Hopp til innhold
29 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Kompakt, unik och exklusiv streaming-musikanläggning som sätter helt nya standarder för hur läckert det kan bli i den här kategorin.

Läs mer:

Beskrivning

NAD M10 – kompakt och exklusiv musikanläggning på 2 x 100 watt med multiroom-streaming via Bluesound, kristallklart ljud, bra användarvänlighet och fantastisk finish i glas och aluminium

 • Exklusiv, kompakt och solid design i aluminium och glas (21 cm bred)
 • Inbyggd Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum
 • Extremt rent och detaljerat ljud med bra råstyrka
 • Stor färgpanel på fronten för navigering och albumvisning
 • TV-ljud med reglering av ljudstyrka via HDMI/CEC

M10 är en kompakt och exklusiv streaming-musikanläggning som sätter helt nya standarder för hur läcker en produkt i den här kategorin kan bli. Du får 2 x 100 watt med en ljudkvalitet som kan matcha renodlade High End-anläggningar i full storlek, och designen har ett utförande i glas och massivt aluminium med en finish som helt enkelt måste upplevas.

Den läckra touch-panelen i färg på fronten är även den en upplevelse, både när du använder M10 direkt på apparaten och när du lyssnar via Bluesound-appen på din smartphone och lyssnar på musik från t.ex. en streamingtjänst eller internetradio. I så fall får du nämligen information om låt, artist, visning av album m.m. direkt på panelen.

M10 är framtagen för dig som tänker i nya banor och vill ha dagens absolut bästa ljudkvalitet i en elegant och lättanvänd apparat som du med stolthet kan förära hedersplatsen i hyllan. En bredd på blygsamma 21 cm gör att du hittar plats för M10 i vilket rum som helst, och oavsett om den är påslagen eller avstängd kommer den bara att dra till sig positiv uppmärksamhet. Men om du vill kan du såklart utan problem placera M10 utom synhåll, till exempel i en hifi-möbel från unnu eller clic.

Bluesound – trådlös musikstreaming i 1:a klass

M10 levereras med inbyggd Bluesound, som är marknadens mest välspelande och avancerade multiroom-musiksystem. Här kan du streama all världens musik i högsta audiofila kvalitet och i Bluesound-appen får du fullständig överblick över all din musik, med skivomslag och alla funktioner till hands.

Du får tillgång till internetradio, TIDAL, Spotify Connect, Deezer och många andra streamingtjänster. Om – eller rättare sagt när – du får lust, kan du snabbt och enkelt bygga ut systemet med trådlösa högtalare eller andra Bluesound-spelare så att du kan lyssna i flera rum, både individuellt och flera samtidigt.

En komplett anläggning – även för Bluetooth och TV-ljud

M10 är en välutrustad stereoförstärkare med anslutningar för både digitala och analoga ljudkällor. Via HDMI kan du också koppla in din TV, få optimal digital ljudkvalitet och reglera ljudstyrkan via din TV:s fjärrkontroll. Sedan har du både stort ljud och smidig användning. M10 startas och stängs automatiskt tillsammans ned TV:n via HDMI Audio Return Channel och HDMI-CEC. Den kräver bara en liten konfigurering första gången, sedan behöver du inte fundera mer över det.

Den inbyggda Bluetooth-funktionen ger dig trådlös musik i hög kvalitet direkt från till exempel din smartphone eller surfplatta, och en smart detalj är att M10 även kan spela musik trådlöst till ett par Bluetooth-hörlurar. Med alla de fina modeller som har dykt upp på marknaden är det här en finess som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

Redo för röststyrning med Alexa och Siri

M10 är förberedd för röststyrning via Amazon Alexa och Apple Siri. Med röststyrning kan du sköta en rad grundläggande funktioner, som t.ex. ljudstyrka och upp/ned och play/paus/hoppa över. Inom en snart framtid kommer du även att kunna styra en mängd andra funktioner med rösten, vilket kommer att ge dig en helt ny upplevelse av både Bluesound och andra smarta enheter i ditt hem.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med M10, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

Förberedd för Alexa och Siri (kräver smarthögtalare eller smartphone).

NAD M10 finns i svart aluminiumutförande.

Audiofil digital Dirac Live-rumskorrektion

M10 är utrustad med grundversionen av det avancerade Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet för de fel som uppstår i det här samspelet. Det kan till exempel vara basresonans eller för skarpt ljud i de höga frekvensområdena.

