Hopp til innhold
Med högtalarna inbyggda i taket kommer varken du eller dina gäster att skänka dem en tanke om ingenting spelas på dem. Här får du osynligt ljud för varenda krona och kan fokusera på din inredning till 100 procent.

Läckert ljud från
taket
Jakob förklarar

Takhögtalare passar riktigt bra för jämn bakgrundsmusik i både små och stora rum, och fungerar även bra som sido- och bakhögtalare i din hemmabio. Huvudregeln för takhögtalare är nämligen att de är avsedda för de platser där du inte behöver en väldigt exakt hifi-ljudbild, och just i hemmabion kan det vara ett plus att ljudet sprids lite extra.

Det finns också takhögtalare där elementen är vinklade för att peka i riktning mot din lyssningsposition. Ett väldigt spännande alternativ om du vill ha ett högkvalitativt stereosystem eller ett frontsystem till din hemmabio men inte har möjlighet att bygga in högtalarna i väggen på grund av glasytor, betong eller andra hinder.

Takhögtalare fungerar på samma sätt som vanliga högtalare och därför behöver du också en anläggning som kan pumpa ut musiken via de kablar som du döljer i taket. Det kan till exempel vara någon av de populära streaming-lösningarna från Sonos eller Bluesound som du kan använda direkt från din telefon. Det kan vi givetvis hjälpa dig med.

Högtalare för
taket

Takhögtalare
för alla behov – även hemmabio

På HiFi Klubben kan du välja mellan takhögtalare för flera olika behov. I den prisvänliga änden hittar du ett flertal kompakta och enkla modeller som passar i hallen, badrummet och liknande platser där du inte ställer störst krav på ljudbilden. En del modeller har till och med två inbyggda element så att du kan få stereoljud från en enda högtalare som monteras diskret i taket. Den här lösningen passar också fint i väldigt avlånga rum där det annars kan vara svårt att få en jämn spridning på ljudet. Detsamma gäller surround-hemmabio, där en del modeller kan användas för en extra bra rumskänsla i ljudet.

I takt med att du går upp i klasserna får du högre ljudkvalitet och/eller möjlighet till större ljudtryck. Det här passar perfekt i t.ex. ett stort kök/allrum och du behöver inte se varken anläggning, högtalare eller subbas. På en del modeller kan du välja mellan runt och fyrkantigt frontskydd så att högtalaren matchar din inredning perfekt.

Boka ett
Gratis
möte om osynligt ljud

Vi vill gärna ge dig bästa möjliga rådgivning, personligt anpassad för just dina ljudplaner. Boka en tid för en pratstund utan förpliktelser – så är du på god väg mot ett bra resultat. Du är också varmt välkommen att ställa frågor i någon av våra butiker.

Kom förbi någon av våra butiker och fråga oss om takhögtalare. Vi kan vägleda dig bland alla de möjligheter som finns så att du får ett optimalt ljud i hela ditt hem. Vid behov kan vi komma ut och titta på de möjligheter som finns innan vi föreslår en lösning.