Hopp til innhold
96 998:-st.
Förväntad i lager den 8 juli 2024.
Hemmabio i äkta High End-klass med perfekt ljud och exklusiv finish. Avancerad och audiofil digital rumskorrektion med Dirac Live.

Läs mer:

Beskrivning

NAD M17 V2i – digital hemmabioförförstärkare/processor med enastående ljudkvalitet, Dolby Atmos, DTS:X, inbyggd Bluesound, AirPlay 2, MDC-konstruktion och design i världsklass

 • Enastående ljudkvalitet till både filmljud och musik
 • Väldigt exklusiv och solid design med touchpanel och finish i aluminium
 • MDC-modulkonstruktion
 • Avancerad digital Dirac Live-rumskorrektion (full version)
 • AirPlay 2 och full integrering med multiroom-systemet Bluesound (inkl. wifi, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, internetradio m.m.)

M17 V2i är en digital hemmabioförförstärkare/processor i High End-klass som ger dig en fantastisk flexibilitet och möjlighet att få flerkanaligt filmljud i den absoluta High End-klassen. I den här generationen får du dessutom inbyggd musikstreaming via AirPlay 2 samt stöd för Dolby Atmos och DTS:X så att du via takhögtalare kan njuta av de senaste surroundformaten med en höjddimension i oslagbar kvalitet.

Designen är utförd i massivt aluminium med en riktigt snygg finish som bara måste upplevas. Den läckra touchpanelen på fronten är också en detalj som lyfter helhetsintrycket till lyxklassen när du använder M17 V2i direkt på apparaten. Med Bluesound inbyggt kan du lyssna på all världens musik streamad via till exempel Spotify Connect, TIDAL (inkl. 24-bitars MQA) eller internetradio, och du kan enkelt utöka ditt Bluesound-system med trådlösa högtalare och musikstreamers i hela ditt hem.

Dirac Live audiofil digital rumskorrektion

Tillsammans med Dolby Atmos och DTS:X omfattar M17 V2i även en full version av det avancerade Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet för de fel som uppstår i det här samspelet. Det kan till exempel vara basresonans eller för skarpt ljud i de höga frekvensområdena. 

Dirac Live kan ge en markant förbättring av ditt surroundljud, och systemet är globalt erkänt för sina stora audiofila kvaliteter som gjort det väldigt populärt i biografer, ljudstudior, lyxbilar och andra sammanhang där det ställs höga krav.

M17 V2i finns i silvrigt aluminiumutförande. Programmerbar systemfjärrkontroll medföljer (HTRM 2).

NAD M17 V2i – kompromisslöst ljud under alla förhållanden med Dynamic Headroom Scaling

Den geniala och unika Dynamic Headroom Scaling-funktionen i M17 V2i kramar ur den sista droppen ljudkvalitet från varje ljudformat. Det sker genom att ”reserverna” i den digitala ljudbehandlingen löpande anpassa efter källmaterialets krav.

I traditionella konstruktioner är man tvungen att utgå från ett bestämt ”worst case scenario” i den digitala signalbehandlingen. Vanligtvis handlar detta om de maximala krav som ställs vid fullständig surround-processing och post-processing. För att ha tillräckligt med resurser i reserv blir den egentliga upplösningen i signalvägen på 24 bitar ofta så låg som 12–14 bitar. Och den fastställda begränsningen gäller då för alla kanaler – oavsett om detta är nödvändigt eller ej. Med andra ord utnyttjar du inte källmaterialet till dess fulla potential.

Denna digitala ”flaskhals” är både normal och acceptabel i vanliga konsumentprodukter, men är en väldigt olycklig företeelse i en High End-produkt där du med rätta kan förvänta dig att få absolut bästa möjliga ljudkvalitet. Med Dynamic Headroom Scaling justerar M17 V2i löpande de digitala resurserna i signalbehandlingen utifrån källmaterialets krav. Du utnyttjar därför processorn till dess fulla kapacitet och får alltid bästa möjliga upplösning oberoende av signalkälla, vilket är en enorm ljudmässig fördel!

Den allra senaste digitala signalbehandlingen

M17 V2i är baserad på två 24-bitars High-Speed-DSP-processorer som ger en kristallklar återgivning utan förvrängning och som överträffar de 32-bitars ”floating point”-konstruktioner som annars utgör normen i den här klassen. I kombination med full A/D- och D/A-omvandling i 24 bit/192 kHz gör M17 V2i de allra bästa ljudformaten full rättvisa – både idag och under lång tid framöver. Omvandlarna håller state-of-the-art-klass och levereras från välrenommerade tillverkare som Burr-Brown, Wolfson och AKM.

Som en ovanlig bonus har NAD valt att använda ett antal tvåkanaliga D/A-omvandlare istället för de åttakanalsvarianter som sitter i många konkurrerande produkter. Den här lösningen ger helt enkelt bättre ljudkvalitet, och i en High End-produkt som M17 V2i är de mer än väl värda det högre priset.

Vid stereolyssning – t.ex. vid uppspelning av musik från CD – kan NAD:s unika surroundläge EARS 2 identifiera rumsinformationen i källan, och därefter fördela den på upp till sju kanaler. EARS placerar dig mitt i musiken på ett avslappnat och naturligt sätt – långt mer övertygande än de primitiva Arena- eller Stadium-inställningar du möter på andra ställen. Det här är NAD i ett nötskal: Du lyssnar inte på specifikationer, utan på musik och ljud. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående ljudkvalitet till både filmljud och musik
 • MDC-konstruktion
 • Väldigt exklusiv och solid design med touch-panel och finish i aluminium
 • Stödjer Dolby Atmos och DTS:X
 • Avancerad digital Dirac Live-rumskorrektion (full version)
 • AirPlay 2
 • Full integrering med multiroom-systemet Bluesound (inkl. wifi, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, internetradio m.m.)
 • Stödjer 24-bitars musikstreaming i MQA-formatet via Bluesound (t.ex. TIDAL HiFi)
 • Två HDMI-utgångar som kan användas samtidigt
 • Balanserade utgångar för alla 11 kanaler
 • Programmerbar systemfjärrkontroll medföljer

Begränsningar

 • Inga analoga videoingångar
 • Inget stöd för Auro 3D
 • Ingen inbyggd videoprocessor
 • Ingen samtidig kalibrering för två subbasar
 • Inget dedikerat hörlursuttag
 • Skivspelare kräver separat RIAA-förstärkare
 • Ingen styrning via dedikerad app (streaming av musik och volymkontroll kan skötas via Bluesound-appen)

Tillbehör till NAD M17 V2i

M28
Flerkanalig effektförstärkare
74 998:- / St.
C55
Effektförstärkare för installation
87 998:- / St.

Tekniska specifikationer

Förstärkarkanaler11

Rekommenderade produkter

M28
Flerkanalig effektförstärkare
74 998:- / St.