Hopp til innhold
13 998:-st.
Okänd leveranstid
Seriös stereoförstärkare med strålande hifi-ljud och ett otal möjligheter för både digital och analog musik, inkl. HDMI för supersmidigt TV-ljud.

Läs mer:

Beskrivning

NAD C 379 – 2 x 80 watts stereoförstärkare med imponerande råstyrka och massor av möjligheter för analoga och digitala musikkällor, inkl. HDMI för smidigt TV-ljud

 • Ytterst fint hifi-ljud med rejäl råstyrka
 • Flexibla anslutningar för både digitala och analoga musikkällor, inkl. skivspelare (MM)
 • Kan byggas ut med trådlös streaming/multiroom via Bluesound, Dirac-rumskorrektion, tvåvägs Bluetooth (MDC2-modul köps separat)
 • HDMI/eARC för optimalt digitalt TV-ljud, inklusive automatisk på/av och ljudreglering via TV-fjärrkontroll

NAD C 379 är en råstark och otroligt mångsidig hybrid-digital stereoförstärkare. Bakom den stilrena fronten döljer sig en toppmodern HybridDigital-förstärkare med digitalt ingångssteg och NAD:s unika version av UcD-effektsteget från Hypex. Effekten ligger på solida 2 x 80 watt som i bästa NAD-anda kan driva även väldigt strömkrävande högtalare galant. NAD: Classic Design är enkel och diskret, och du kommer att njuta av en elegant display på fronten som ger förstärkaren ett både rått och modernt visuellt uttryck.

C 379 kan bryggkopplas till hela 300 watt i mono, så du kan kombinera den med ett separat C 268-effektsteg och få en anläggning som orkar nästan allt utan att få andnöd. Du får alla möjligheter för både digital och analog musik, inklusive 24-bitars HD-ljud och dedikerad skivspelaringång (MM). Du får även en inbyggd högkvalitativ hörlursförstärkare som kan få kvaliteterna i ett par äkta head-fi-hörlurar att blomstra.

Smidigt TV-ljud i toppkvalitet

C 379 har HDMI-ingång med eARC, så du kan ansluta TV:n via en HDMI-kabel och spela TV-ljudet på anläggningen i optimal digital kvalitet. Förstärkaren startar automatiskt tillsammans med TV:n, och du kan reglera ljudstyrkan med din TV:s fjärrkontroll. När du väl har provat på det kommer du aldrig att vilja vara utan igen.

Kan utökas med modul för Bluesound, multiroom, tvåvägs Bluetooth och Dirac-rumskorrektion

C 379 har två platser för NAD:s geniala MDC2-moduler så att du kan bygga ut förstärkaren med nya läckra funktioner. Vad sägs till exempel om att få wifi och marknadens mest välspelande trådlösa multiroom-musiksystem inbyggt i förstärkaren? Med Bluesound-modulen kan du spela musik i audiofil kvalitet från en lång rad populära musiktjänster (Spotify Connect, TIDAL, Qobuz m.fl.), och du kan även lyssna på tiotusentals radiostationer på nätet och spela musik från ett vanligt USB-minne.

Bluesound är ett äkta multiroom-system, så du kan enkelt utöka med trådlösa Bluesound-högtalare i resten av ditt hem. Därmed kan du spela samma musik eller olika låtar i alla rum du vill, och du styr alltsammans via en snygg och användarvänlig app på din telefon.

Via den smarta tvåvägs Bluetooth-funktionen i modulen kan du själv välja om du vill spela musik trådlöst från din telefon på förstärkaren eller om du vill spela trådlöst från förstärkaren till ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Perfekt för de ögonblick då du gärna vill lyssna på ditt favoritalbum utan att störa resten av huset.

MDC2-modulen inkluderar också grundversionen av det avancerade Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet automatiskt för de fel som uppstår i det här samspelet, vanligtvis en alltför mullrande basåtergivning.

MDC2-modulerna kan enkelt bytas ut om det längre fram skulle komma en ännu bättre streaminglösning eller någon annan teknik som du vill prioritera. Det här är en genial och unik detalj som sedan länge visat sig vara värdefull på en lång rad förstärkare och hemmabioreceivrar från NAD.

NAD 379 finns med grafitfinish.

NAD Hybrid Digital – konsten att förvandla ren ström till rent välljud

Den enastående ljudkvaliteten i NAD C 379 bygger på en digital ingångsmodul som kombinerats med en analog switch-förstärkare, även känd som klass D. NAD själva kallar den här konstruktionen för en ”digital hybridförstärkare”, vilket ganska väl beskriver den bakomliggande tanken. Den aktiva strömförsörjning är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar ännu högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet.

En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare. Effektiviteten skonar elräkningen, och du har också möjlighet att dölja förstärkaren bakom en lucka så länge den får lite utrymme omkring sig att andas i. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Ytterst fint hifi-ljud med rejäl råstyrka
 • Hypex HybridDigital UcD-effektsteg
 • Kan byggas ut med trådlös streaming/multiroom via Bluesound, Dirac-rumskorrektion, tvåvägs Bluetooth (MDC2-modul köps separat)
 • HDMI/eARC för optimalt digitalt TV-ljud, inklusive automatisk på/av och ljudreglering via TV-fjärrkontroll
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz (inkl. MQA)
 • Kan bryggkopplas till 300 watt i mono (mätmetod ej angiven)
 • Dedikerad RIAA-/skivspelaringång (MM)
 • Högkvalitativ inbyggd hörlursförstärkare
 • A/B-väljare för två par högtalare

Begränsningar

 • Ingen Bluesound/Dirac i grundversionen
 • Inget Hypex nCore-effektsteg
 • MC-pickuper kräver separat RIAA-förstärkare

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm80 watt
Uteffekt 8 ohm80 watt
Förvrängning (THD)0,03%
Dämpningsfaktor150
Dynamisk effekt120-250 watt