Hopp til innhold
41 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Toppmodern digital High End med perfekt ljud och exklusiv finish. Kan byggas ut med HDMI- och Bluesound-MDC-moduler (extrautrustning).

Läs mer:

Beskrivning

NAD M12 – digital förförstärkare/DAC med enastående ljudkvalitet, suverän flexibilitet med MDC och design i världsklass

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • MDC-konstruktionen ger oöverträffad flexibilitet och möjlighet till framtida uppgraderingar
 • Kan integreras med multiroom-systemet Bluesound (inkl. Spotify Connect, TIDAL  m.m.)
 • Väldigt exklusiv och solid design med touch-panel och härlig finish i aluminium
 • Både analoga och digitala ingångar, inkl. för MM/MC-pickup
M12 från Masters-serien är en digital förförstärkare/DAC i High End-klassen som sätter helt nya standarder i den här kategorin. NAD:s blixtsnabba DirectDigital-teknik ger ett fantastiskt rent och detaljerat ljud som kommer alla dina musikkällor till godo, oavsett var du spelar musiken ifrån.

Designen är utförd i massivt aluminium med en riktigt snygg finish som bara måste upplevas. Den läckra touch-panelen på fronten är även den i en klass för sig, både när du använder M12 direkt på apparaten och när du lyssnar på musik från t.ex. en streamingtjänst eller internetradio via Bluesound-modulen. I så fall får du nämligen information om låt, artist m.m. direkt på panelen.

M12 levereras som standard med anslutningar för både digitala musikkällor, dator (USB) och analog utrustning, inklusive skivspelare (MM/MC). NAD:s unika MDC-konstruktion gör att du kan lägga till ytterligare moduler för att matcha just dina behov. Du kan till exempel lägga till en Bluesound-modul för High End-streaming, eller HDMI-ingångar för att kunna spela musik i 24 bitar från Blu-ray-skivor eller få högkvalitativt filmljud i stereo. Med Bluesound-modulen medföljer funktionalitet för Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect, TIDAL, internetradio m.m.

M12 finns i silverfinish. Programmerbar systemfjärrkontroll medföljer (HTRM 2).

5 års garanti på NAD Master-serie

HDMI- och Bluesound-moduler finns som extrautrustning.

Se tillgängliga moduler och extrautrustning här

M12 – ta farväl av störningar och förvrängning med NAD Direct Digital
NAD:s Direct Digital-teknik (DDFA) eliminerar en lång rad av de begränsningar som förknippas med de analoga förstärkarnas värld. Med en digital förstärkare som M12 slipper du ifrån en lång rad analoga steg som vart och ett ofrånkomligen bidrar med störningar och förvrängning.

M12 är utrustad med ett extremt starkt, dedikerat chip som arbetar mycket snabbare och mer exakt än andra D/A-omvandlare vanligtvis gör. All signalbehandling – inklusive den kritiska volymkontrollen – sker i en ofattbart snabb digital DSP-processor på 35 bit/108 MHz, vilket är tillräckligt för att hantera även högupplösta 24-bitars ljudkällor utan antydan till förvrängning.

Klarar alla musikkällor – både analoga och digitala
Utöver vanliga optiska och koaxiala anslutningar samt XLR-anslutningar (AES/EBU) har M12 som standard utrustats med en exklusiv asynkron USB-port som eliminerar allt jitter och ger dig oöverträffat digitalt ljud från PC/Mac och högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz.

Från din Blu-ray kan du också spela upp HD-ljud från SACD, DVD-Audio, hämtade filer m.m. via den optiska eller koaxiala anslutningen. Det här gör plötsligt din Blu-ray-spelare väldigt intressant som seriös ljudkälla.

Den fantastiska digitala signalbehandlingen i M12 kommer också att ge ljudet från streaming-system ett rejält lyft. Om systemet dessutom stödjer högupplöst ljud – som t.ex. Bluesound – så är du minsann på väg mot sjunde ljudhimlen. Som kronan på verket får du som standard även analoga ingångar, inklusive XLR och en högkvalitativ dedikerad skivspelaringång som klarar både MM- och MC-pickuper.

