Hopp til innhold
15 998:-st.
Förväntad i lager den 23 maj 2024.
  -
Unik stereoförstärkare framtagen med anledning av att NAD grundades för 50 år sedan. Retro utanpå – toppmodern och tokstark inuti! (1972-2022)

Läs mer:

Beskrivning

NAD C 3050 – exklusiv integrerad stereoförstärkare framtagen med anledning av NAD:s 50-årsjubileum

 • Retro-finish med valnöts-utseende, klassiska VU-mätare och tryckknappar för val av ingång på fronten
 • Kan byggas ut med trådlös streaming/multiroom via Bluesound, Dirac-rumskorrektion, tvåvägs Bluetooth (MDC2-modul köps separat)
 • Ytterst fint hifi-ljud med rejäl råstyrka
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz (inkl. MQA)
 • HDMI/eARC för optimalt digitalt TV-ljud, inklusive automatisk på/av och ljudreglering via TV-fjärrkontroll

NAD C 3050 är en audiofil stereoförstärkare skapad med anledning av att det 1972 var 50 år sedan NAD grundades. Designen är en hyllning till den klassiska 3030-modellen från 70-talet, och retro-detaljerna inkluderar kabinett i valnöts-look, traditionella VU-mätare för höger/vänster, tryckknappar för val av ingång och NAD:s originella ”New Acoustic Dimension” i snygg skrivstil på fronten.

C 3050 är grundversionen av den exklusiva C 3050 LE (Limited Edition) som lanserades inför jubileet. Limited Edition-versionen har finish i äkta valnötsfaner, numrerad bricka på baksidan och Bluesound MDC-modul installerad på fabriken. Utöver det här är de två modellerna identiska.

Oavsett om du är så gammal att du faktiskt kommer ihåg när NAD-förstärkare såg ut eller om du tillhör den yngre, digitala generationen som har anammat kvaliteterna hos vinylplattor och analoga musikinspelningar, så är NAD C 3050 något alldeles speciellt. Förr och nu i en härlig kombination!

2 x 100-watts HybridDigital-förstärkare med mängder av möjligheter

Bakom fronten hittar du ingen antydan till retro. Här döljer sig en toppmodern HybridDigital-förstärkare med digitalt ingångssteg och NAD:s helt unika version av UcD-effektsteget från Hypex. Effekten ligger på solida 2 x 100 watt som i bästa NAD-anda kan driva även väldigt strömkrävande högtalare galant. Samtidigt får du alla möjligheter för både digital och analog musik, inklusive 24-bitars HD-ljud och dedikerad skivspelaringång (MM). Du får också ett traditionellt hörlursuttag som drivs av en separat inbyggd hörlursförstärkare av hög kvalitet.

Om du dessutom vill ha trådlös musikstreaming kan du bygga ut C 3050 med NAD:s geniala BluOS MDC2-modul. Sedan har du inbyggd musikstreaming via Bluesound, som är ett av marknadens allra bästa trådlösa musiksystem för streaming och multiroom. Sedan har du all världens musik inom räckhåll trådlöst via din telefon. Som bonus får du tvåvägs Bluetooth och grundversionen av det avancerade rumskorrektionssystem Dirac Live på köpet. Med den här kan du hantera nästan varje musikalisk utmaning galant.

Smidigt TV-ljud i toppkvalitet

C 3050 har HDMI-ingång med eARC, så du kan ansluta TV:n via en HDMI-kabel och spela TV-ljudet på anläggningen i optimal digital kvalitet. Förstärkaren startar automatiskt tillsammans med TV:n, och du kan reglera ljudstyrkan med din TV:s fjärrkontroll. När du väl har provat på det kommer du aldrig att vilja vara utan igen. 

Mängder av anslutningar

NAD C 3050 har mängder av anslutningsmöjligheter för all din utrustning. De digitala ingångarna består av optisk, koaxial samt HDMI med eARC för TV-ljud. Bland de analoga ingångarna får du en dedikerad ingång för skivspelare (MM) så att du kan koppla in din skivspelare direkt och njuta av dina favoritplattor. Även NAD:s ikoniska Pre Out/Main In-anslutningar på baksidan har gjort comeback. En högkvalitativ inbyggd hörlursförstärkare för kabelanslutna hörlurar sätter pricken över i.

Kan utökas med modul för Bluesound, multiroom, tvåvägs Bluetooth och Dirac-rumskorrektion

Till skillnad från LE-versionen levereras inte C 3050 med NAD:s exklusiva BluOS MDC2-modul förinstallerad från fabrik. Men du kan köpa modulen separat, och då får du precis samma funktionalitet och läckra ljudkvalitet som i lyxutgåvan. Modulen ger dig trådlös musikstreaming via Bluesound inbyggd i förstärkaren, så du kan spela musik från en lång rad populära musiktjänster, från tiotusentals radiostationer på nätet eller från ett vanligt USB-minne.

