Hopp til innhold
11 998:-st.
  -
Smart NAD-förstärkare som tagits fram för dig som vill bygga upp en komplett installationslösning med multiroom-systemet Bluesound.

Läs mer:

Beskrivning

NAD CI720 v2 – stereo-multiroom-förstärkare för professionella Bluesound-installationer och inbyggnadslösningar

 • Kompakta mått och enkel montering i 19-tumsrack (extrautrustning)
 • Bra råstyrka med 60 watt per kanal
 • Väldigt flexibel lösning – kan byggas ut med en zon i taget
 • Integrerar till 100 % med resten av multiroom-systemet Bluesound, inkl. Bluesound-appen
 • Inbyggd fläktkylning för maximal driftsäkerhet

NAD CI720 v2 är en kompakt stereo-multiroom-förstärkare som tagits fram för att användas i inbyggnadslösningar (CI) och professionella installationer, till exempel i större hem, kontorsbyggnader, restauranger m.m. Med CI720 v2 kan du utan problem bygga upp en permanent installation och styra alltsammans trådlöst via samma användarvänliga Bluesound-app.

En vanlig konfiguration i en hemmalösning kan vara ett par golvhögtalare i vardagsrummet, takhögtalare i kök och matrum, samt ett par in-wall-högtalare i sov- eller badrum. Du driver alltsammans från motsvarande antal CI720:or placerade i ett teknikskåp på en central plats i hemmet. Den inbyggda klass D-förstärkaren levererar 2 x 60 watt och kan utan problem driva ett par seriösa hifi-högtalare från t.ex. B&W eller DALI.

Stabil och flexibel i installationer

CI720 v2 är utvecklad som en äkta CI-produkt och ger en både enklare och mer stabil lösning jämfört med att använda separata Bluesound-förstärkare utspridda i ditt hem. Den är kompatibel med ett flertal avancerade styrsystem på marknaden, och med den energieffektiva klass D-konstruktionen och inbyggd fläktkylning kan du lita på att CI720 v2 håller ångan uppe även vid hård belastning.

Utbyggnadsmöjligheterna är så många och så genomtänkta att du alltid kommer att kunna bygga ut systemet – nästan avsett vilka behov som uppstår. Matchande RM720-rack (extrautrustning) rymmer upp till sex CI720, och om du skulle behöva fler utökar du bara med ännu ett rack. Till skillnad från vissa andra lösningar kan du utan problem utöka med en zon i taget i takt med att behoven ökar. Det här gör att du aldrig riskerar att stå med dyra, outnyttjade förstärkarkanaler.

Om du skulle vilja ha en flexibel och enkel ljudlösning i ett visst rum – t.ex. i bad- eller TV-rum – placerar du bara en trådlös Bluesound-högtalare eller soundbar i det rummet. När CI720 v2 väl är installerad och konfigurerad spelar den nämligen smärtfritt tillsammans med resten av Bluesound-systemet. Du kan också ansluta externa ljudkällor både analogt, digitalt eller via USB och skicka ljudet vidare kors och tvärs de i olika zonerna.

NAD CI720 v2 finns med svart finish. 

NAD CI720 v2 – genial modul-förstärkarlösning för professionella multiroom-installationer 

NAD CI720 v2 är en genial vidareutveckling av det trådlösa multiroom-hifi-systemet Bluesound. Den ger proffsinstallatören ett pärlband av genomtänkta tekniska lösningar som gör att installationen av systemet går lekande lätt. Och när den väl är undanstökad är användningen lika förträffligt användarvänlig som i ett Bluesound-system med separata komponenter.

Bland de många funktionerna som gör CI720 v2 till en äkta CI-produkt hittar du möjligheten att montera förstärkarmodulerna i ett matchande 19-tumsrack, inbyggd fläktkylning och möjlighet att seriekoppla flera enheter via Ethernet så att du kan bygga ut systemet med så många Bluesound-zoner du behöver.

Högtalarterminalerna är av Phoenix-typ, där du monterar kablarna i en medföljande multikontakt som du sedan sticker in i förstärkaren. På så sätt kan man göra hela kabelinstallationen klar på förhand och koppla in/bort förstärkaren på ett kick – en genomtänkt lösning som bekräftar att CI720 v2 är väl anpassad för inbyggnadslösningar.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Med andra ord kan du via iOS kombinera ditt Bluesound-system med AirPlay 2-kompatibla högtalare och anläggningar från andra tillverkare, vilket ger dig ännu mer flexibla möjligheter när du komponerar ditt multiroom-system.

OBS:

Till Phoenix-terminalerna på denna förstärkare bör du endast använda högtalarkablar av Solid core-typ eller motsvarande som är avsedd att användas i installationer, t.ex. något från AudioQuest SLiP-serien. Vanliga mjuka högtalarkablar (multi-strand) kommer inte att sitta stabilt i terminalerna, vilket leder till en risk för kortslutning.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kompakta mått och enkel montering i 19-tums rack (RM720, extrautrustning)
 • Bra råstyrka med 60 watt per kanal
 • Väldigt flexibel lösning – kan byggas ut med en zon i taget
 • Stödjer ett flertal av de styrsystem från tredje part som finns på marknaden
 • Stödjer samma Bluesound-app och streamingtjänster som resten av Bluesound-systemet
 • Integrerar till 100 % med resten av multiroom-systemet Bluesound.
 • Stödjer Apple AirPlay 2
 • Kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia
 • Både analogt och digitalt ljud in
 • Utgång för subbas
 • Inbyggd fläktkylning
 • Flera NAD CI720 v2 kan kopplas ihop via Ethernet och användas trådlöst via samma gränssnitt i Bluesound-appen

Begränsningar

 • Främst avsedd för professionella installationslösningar
 • Ingen trådlös nätverksfunktion (wifi)
 • Ingen streaming via Bluetooth
 • Ej avsedd att placeras i rummet i och med den inbyggda fläktkylningen

Tillbehör till NAD CI720 v2

Tekniska specifikationer

Uteffekt 8 ohm2 x 60 watt
FörstärkarteknikKlass D

Rekommenderade produkter