Hopp til innhold
DALI
In-ceiling-högtalare

DALI PHANTOM K-80

5 998:-st.
Vit
Förväntad i lager den 13 juli 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Här är takhögtalaren för dig som vill njuta av musik i toppkvalitet. Läckra tekniska lösningar, bra råstyrka och hög användarvänlighet.

Läs mer:

Beskrivning

DALI PHANTOM K-80 – härligt kvalitetsljud i alla tak

 • Perfekt till takmontering
 • Kan eftermonteras i tak utan förberedd backbox via dedikerad BACK CAN (extrautrustning)
 • Vridbar diskant samt EQ-inställning
 • Lätt för förstärkaren att driva
 • Unikt specialmönster i frontskyddet ger ”färg” och matchar omgivningen

PHANTOM K-80 är en råstark tvåvägs 8-tums takhögtalare med avancerade tekniska lösningar som gör att den kan fylla även ett större rum med bakgrundsljud i mycket hög kvalitet. Ett bra val exempelvis till kök/allrum och andra rum där du gärna månar om musiken lite extra, även vid de tillfällen då du vill spela högt. Du kan också få ett fint resultat genom att använda den som sido-/bakhögtalare i en bra hemmabio.

PHANTOM K-serien inkluderar för första gången DALIs unika frontskyddsmönster på en rund högtalarmodell. Detta avancerade mönster får högtalaren att smälta in med omgivningen i mycket större utsträckning så att den till exempel uppfattas som vit istället för grå. Du kan också få specialdesignade ”back-cans” som gör det möjligt att montera högtalarna från K-serien i ett befintligt tak i efterhand eftersom de elegant passar in monteringshålet.

Avancerade och användarvänliga lösningar

Ljudet från PHANTOM K-80 är imponerande klart, fylligt och dynamiskt, och på en högre kvalitetsnivå jämfört med den mer prisvänliga PHANTOM E-serien. En av anledningarna är att DALI här har använt sitt ikoniska träfiber-membran i bas/mellanregister-elementet, samtidigt som du också får en högkvalitativ softdome-diskant och ett avancerat magnetsystem. Läckra detaljer som du också hittar i DALIs traditionella hifi-högtalare.

PHANTOM K-80 är enkel att montera, och du kan ställa in både själva högtalaren och diskanten så att ljudet får en optimal klang och riktning.

Tekniska ritningar kan hämtas här

DALI PHANTOM K-serien – takhögtalare för kräsna öron

PHANTOM K-serien är en mångsidig serie högkvalitativa inbyggnadshögtalare för tak. De är en perfekt lösning för alla de platser där du vill ha bakgrundsmusik med extra läckert ljud utan att belasta interiören med synliga högtalare, exempelvis i ett kök/allrum. Med PHANTOM K-serien blir det nästan så bra det kan bli om dina takhögtalare ska vara takmonterade.

Unikt frontskydd och smidig montering i befintliga tak med back-can

Det nydesignade frontskyddet på PHANTOM K-serien bidrar till en ny och elegant look när högtalaren är monterad i taket. De allra flesta alternativa inbyggnadsmodeller för montering i tak framstår som runda men gråa högtalare. Designen på K-seriens frontskydd är hämtad från DALIs allra dyraste väggmodeller (S-serien), och det speciella perforerade mönstret får frontskydden att framstå som vita. Om du väljer att sprutmåla dem i en annan färg kommer den här färgen också att framgå tydligt och matcha omgivningen.

En annan unik detalj hos K-serien är att de här modellerna kan eftermonteras i tak där du inte har haft möjlighet att förbereda med en backbox i full storlek. Om du flyttar in i en bostad som redan är byggd är det i de flesta fall nästintill omöjligt att skapa en korrekt, lufttät installation.

