Hopp til innhold
Lyngdorf
In-wall-högtalare

Lyngdorf D-500

20 498:-st.
Leveranstid 3-4 veckor
Stort och fint hifi-ljud och en nästan osynlig högtalare inbyggd i väggen. En ny väg till den unika Lyngdorf-upplevelsen, i både surround och stereo.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf D-500 – exklusiv in-wall-högtalare i kompromisslös hifi-kvalitet för hemmabio, gaming och musik

 • Övertygande fullregister-hifi-ljud även i större rum
 • Otroligt smalt, slutet kabinett med integrerad backbox
 • Kräver endast 10 cm inbyggnadsdjup, passar i de flesta väggar
 • Frontskyddet kan sprutmålas i önskad färg
 • Kan eftermonteras i befintlig vägg

Lyngdorf D-500 är en stark och mångsidig in-wall-högtalare som främst är framtagen för att användas som fronthögtalare i en ambitiös surround-hemmabio, men den fungerar även strålande som stereohögtalare i ett audiofilt hifi-system inbyggt i väggen.

Oavsett om du lyssnar på filmljud eller musik kommer D-500 att ge dig prestanda och råstyrka som utan problem kan mäta sig med många traditionella högtalare i den exklusiva klassen. Inte minst om du kombinerar högtalarna med någon av Lyngdorfs egna förstärkare eller hemmabioförförstärkare/surround-processorer. I så fall kan du nämligen använda systemets unika RoomPerfect-rumskorrektion som kan optimera ljudet i varje lyssningsrum.

Även i ett större vardagsrum kan D-500 ge dig övertygande ljud i äkta hifi-kvalitet. Du får massor av dynamik och en fint detaljerad och livfull ljudbild, precis som från ett bra traditionellt högtalarsystem. Skillnaden är bara den att allt sitter i väggen så att din inredning är intakt. Och den är förvånansvärt enkel att montera via det supertunna slutna kabinettet och smarta Dogleg-fästen.

D-500 inkluderar en otroligt smal integrerad backbox, och på så sätt säkerställs de akustiska egenskaperna perfekt eftersom högtalaren är helt oberoende av väggens konstruktion eller den varierande volym som kan finnas till hands i en gipsvägg. Ytterligare en bonus är att D-500 utan problem kan monteras i efterhand i en redan befintlig vägg.

Inbyggnadsljud i toppkvalitet

Om du vill ha en hemmabio med inbyggnadsljud i toppkvalitet är Lyngdorf D-500 en enastående lösning för frontkanalerna. Då kan du också komplettera med den matchande D-500 Center i centerkanalen, plus de mindre vägg- och takhögtalare du behöver i form av D-5 och D-5 IC för sido-, bak- och takkanaler. Som pricken över i kan du lägga till någon av Lyngdorfs egna subbasar, där den galet starka BW-20 är mest optimal och kompletterar din ljudupplevelse med en helt ny känsla av djup och dynamik.

Lyngdorf D-500 finns med svart finish och vitt frontskydd (frontskyddet kan sprutmålas).

Här hittar du tekniska ritningar.

Starka element och integrerad backbox

Lyngdorf D-500 har en bestyckning som utklassar många traditionella högtalare. Det starka 7-tums bas-/mellanregistret har ett lätt och väldigt starkt membran i aluminium. I de lägsta frekvenserna får det hjälp av två passiva slavelement på 7 tum som får kabinettet att verka större än det egentligen är. Bidraget från de passiva elementen är givetvis noggrant optimerat, så du får äkta bas från dessa supertunna in-wall-högtalare utan negativa sidoeffekter.

Lyngdorf har valt att konstruera D-500 med ett integrerat backbox-kabinett. På så sätt elimineras det okontrollerbara inflytandet från väggen som högtalaren monteras i. Det integrerade kabinettet innebär samtidigt att du utan problem kan montera D-500 i vilken vägg som helst utan att behöva fundera på någon eftermonterad backbox eller föreskrifter i brandförsäkringen.

D för diskret

Danska Lyngdorf Audio – och deras legendariska systerföretag Steinway Lyngdorf – har många års erfarenhet av att designa högkvalitativa hemmabiografer med surroundljud. Den unika RoomPerfect-rumskalibreringen justerar alla högtalare och bashögtalare perfekt efter varandra och anpassar ljudet för varje rum. Därmed har du mycket friare händer att inreda rummet som du vill ha det. Det är inte längre högtalarna som bestämmer.

Med sina nya inbyggnadsmodeller överför Lyngdorf Audio all sin expertis inom hemmabio och högtalare till användardefinierade installationshögtalare. Du kan välja mellan flera olika modeller för olika typer av installationer. Det kan vara allt från ett modernt vardagsrum med inbyggda högtalare vid sidan om TV:n, till den största hemmabion med storbildsskärm och högtalare i både väggar och tak.

D-modellerna är designade som installationshögtalare för diskret montering i väggen eller i taket. Alla modeller levereras också med sitt eget högtalarkabinett, vilket gör både planeringen och själva installationen mycket lättare eftersom alla kan monteras i efterhand. Här behöver du inte fundera över någon separat överdimensionerad backbox som kräver noggrant övervägande redan på planeringsstadiet när du bygger nytt eller ska renovera ditt hem. Det integrerade kabinettet säkerställer också att ljudet alltid är väldefinierat, konsekvent och mindre beroende av väggens konstruktion och tillgängligt utrymme bakom väggen.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Övertygande hifi-ljud även i större rum
 • Otroligt smalt, slutet kabinett med integrerad backbox
 • Kräver endast 10 cm inbyggnadsdjup i väggen
 • Kan eftermonteras i befintlig vägg
 • Frontskyddet kan sprutmålas i önskad färg

Begränsningar

 • Subbas rekommenderas för en full ljudupplevelse

Tillbehör till Lyngdorf D-500

TDAI-2170
Lyngdorf TDAI-2170
Integrerad förstärkare
33 998:- / System

Tekniska specifikationer

Impedans4 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)50-22.000 Hz
Känslighet88 dB

Rekommenderade produkter