Hopp til innhold
MoFi Electronics
RIAA-förstärkare

MoFi Electronics StudioPhono

3 498:-st.
Förväntad i lager den 17 april 2024.
  -
Audiofil MM/MC RIAA-förstärkare för krävande vinylentusiaster. Här får du en oöverträffad musikupplevelse från din älskade skivsamling.

Läs mer:

Beskrivning

MoFi StudioPhono – audiofil MM/MC RIAA-förstärkare för krävande vinylentusiaster

 • Passar både MM- och MC-pickuper
 • Matchar högkvalitativa pickuper och anläggningar
 • Väldigt musikaliskt och naturligt ljud
 • Omkopplare för äkta mono-avspelning
 • Solid och väl avskärmad metallkonstruktion

MoFi StudioPhono är en audiofil RIAA-förstärkare för både MM- och MC-pickuper (Moving Magnet/Moving Coil). Här kan du njuta av ljudet från dina plattor i kristallklar hifi-kvalitet och med en naturlig värme och musikalitet som gör lyssning till en härligt musikalisk upplevelse varje gång du låter nålen leta sig ner i spåret.

StudioPhono är i bästa MoFi-anda framtagen för att återge den väldigt svaga signalen från pickupen så exakt som möjligt. Den är inte riktigt lika avslöjande och analytisk i ljudet som den mer exklusiva MoFi UltraPhono-modellen, vilket i gengäld gör den enklare att kombinera med utrustning i den mer budgetvänliga klassen. Jämfört med UltraPhono får du också klara dig utan den inbyggda klass A-hörlursförstärkaren.

Kabinettet på MoFi StudioPhono har en exklusiv och solid konstruktion i metall som gör att du får ett bra skydd mot vibrationer och instrålande störningar som annars försämrar ljudet. Samtidigt är designen enkel och diskret, så StudioPhono får enkelt plats i hyllan utan att dra till sig uppmärksamhet i onödan.

MoFi StudioPhono finns med svart metallfinish. 

Minimalt brus och optimal anpassning för alla ändamål

Det inbyggda subsoniska filtret i MoFi StudioPhono skyddar din förstärkare och dina högtalare mot oönskad ljudinformation under 20 Hz – till exempel från ojämna plattor – och det kan också skydda mot akustisk återkoppling om du spelar högt. Till- och frånkoppling sker enkelt via tryckknappen på ovansidan så att du bara har filtrering i signalvägen om du vill ha det. På samma ställe hittar du också en omkopplare för mono så att du kan få en helt optimal ljudupplevelse från gamla monoinspelningar som du kanske har i din skivsamling.

En extern, balanserad strömförsörjning hjälper till att hålla instrålande störningar på behörigt avstånd från den känsliga ljudsignalen, och via små omkopplare på undersidan (DIP-switchar*) kan du anpassa gain och impedans optimalt för i stort sett varje MM och MC-pickup på marknaden. På så sätt kramar du ur varenda droppe kvalitet ur din pickup och får en dynamisk, öppen och involverande återgivning som gör att du får lust att lyssna igenom hela din skivsamling från början till slut.

Mobile Fidelity – ljudet från masterbandet i ditt eget vardagsrum

Mobile Fidelity – MoFi i dagligt tal – är ett amerikanskt företag som sedan 1950-talet specialiserat sig på högkvalitativ vinylmastring och utrustning för att spela av vinyl. Om du är garvad entusiast så har du säkert stött på uttrycken Half Speed Mastering, Original Master Recording och Mobile Fidelity Sound Lab på extra läckra och audiofila LP-utgåvor med flera av världens största artister, Däribland The Beatles, Pink Floyd, Bob Dylan och Miles Davis för att nämna ett fåtal.

Kort sagt går Mobile Fidelity-filosofien ut på att få tag på bästa möjliga originalinspelning – allra helst det ursprungliga masterbandet – och utifrån detta skapa en perfekt vinylmaster som kan överföra ljudet från originalet till vinyl. Det här är en process som kostar blod, svett, tårar och inte minst pengar.

För att kunna kontrollera kvaliteten på deras arbete behövde ingenjörerna i masterstudion skivspelare och pickuper som exakt och utan färgning återgav ljudet från provpressningarna på vinyl – och så uppstod MoFi Electronics. Eftersom MoFi har en direktlinje till masterstudion har de en unik referens och teknisk expertis till hands när de utvecklar sina produkter. Samtidigt har de ingått avtal med flera av branschens ledande specialister på att utveckla komponenter som exakt matchar de uppsatta kraven på en ren och ofärgad ljudåtergivning.

MoFi fokuserar till 100 % på ljudkvaliteten ända in i minsta detalj, och även om deras produkter inte ser lika pråliga ut som en del alternativ så behöver du inte lyssna många sekunder innan du lägger märke till skillnaden. Här får du nämligen en renodlad, glädjefylld musikupplevelse för varenda krona!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Passar både MM- och MC-pickuper
 • Matchar högkvalitativa pickuper och anläggningar
 • Mer förlåtande ljudkaraktär än en del alternativ
 • Omkopplare för äkta mono-avspelning
 • Kan anpassas till nästan vilken pickup som helst
 • Subsoniskt filter (valfritt)
 • Solid och väl avskärmad metallkonstruktion
 • Guldpläterade RCA-anslutningar

Begränsningar

 • Ingen inbyggd hörlursförstärkare
 • Ingen mekanisk strömbrytare på fronten

Tillbehör till MoFi Electronics StudioPhono

Tekniska specifikationer

MM-kompatibelJa
Typ (pickup)MM, MC
MC-kompatibelJa
Förvrängning (THD)0,01%
Subsoniskt filter (20 Hz / -12 dB)Ja
Gain 40 / 46 / 60 / 66dB

Recensioner


5.0
3 recensioner
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Jens
Danmark
1/18/2024
Jens
Danmark
Truls
Norge
1/5/2024
Truls
Norge
Knut
Norge
12/23/2023
Knut
Norge

Rekommenderade produkter