Dirac Live kan ge en markant förbättring av din ljudkvalitet, och systemet är globalt erkänt för sina stora audiofila kvaliteter som gjort det väldigt populärt i biografer, ljudstudior, lyxbilar och andra sammanhang där det ställs höga krav. Appen är fullt tillräcklig i de allra flesta fall, men om du vill ha ännu fler justeringsmöjligheter kan du välja att köra processen via din dator. Eller så kan du uppgradera till Full Frequency-versionen om du vill gå all-in och justera över hela det hörbara spektret.

Streaming i lyxklassen med 24 bit

De bästa av dagens streamingtjänster – t.ex. TIDAL – ger dig musik i full förlustfri CD-kvalitet som du kan njuta av fullt ut via Bluesound. Du kan spela det förlustfria ljudformatet MQA i 24 bit, som redan är tillgängligt på TIDAL HiFi.

Du kan rippa din CD-samling förlustfritt och lyssna trådlöst från en dator eller nätverkshårddisk, alternativt direkt från ett USB-minne eller en hårddisk via USB-porten på baksidan. Som kronan på verket kan du botanisera i ett snabbt växande utbud av musik i 24 bit på internet som sopar mattan med CD-formatet. Streaming har tagit steget in i High End-klassen!

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Med andra ord kan du via iOS kombinera ditt Bluesound-system med AirPlay 2-kompatibla högtalare och anläggningar från andra tillverkare, vilket ger dig ännu mer flexibla möjligheter när du komponerar ditt multiroom-system.

Audiofil nCore klass D-förstärkare

M10 är en digital hybridkonstruktion som är uppbyggd kring en digital ingångsmodul och en exklusiv analog nCore klass D-förstärkarmodul från Hypex. Det här är en teknik som redan ligger i den audiofila klassen men som NAD har trimmat ytterligare för att uppnå Masters-specifikationer. Störningar, förvrängning och kliniskt ”digitalt” ljud har eliminerats till den milda grad att du kommer att tappa hakan och bara njuta av det perfekta ljudet. Även vid högre ljudtryck och tillsammans med krävande High End-högtalare levererar M10 helt överlägset.

Den nyutvecklade aktiva strömförsörjningen är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men spelar högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är helt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. Utöver den höga ljudkvaliteten är konstruktionen också otroligt effektiv, och omsätter mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Exklusiv, kompakt och solid design i aluminium och glas
 • Inbyggd Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum (BluOS)
 • Extremt rent och detaljerat ljud med bra råstyrka
 • Stor färgpanel på fronten för navigering och albumvisning
 • TV-ljud med reglering av ljudstyrka via HDMI/CEC
 • Dirac Live digital rumskorrektion (grundversion)
 • Streamar musik från TIDAL, Spotify Connect, Deezer och många andra musiktjänster
 • Internetradio (TuneIn m.fl.)
 • Förberedd för röststyrning via Alexa och Siri (kräver smarthögtalare)
 • Spelar HD-ljudformat, inkl. MQA (TIDAL HiFi) och DSD
 • Helt trådlös integrering med övriga komponenter i Bluesound-systemet
 • Full kontroll via Bluesound-app (iOS/Android)
 • Inbyggd AirPlay 2 och Bluetooth 5.0 inkl. aptX HD och tvåvägsfunktion för trådlösa hörlurar
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Pre Out för externt effektsteg och två subbasar
 • Stödjer ljud i upp till 24 bit/192 kHz via optisk och koaxial anslutning, samt USB
 • Kan bryggkopplas till 200 watt i mono
 • Kan användas via fjärrkontroller du redan har (manuell inlärning av IR-koder)

Begränsningar

 • Kan inte uppgraderas med MDC-moduler
 • Anslutning av skivspelare kräver RIAA-förstärkare*
 • Ingen inbyggd Chromecast Audio
 • Inga asynkrona digitala ingångar
 • Anslutning av kabelbaserade hörlurar kräver separat hörlursförstärkare
 • Traditionell fjärrkontroll medföljer ej

Reviews

Videos om M10

Tillbehör till NAD M10

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm watt
Uteffekt 8 ohm2 x 100 watt i 4/8 ohm (20-20.000Hz, THD 0,03%) watt
Förvrängning (THD)0,03%
Signal/brus-förhållande90 dB
Dämpningsfaktor190
Dynamisk effekt160 watt

Rekommenderade produkter

EPICON 2
DALI EPICON 2
Kompakt högtalare
65 996:- / Par