Hopp til innhold
MoFi Electronics
Skivspelare

MoFi Electronics Fender x MoFi PrecisionDeck

34 998:-st.
Förväntad i lager den 29 juli 2024.
Unik Limited Edition i äkta Fender-design som kommer att göra riktiga rockentusiaster tårögda. Väldigt begränsat antal!

Läs mer:

Beskrivning

Fender x MoFi PrecisionDeck – unik Limited Edition-skivspelare i High End-klass och ikonisk Sunburst-design

 • Ikonisk och autentisk Fender Sunburst-design
 • Limited Edition (endast 1 000 exemplar globalt)
 • Fender-logga och individuellt numrerad metallskylt
 • MoFi MasterTracker-pickup som monterats på fabrik
 • Skivspelarlock och RCA-kabel medföljer

Fender x MoFi PrecisionDeck är en unik High End-skivspelare som får hjärtat att slå snabbare på varje musikälskare med rock och taktfast musik i blodet. Den djupt glödande Sunburst-finishen i tre nyanser är nämligen precis samma som du hittar på den ikoniska Fender Precision-basen, även känd som ”Fender-basen”.

Otaliga världsstjärnor har haft Fender-basen som trogen följeslagare i årtionden, och listan över musikinspelningar och berömda album där den här basen står för de djupaste tonerna är oändligt lång. Så den har i allra högsta grad förtjänat sin status som rock-ikon. Och PrecisionDeck är inte bara en billig kopia – det är nämligen Fenders egna specialister som har designat, byggt och lackerat plinten på den här fantastiska skivspelaren!

Limited Edition till 1 000 lyckliga samlare

Fender x MoFi PrecisionDeck är framtagen för att markera Fenders 75-årsjubileum. Det här rör sig om en Limited Edition som bara tillverkas i 1 000 exemplar till entusiaster över hela världen. Så om du vill ha en symbol som ångar av rock i vardagsrummet så ska du inte vänta för länge med att beställa. Varje skivspelare är försedd med en individuellt numrerad metallskylt på baksidan, och är även den en koppling tillbaka till Fenders gitarrer.

Avancerade och exklusiva lösningar

På MoFi Fender x MoFi PrecisionDeck är den tunga Delrin-skivtallriken hela 33 mm tjock och extra resonansdöd för att skapa en helt ren bakgrund för din musik. Kablarna i tonarmen är från specialisten Cardas Audio och plinten är tillverkad i precis samma amerikanska askträ och lackerad med precis samma lack som gitarrerna från Fender. Plinten har dessutom specialanpassats av HRS, så PrecisionDeck låter ännu bättre än den EISA-belönade UltraDeck som har levererat den tekniska plattformen till det här unika samlarobjektet.

MoFi Fender x MoFi PrecisionDeck finns i högglanslackerad Sunburst-finish. Fabriksmonterad MasterTracker MM-pickup, skivspelarlock och tonarmskabel medföljer.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på HiFi Klubben monterar vi den gratis på din skivspelare. Mer information får du i din HiFi Klubben-butik. 

Mobile Fidelity – ljudet från masterbandet i ditt eget vardagsrum

Mobile Fidelity – MoFi i dagligt tal – är ett amerikanskt företag som sedan 1950-talet specialiserat sig på högkvalitativ vinylmastring och utrustning för att spela av vinyl. Om du är garvad entusiast så har du säkert stött på uttrycken Half Speed Mastering, Original Master Recording och Mobile Fidelity Sound Lab på extra läckra och audiofila LP-utgåvor med flera av världens största artister, däribland The Beatles, Pink Floyd, Bob Dylan och Miles Davis för att nämna ett fåtal.

Kort sagt går Mobile Fidelity-filosofien ut på att få tag på bästa möjliga originalinspelning – allra helst det ursprungliga masterbandet – och utifrån detta skapa en perfekt vinylmaster som kan överföra ljudet från originalet till vinyl. Det här är en process som kostar blod, svett, tårar och inte minst pengar.

För att kunna kontrollera kvaliteten på deras arbete behövde ingenjörerna i masterstudion skivspelare och pickuper som exakt och utan färgning återgav ljudet från provpressningarna på vinyl – och så uppstod MoFi Electronics. Eftersom MoFi har en direktlinje till masterstudion har de en unik referens och teknisk expertis till hands när de utvecklar sina produkter. Samtidigt har de ingått avtal med flera av branschens ledande specialister på att utveckla komponenter som exakt matchar de uppsatta kraven på en ren och ofärgad ljudåtergivning.