Till K-serien finns specielle ”back-cans” som du kan installera genom hålet i taket. Högtalarens dedikerade back-can monteras lufttätt på baksidan av själva högtalarelementet innan den placeras i hålet i taket. Även om denna back-can har en begränsad volym och därför rundar av den allra djupaste basen så är det fortfarande en 100 % användbar lösning som säkerställer en lufttät installation. Om du skulle tycka att det saknas lite botten i ljudet så kan du enkelt lösa det med en trådlös subbas.

Optimal ljudkvalitet under alla förhållanden

I bästa DALI-anda har PHANTOM K-högtalarna en ”förstärkarvänlig” impedanskurva, vilket gör att du får fina resultat även med helt vanliga förstärkare och receivrar. Low-loss bas/mellanregister-elementen är gjorda med DALIs karakteristiska roströda träfiber-membran som används i alla deras traditionella hifi-högtalare. Det utgör tillsammans med det nyutvecklade magnetsystemet en stor del av anledningen till den högre ljudkvaliteten jämfört med den mer prisvänliga PHANTOM E-serien.

Precis som DALIs traditionella högtalare är PHANTOM K-serien konstruerad enligt Wide Dispersion-principen. Det betyder att du kan få fullt ljudmässigt utbyte även om du inte sitter precis mitt framför högtalaren. Softdome-diskanten är monterad på en speciell vingprofil över bas-/mellanregistermembranet för att uppnå optimal integrering av ljudet utan ”koaxial färgning”.

Diskanten är monterad på ett vridbart fäste så att du kan vinkla den mot din lyssningsposition, och med EQ-knappen kan du välja mellan ett neutralt frekvensomfång och ett lite mer tillbakadraget mellanregister. Med sistnämnda kommer du att uppleva en lite mer fyllig bas och en lite mer framhävd diskant. Det kan ge ett mer livfullt ljud om du till exempel av utrymmesskäl har monterat högtalaren med en liten backbox. Det kan också vara så att du helt enkelt gillar det bättre på det viset, och när det handlar om inbyggnadsljud är alla knep tillåtna, inklusive tonkontroller.

Smarta monteringslösningar

Med ”kompassringen” i kanten av PHANTOM K-högtalarna kan du avläsa hur mycket högtalaren är roterad i förhållande till den yta den är monterad på – till exempel taklinjen. Den här finessen gör det enklare att ge högtalaren en exakt placering i förhållande till din lyssningsposition.

PHANTOM K monteras med hjälp av Dogleg-fästen som ger en både smidig och ytterst stabil montering. Om olyckan trots allt skulle vara framme så är högtalaren utrustad med en speciell säkerhetskrok som förhindrar större skador på dig själv eller ditt bohag.

Frontskyddet fästs smidigt med magneter och kan sprutlackeras så att högtalaren blir så osynlig som möjligt i ett målat tak. Den medföljande monteringsmallen gör det också enkelt för dig att hitta en optimal placering för de hål som ska skäras ut innan du går loss med verktygen. Om du av hänsyn till inredningen föredrar ett fyrkantigt frontskydd finns detta att köpa till som extrautrustning. 

Ska du använda en backbox?

En backbox är ett separat ”kabinett” som du monterar bakom en inbyggnadshögtalare, dolt i väggen eller taket, vanligtvis för att uppnå en helt lufttät montering. HiFi Klubben rekommenderar i regel att du monterar en backbox med en inre volym på 25 liter. Om detta inte är möjligt av utrymmesskäl så finns det alternativa lösningar. Du kan läsa mer om backboxar här.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Perfekt för takmontering
 • Kan eftermonteras i tak utan förberedd backbox via dedikerad BACK CAN (extrautrustning)
 • Vridbar diskant samt EQ-inställning
 • Lätt för förstärkaren att driva
 • Unikt specialmönster i frontskyddet ger ”färg” och matchar omgivningen

Begränsningar

 • En del alternativ är ännu enklare att installera

Videos om DALI PHANTOM K-80

Tillbehör till DALI PHANTOM K-80

Tekniska specifikationer

Impedans6 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)48-25.000 Hz
Känslighet87 dB

Rekommenderade produkter