boka tid för en pratstund. Det kommer att ta mellan en halvtimme och en timme, samtidigt som det är gratis och helt utan förpliktelser.

Njut av musiken från din telefon med multiroom

När du har dina utomhushögtalare kopplade till anläggningen i vardagsrummet måste du resa dig för att byta musik eller skruva upp och ner. Om du inte kombinerar den med ett multiroom-musiksystem, som exempelvis Sonos, Bluesound eller HEOS-systemet från Denon. De styrs alla trådlöst via ditt wifi-nätverk, vilket också ger dig geniala möjligheter utomhus. Du behöver bara dra en kabel från högtalarna till anläggningen inne i huset. Sedan kan du fritt – och trådlöst – välja bland all världens musik och höja och sänka volymen från din telefon.

En sådan lösning ger dig en totalupplevelse son ligger på en helt annan nivå. Musiken på terrassen spelar helt synkroniserat med musiken inne i vardagsrummet, köket, och andra rum, och via appen kan du snabbt finjustera ljudstyrkan överallt där du spelar musik – utan att behöva lämna grillen.

Ett exempel på en riktigt härlig stationär lösning är musikanläggningen HEOS Amp från Denon i kombination med högtalarna AM-1 från B&W. Det kräver lite konfigurering och är inte den billigaste lösningen, men när systemet väl spelar är det väl värt investeringen. Då kan du nämligen njuta av all din musik i riktig hifi-kvalitet och får alla läckra trådlösa multiroom-möjligheter på köpet. Både Bluesound och Sonos erbjuder motsvarande lösningar, så det  finns massor av möjligheter att få bra ljud till långa ljumma sommarnätter.

En annan lösning för utomhusljud kan vara en flexibel trådlös multiroom-högtalare som kan drivas på batteri så att du enkelt kan ta den med dig var som helst. Det gäller till exempel den kompakta PULSE FLEX 2i från Bluesound och den starka Sonos Move. Ljudet kan inte riktigt mäta sig med det från en stationär lösning, men den låter fortfarande bra och du kan använda högtalaren trådlöst var som helst i ditt hem när du går inomhus igen.

Lapa förmiddagssol till de senaste radiohitsen, spela stillsam bakgrundsmusik till middagen och dra sedan på för dans på terrassen när du bjuder in dina vänner en lördagskväll – det är bara din egen fantasi som sätter gränserna när du har ett multiroom-system!

Råd och tips

  • Så enkelt kan det göras

    Om du redan har en anläggning och bara vill kunna ta med dig ljudet ut så går det att ordna både ekonomiskt och smart. Köp helt enkelt ett par bra utomhushögtalare och en högtalarkabel av passande längd. Undersök om din förstärkare har ”Speakers A + B” eller en ”Zon 2” för att ansluta högtalarna på. Har du inte det, använd en högtalarswitch eller fråga din närmaste HiFi Klubben butik om råd. Ett annat sätt är att montera en strömbrytare i form av en vanlig dubbel ljusknapp på terrassväggen – så spelar utomhushögtalarna bara med när du vill.

Relaterade artiklar