MoFi fokuserar till 100 % på ljudkvaliteten ända in i minsta detalj, och även om deras produkter inte ser lika pråliga ut som en del alternativ så behöver du inte lyssna många sekunder innan du lägger märke till skillnaden. Här får du nämligen en renodlad, glädjefylld musikupplevelse för varenda krona!

10-tums tonarm med exklusiv kabeldragning

Fender x MoFi PrecisionDeck är utrustad med en exklusiv 10-tums tonarm i aluminium. Den väl tilltagna längden ger en mer optimal geometri i förhållande till skivspåren och därmed bättre spårning för diamanten. Samtidigt hamnar pickupen längre bort från tonarmslagret och eventuella ljud därifrån. Tonarmen kan justeras för både azimuth och lodrät spårningsvinkel (VTA), och med fabriksmonterad MoFi Master Tracker-pickup så är givetvis alla nödvändiga inställningar gjorda på förhand så att du är körklar redan från start.

Armen vilar på högkvalitativa kullager så att den kan röra sig helt fritt i både det lodräta och vågräta planet, och alla kablar mellan pickupen och RCA-terminalerna utgörs av extremt flexibla High End-kablar i ultraren koppar från det ytterst välrenommerade specialistföretaget Cardas Audio. Tonarmen matchar ett flertal av marknadens exklusiva MC-pickuper om du har ambitioner att ge dig upp i den renodlade High End-klassen där ljudkvaliteten betyder mer än priset.

Påkostade material och extrem precision

Skivtallriken på Fender x MoFi PrecisionDeck är extra tjock och tung för perfekt resonansdämpning och helt stabil rotation. Den är tillverkad i Delrin – en väldigt stark och stabil kristallin polymer som ofta används för krävande ändamål i industrin. Delrin är utvecklat av Dupont som också står bakom det välkända materialet Teflon. Det kan förbearbetas med extremt hög precision, och dess akustiska egenskaper matchar vinylskivor alldeles förträffligt. Därför behöver du inte lägga någon separat skivmatta på Fender x MoFi.

Motor, drivrem och dämpningsfötter är också tillverkade i Delrin, vilket bekräftar de fantastiska möjligheter detta exklusiva material erbjuder. Det inverterade centrumlagret är byggt i härdat stål, brons och safir, och toleranserna är också extremt små för att säkerställa en fullständigt stabil och störningsfri rotation under många år framöver. Det här är en kvalitetsnivå som du normalt sett bara hittar på mycket dyrare konstruktioner. En sista unik och genial MoFi-detalj är att själva spindeln (centrumtappen) är separerad från centrumlagret och isolerad från vibrationer härifrån.

Effektivt skydd mot vibrationer

Växelströmsmotorn är på ett effektivt sätt mekaniskt frikopplad från plinten, även här med hjälp av avancerade dämpningsmaterial från Harmonic Resolution Systems (HRS) som är världens ledande företag inom vibrationsdämpning av ljudutrustning. De läckra dämpningsfötterna har också utvecklats i samarbete med HRS och isolerar effektivt skivspelaren mot vibrationer från både underlaget och luften. De kan naturligtvis justeras i höjdled så att du utan problem och på ett effektivt kan få skivspelaren i perfekt våg.

Anslutningen av kablar sker via guldpläterade RCA-kontakter med jordskruv som gör att du har möjlighet att uppgradera den medföljande signalkabeln till en ännu bättre typ om du vill, exempelvis från AudioQuest. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Ikonisk och autentisk Fender Sunburst-design
 • Plint designad, byggd och lackerad hos Fender
 • Limited Edition (endast 1 000 exemplar globalt)
 • Individuellt numrerad metallskylt på baksidan
 • MoFi MasterTracker-pickup som monterats på fabrik
 • 10-tums tonarm i aluminium
 • Extra tung och resonansdöd 33 mm skivtallrik i Delrin-polymer
 • Exklusiv kabeldragning från Cardas Audio
 • Guldpläterade RCA-terminaler
 • Dämpade HRS-fötter som kan justeras i höjdled
 • Skivspelarlock och RCA-kabel medföljer

Begränsningar

 • Ingen automatisk start/stop-funktion
 • Ingen elektronisk hastighetsväljare för 33/45 varv/min
 • Ingen inbyggd RIAA-förstärkare
 • Inget separat hus för motorn

Tillbehör till MoFi Electronics Fender x MoFi PrecisionDeck

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Hastighet33, 45
PickuptypMoving Magnet
PickupMOFi MasterTracker
RIAA-förförstärkareNej
Effektiv tonarmslängd10"
Effektiv armmassa35 g
Skivtallrikens vikt (kg)3,1 kg

Rekommenderade produkter