Hopp til innhold
Lyngdorf
On-wall-högtalare

Lyngdorf FR-1 Gabriel

9 998:-st.
Gabriel-tygfront
Förväntad i lager den 24 juni 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Elegant platt design, exklusiv finish, ljud i suverän hifi-kvalitet. Här får du hela paketet i en diskret, inredningsvänlig vägghögtalare.

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf FR-1 – platt vägghögtalare med suverän ljudkvalitet för både hemmabio och musik

 • Extremt rent, fylligt och dynamiskt ljud för att vara en platt vägghögtalare
 • Kräver ingen subbas
 • Enkel montering på vägg med väggfästen som medföljer
 • Exklusiv lackerad finish
 • Kan ge fullregisterljud i äkta High End-kvalitet i en full Lyngdorf-setup

Lyngdorf FR-1 är en platt och elegant högtalare i ett ytterst solitt och kompakt kabinett som är framtaget för smidig och elegant montering på vägg. Här får du en avancerad hifi-produkt som kan leverera en otrolig ljudkvalitet utan att dra till sig oönskad uppmärksamhet i hemmets inredning. Du kan enkelt montera FR-1 på väggen med hjälp av väggfästet som medföljer, alternativt ett högtalarväggfäste av standardtyp om det passar bättre för ditt behov.

Den uppdaterade versionen av FR-1 levereras med exklusivt fronttyg från den världsberömda danska textiltillverkaren Gabriel. Tyget är speciellt designat för ändamålet och är helt akustiskt transparent, även om det ser tätt vävt ut för ögat. Tyget är fäst på en nyutvecklad avtagbar ram, vilket minimerar resonanser och behåller sin form under många år framöver. Gabriel-tygfronterna finns i flera färger och kan köpas separat, även för användning med den ursprungliga FR-1-versionen.

Matchar högkvalitativa anläggningar perfekt

Du kan använda FR-1 i flera olika kombinationer. För stereo matchar den både högkvalitativa traditionella förstärkare och en streaming-anläggning som till exempel POWERNODE2 från Bluesound. Eventuellt – men inte nödvändigtvis – kan du kombinera den med en bra subbas, till exempel Lyngdorfs egen matchande BW-2.

Är du hemmabioentusiast kommer en uppsättning med en bra receiver, fem stycken FR-1 och en eller två subbasar att ge dig ett suveränt filmljud. Om du vill ha ett system som är ännu mer kompakt kan du välja Lyngdorfs egen vägghögtalare MH-2 som sido- och bakkanaler. Och om musik i stereo är det som gäller för dig kan du uppnå en helt suverän nivå med en Lyngdorf-förstärkare, en eller två Lyngdorf BW-2-subbasar och två stycken FR-1.

Avancerade audiofila kvaliteter i platt och elegant kabinett för väggmontering

FR-1 är en tvåvägskonstruktion med ett 8-tums slavelement som hjälper bas-/mellanregisterelementet med den djupaste basen. Tillsammans producerar de ett imponerande fylligt och dynamiskt ljud, och du kommer också att bli överraskad över hur högt den här platta högtalaren kan spela utan förvrängning i ett vanligt vardagsrum – även utan hjälp av en subbas.

Bas-/mellanregisterelementet är på 6,5 tum och har precis som slav-elementet ett extremt lätt och styvt membran i aluminium. Det ventilerade magnetsystemet är 50 procent kraftigare än de du vanligtvis ser på element i den här storleken, och tillsammans med aluminiummembranet ger det en ytterst dynamisk, linjär och detaljerad återgivning, även vid höga ljudtryck. Aluminiummembranen är utformade för att ha en enda, väldefinierad uppbrytningspunkt som är lätt att kompensera för i delningsfiltret.

Softdome-diskanten är vald för sin låga vikt och linjära återgivning. Den säkerställer suverän upplösning och musikalitet i ljudet, och är monterad väldigt nära bas-/mellanregisterelementet för att optimera den lodräta spridningen. Det här ger dig större friheter när det gäller monteringen, vilket är en riktigt god egenskap när det gäller en högtalare avsedd att placeras på en vägg.

Både ensam och tillsammans med en subbas – även till High End

FR-1 kan absolut spela både högt och dynamiskt utan subbas, men om du vill ha ännu mer och bättre bas, plus bättre ljudtryck, kan du utan problem kombinera den med de flesta subbasar av hög kvalitet i ett traditionellt sat/sub-system. Men det blir riktigt intressant tillsammans med Lyngdorfs egen subbas BW-2 – särskilt om det dessutom står Lyngdorf på din förstärkare.

En helt perfekt anläggning skulle vara två stycken FR-1 i kombination med två matchande BW-2-subbasar och någon av Lyngdorf-förstärkarna TDAI-2170 eller TDAI-3400 i en så kallad 2.2-uppsättning. Här kommer subbasar och satelliter att matcha varandra helt perfekt, samtidigt som du får ett system som smälter in fint i ditt vardagsrum utan att dra till sig uppmärksamhet i onödan.

Men det är Lyngdorfs unika RoomPerfect-system som tar prestanda till High End-klassen. Eftersom RoomPerfect eliminerar inflytandet från ditt lyssningsrum får du nästan helt fria händer att placera högtalarna var du vill. Ställ bara subbasarna ända in i hörnet – då får du faktiskt ännu mer dynamik och botten i ljudet!

Den här konfigurationen ger dig ett ljud som ligger väldigt nära den fantastiska och kritikerrosade Steinway Lyngdorf S-Series, men till ett mycket lägre pris. Du får en helt otrolig dynamik, klarhet och detaljrikedom från en anläggning som knappt tar någon plats i ditt vardagsrum. Att det här över huvud taget är möjligt är inget mindre än ett mirakel. Och det säger en hel del om det nytänkande och den avancerade teknik som är med i spelet här. Måste helt enkelt upplevas!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt rent, fylligt och dynamiskt ljud för att vara en platt vägghögtalare
 • Kräver ingen subbas
 • Enkel montering på vägg med väggfästen som medföljer
 • Exklusiv lackerad
 • Kan ge fullregisterljud i äkta High End-kvalitet i en full Lyngdorf-setup med RoomPerfect
 • Tygfronter i flera färger finns tillgängliga som tillbehör

Begränsningar

 • En del större alternativ kan prestera ännu bättre ljudkvalitet
 • Kan med fördel kompletteras med en bra subbas för den djupaste basen

Tillbehör till Lyngdorf FR-1 Gabriel

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)50 - 20000 Hz
Bi-wireNej
Känslighet89 dB
Delningsfrekvens2200
Impedans (ohm)4
Diskant1 tums Soft dome
Antal baselement1x
Baselement 1 - storlek6.5 tums

Rekommenderade produkter

TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / System