Hopp til innhold
13 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Urstarkt effektblock som ger dig massor av kraft och äkta Hi-Fi-ljud. Med 2 x 150 watt driver det utan problem även de mest tungdrivna högtalarna.

Läs mer:

Beskrivning

NAD C275BEE – en ulv i ulvakläder

  • Kan driva nästan vilket högtalarsystem som helst
  • Hölmgren-ringkärnetransformator och PowerDrive
  • Väldigt tung och stabil mekanisk konstruktion
  • Kan bryggkopplas för 330 watt i mono
  • Automatisk på/av

C275BEE är en formidabel stereoeffektförstärkare som ger dig nästintill oändligt med kraft och Hi-Fi prestanda av förnämsta klass. Det här gör att du nästan har fritt fram att välja högtalare efter eget behag, oavsett om du är ute efter enorma ljudtryck eller kristallklara upplevelser för finsmakare.

En bra effektförstärkare som C275BEE kommer att bli dig en trogen följeslagare under många år. Tillsammans med ett par bra högtalare är den faktiskt av de mest ”framtidssäkrade” produkter du kan köpa i dagens hi-fi-värld.

Massiv effekt i alla konfigurationer. C275BEE är identisk med effektförstärkardelen i den integrerade förstärkaren C375BEE och levererar 2 x 150 watt i 4/8 ohm med båda kanaler i drift samtidigt. Den kan även bryggkopplas till ett utomordentligt kraftpaket till monoförstärkare med över 330 watts kontinuerlig effekt – och en dynamisk effekt på svindlande 1 200 watt i 4 ohm!

C275BEE kan kombineras med både C165BEE-förförstärkaren och C375BEE. Dessutom passar den bra som uppgradering tillsammans med hemmabioförstärkare och hemmabioreceivrar. C275BEE kopplas till Pre Out-utgångarna och kan t.ex. ta över driften av fronthögtalarna i din hemmabioanläggning. Det kommer i de allra flesta fall att förbättra ljudkvaliteten markant, särskilt när du spelar musik i stereo.

C275BEE är också en fantastisk uppgradering till ett Sonos-system, om du önskear mer effekt och bättre ljudkvalitet, än SONOS CONNECT:AMP kan leverera. Då kan du istället välja en passiv SONOS CONNECT och koppla den till C275BEE. Då får du prestationer, som utan problem kan jämföras med ett traditionellt stereoanläggning i den riktigt tunga klassen.

C275BEE har auto tänd/släck, så du inte behöver tänka på betjäning eller energispill dagligen. Och du kan samtidigt bekvämt gömma förstärkaren, t.ex. bakom en lucka i din Hi-Fi-möbel.


NAD – Music First

När det gäller ljudkvalitet kan du i princip inte få för mycket effekt. Effekt handlar inte bara om ljudstyrka, utan även om att kunna spela rent utan hörbar förvrängning. När en förstärkare blir ombedd att spela med mer effekt än den kan leverera kan den bara svara med en sak: förvrängning!

Den höga ljudkvaliteten i C275BEE börjar med den massiva strömförsörjningen som i detta fall är utrustad med en väldigt kraftig Hölmgren-ringkärnetransformator. Tillsammans med PowerDrive-tekniken ger det dig en extremt strömstark effektdel som utan problem även kan driva välkänt ”svåra” högtalare till nivåer som skulle smälla säkringarna i de flesta konkurrenter.

Bi-amping och bryggkoppling

C275BEE är perfekt om du vill bi-ampa dina högtalare. Genom att använda en extra effektförstärkare kan du förstärka bas/mellanregister och diskant separat, och få ett hörbart renare ljud i din anläggning. Om du helt enkelt inte kan få nog med effekt kan du som ett alternativ välja att bryggkoppla C275BEE till 330 watt i mono – med en dynamisk effekt på 1 200 watt i 4 ohm! Med en C375BEE konfigurerad på samma sätt – eller ytterligare en C275BEE – får du kraft som räcker gott till att driva även det svåraste och mest tungdrivna högtalarsystem till öronbedövande nivåer – och det med bibehållen, kristallklar Hi-Fi-kvalitet.

Observera att effektförstärkaren C275BEE bara finns i NAD:s klassiska grafitfinish. Planerar du att bryggkoppla eller bi-ampa anläggningen ska du välja C375BEE i denna finish för att de två enheterna ska matcha varandra visuellt.

Unika detaljer och nivåreglering

De exklusiva initialerna BEE visar att NAD:s legendariska chefkonstruktör Bjørn Erik Edvardsen har satt en kraftig prägel på C275BEE. Det här gäller t.ex. BEE Clamp som förbättrar stabiliteten vid tunga belastningar, samt den patenterade feedback/feedforward-kretsen för eliminering av förvrängning (”Distortion Canceling Circuit”).

En riktigt smart detalj är möjligheten att ställa in känsligheten på linjeingången. Via ett enkelt vridreglage kan du dämpa nivån så att den totala ljudstyrkan aldrig överstiger ett visst maximum. Det här kan vara särskilt praktiskt i en bi-ampad anläggning, men även i installationslösningar och på andra ställen där du vanligtvis vill skydda övriga högtalare mot överbelastning.

PowerDrive ger musiken nerv och realism

Anledningen till att NAD-watt är något helt annat än andra watt finner man framför allt i den massiva strömförsörjningen. En överdimensionerad Hölmgren-ringkärnetransformator och NAD:s unika PowerDrive-teknik får C275BEE att låta mycket kraftigare än den angivna effekten antyder.

Enkelt förklarat ser PowerDrive till att förstärkaren och dess strömförsörjning kontinuerligt anpassar sig till den elektriska belastningen från de anslutna högtalarna så att förhållandet mellan ström och spänning hela tiden blir optimalt. Ungefär på samma sätt som en bil som skiftar växel allteftersom det går uppför eller nerför. PowerDrive ger nerv och realism åt musikens dynamiska urladdningar. Och med en maximal strömkapacitet på mer än 50 ampere ska det extremt mycket till för att C275BEE ska få andnöd.

Soft Clipping skyddar dina högtalare

Soft Clipping är ännu en unik NAD-finess. När en förstärkare pressas över sin effektmässiga förmåga uppstår förvrängningar och andra missljud som kan vara skadliga för dina högtalare, och då inte minst diskanten. När du pressar en NAD-förstärkare till sitt yttersta går Soft Clipping-kretsen in och mjukar upp förvrängningen så att den blir mer skonsam för både öron och högtalare. Därför låter NAD bättre vid mycket höga ljudnivåer – samtidigt som risken inte är så stor att du behöver nya diskantelement efter nästa fest!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • Kan driva nästan vilket högtalarsystem som helst
  • Väldigt tung och stabil mekanisk konstruktion
  • Kan bryggkopplas för ännu större effekt

Begränsningar

  • Kräver en del plats i hyllan

Tillbehör till NAD C275BEE

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm150 watt
Uteffekt 8 ohm150 watt
Förvrängning (THD)0,008%
Signal/brus-förhållande102 dB
Dynamisk effekt250 watt

Rekommenderade produkter