Suverän flexibilitet med MDC-moduler
NAD:s geniala konstruktion med MDC-moduler gör det möjligt att uppgradera M12 med både existerande och framtida funktioner. Det här gör att du kan få precis de funktioner du vill ha och slipper betala för något som du inte behöver. När utvecklingen tar ett steg framåt kommer du att kunna uppgradera till det senaste via nya MDC-moduler utan att behöva byta ut hela apparaten. Det här är ett unikt koncept som sedan länge visat sig vara ett vinnande koncept i NAD:s hemmabioreceivrar.

Om du har tagit steget in i den trådlösa streaming-världen kan du få en MDC-modul som i ett svep ger dig Wi-Fi, Bluetooth, inbyggd musikstreaming via Bluesound och styrning från app via smartphone och surfplatta. På så sätt har du all världens musik inom räckhåll, samtidigt som du på ett kick kan lägga till ytterligare Bluesound-spelare i resten av ditt hem.

Du kan också få en HDMI-modul som ger dig möjlighet att njuta av 24-bitars högupplöst stereoljud från t.ex. Blu-ray-skivor med musik eller konserter via HDMI. Du kan fritt välja om du vill köpa M12 med modulerna inbyggda från början eller eventuellt komplettera med dem senare när behovet uppstår. MDC-modulerna monteras i din Hi-Fi Klubben-butik och monteringskostnaderna ingår i modulernas priser.

NAD Masters Series – välkommen till Audiofil 2.0
Med den nya generation av Masters-serien har NAD skapat en serie High End-produkter som sätter nya standarder både när det gäller ljudkvalitet, flexibilitet och användarvänlighet. Här har man dragit nytta av alla de senaste teknologiska landvinningarna för att ge dig den högsta möjliga musiknjutning, och precis som i den första generationen är design och finish också i den absoluta världsklassen.

Med den nya Masters-serien har NAD inte bara velat göra en serie traditionella High End-produkter, utan målet har varit att skapa ett helhetskoncept som med hjälp av state-of-the-art-teknik tar fram det maximala av de nya digitala musikkällorna och samtidigt håller dörren till den analoga världen öppen. Alltsammans med högsta möjliga användarvänlighet och maximalt utnyttjande av de nya trådlösa möjligheterna. Ett koncept som NAD själva har valt att kalla "Audiofil 2.0" – dagens kompromisslösa musiknjutning.

Med den nya Masters-serien ligger all din musik i trygga händer. Via NAD:s geniala MDC-moduler kan du konfigurera din anläggning så att den uppfyller just ditt behov perfekt, oavsett om du vill spela musik från en smartphone, CD-spelare, dator, vinylspelare, internet eller något annat. Till skillnad från konkurrenterna kan du också göra det imorgon när utvecklingen har tagit ett steg framåt. Därför är nya Masters-serien också en suverän investering som fortfarande kommer att ligga i topp när de flesta konkurrenter har blivit föråldrade!

OBS: Masters-produkterna är byggda för att fungera optimalt med strömkontakter med jordförbindelse. Om du inte har det kan du i stället koppla ihop jorden mellan apparaterna. Fråga din butik om hur du gör detta bäst.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • MDC-konstruktionen ger oöverträffad flexibilitet och möjlighet till framtida uppgraderingar
 • Väldigt exklusiv och solid design med touch-panel och härlig finish i aluminium
 • Kan integreras med multiroom-systemet Bluesound (inkl. Spotify Connect, TIDAL  m.m.)
 • Asynkron USB-port (24-bit/192 kHz)
 • Alla ljudsignaler kan samplas upp till 35 bit/844kHz
 • Digital state-of-the-art-volymkontroll
 • Både analoga och digitala ingångar, inkl. för MM/MC-pickup
 • Programmerbar systemfjärrkontroll medföljer
 • HDMI- och Bluesound/Wi-Fi/Bluetooth-modul finns som extrautrustning

Begränsningar

 • HDMI- och Bluesound/Wi-Fi/Bluetooth-modul är extrautrustning
 • Appstyrning är begränsat till Bluesound-funktioner
 • Inget hörlursuttag
 • Hanterar endast stereosignaler

Tillbehör till NAD M12

Tekniska specifikationer

Bi-ampingNej
FjärrkontrollJa
TeknologierRoon Ready

Rekommenderade produkter