Bluesound är också ett multiroom-system så att du enkelt kan utöka med trådlösa Bluesound-högtalare i resten av ditt hem. Därmed kan du spela samma musik eller olika låtar i alla rum du vill, och du styr alltsammans via en snygg och användarvänlig app på din telefon.

Via den smarta tvåvägs Bluetooth-funktionen i modulen kan du själv välja om du vill spela musik trådlöst från din telefon på förstärkaren eller om du vill spela trådlöst från förstärkaren till ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Perfekt för de ögonblick då du gärna vill lyssna på ditt favoritalbum utan att störa resten av huset.

MDC2-modulen inkluderar också grundversionen av det avancerade Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet automatiskt för de fel som uppstår i det här samspelet, vanligtvis en alltför mullrande basåtergivning.

Grundversionen av Dirac Live som medföljer är fullt tillräcklig för de allra flesta behov. Annars kan du uppgradera licensen och få Full Frequency-versionen som tar med hela frekvensområdet upp till den högsta diskanten. Dirac-rumskorrektionen kommer att fungera på all musik eftersom MDC2-systemet tillåter att alla anslutna ljudkällor skickas via modulen innan ljudet skickas vidare till dina högtalare.

MDC2-modulen kan enkelt bytas ut om det längre fram skulle komma en ännu bättre streaminglösning eller någon annan teknik som du vill prioritera. Det här är en genial och unik detalj som sedan länge visat sig vara värdefull på en lång rad förstärkare och hemmabioreceivrar från NAD.

NAD Hybrid Digital – konsten att förvandla ren ström till rent välljud

Den enastående ljudkvaliteten i NAD C 3050 bygger på en digital ingångsmodul som kombinerats med en analog switch-förstärkare, även känd som klass D. NAD själva kallar den här konstruktionen för en ”digital hybridförstärkare”, vilket ganska väl beskriver den bakomliggande tanken. Den aktiva strömförsörjning är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar ännu högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet.

En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare. Effektiviteten skonar elräkningen, och du har också möjlighet att dölja förstärkaren bakom en lucka så länge den får lite utrymme omkring sig att andas i. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Retro-kabinettfinish med valnöts-look
 • Klassiska VU-mätare och tryckknappar för val av ingång på fronten
 • Ytterst fint hifi-ljud med rejäl råstyrka
 • Hypex HybridDigital UcD-effektsteg
 • Kan byggas ut med trådlös streaming/multiroom via Bluesound, Dirac-rumskorrektion, tvåvägs Bluetooth (MDC2-modul köps separat)
 • Bluetooth 5.0 med aptX HD
 • HDMI/eARC för optimalt digitalt TV-ljud, inklusive automatisk på/av och ljudreglering via TV-fjärrkontroll
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz (inkl. MQA)
 • Dedikerad RIAA-/skivspelaringång (MM)
 • Högkvalitativ anslutning för hörlurar på fronten
 • A/B-väljare för två par högtalare

Begränsningar

 • Ingen inbyggd MDC2-modul med Bluesound för streaming/multiroom och Dirac-rumskorrektion (köps separat)
 • Ingen finish i äkta valnöt
 • Ingen numrerad bricka på baksidan
 • Ingen tvåvägs Bluetooth-funktion i grundversionen
 • Inget Hypex nCore-effektsteg
 • Kan inte bryggkopplas för större effekt i mono
 • MC-pickuper kräver separat RIAA-förstärkare
 • Ingen USB-B-ingång för digitalt ljud från dator

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm2 x 100 watt
Uteffekt 8 ohm2 x 100 watt
Förvrängning (THD)0,03%
Signal/brus-förhållande95 dB
Dynamisk effekt250 watt
FörstärkarteknikKlass D

Recensioner


4.7
32 recensioner
5
24
4
6
3
2
2
0
1
0
Harrie
Nederländerna
4/18/2024

Bara en toppförstärkare, ser fantastiskt ut och mycket kraft för att driva mina fokuslådor

Harrie
Nederländerna
Kim
Danmark
4/11/2024

Bra förstärkare och det är bara coolt att titta på!

Kim
Danmark
Ian
Nederländerna
3/30/2024
Ian
Nederländerna
Mikael
Sverige
3/23/2024

Driver mina Canton Riktigt bra💪

Mikael
Sverige
Søren
Danmark
3/18/2024

Otroligt trevligt och välspelat. Ångrar mig inte :-)

Søren
Danmark

Rekommenderade produkter