Hopp til innhold
29 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Massiv råstyrka, suverän ljudkvalitet samt design och finish i världsklass. Det här effektsteget driver alla högtalare i överlägsen High End-stil.

Läs mer:

Beskrivning

NAD M22 – 2 x 250-watts High End klass D-effektförstärkare med ljud, råstyrka och design i absolut världsklass

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • Kan utan problem driva nästan vilket högtalarsystem som helst
 • Väldigt exklusiv och solid design med härlig finish i aluminium
 • Väldigt låg energiförbrukning i förhållande till kraftresurserna
 • Både balanserad och obalanserad anslutning (XLR/RCA)
M22 från den nya generationen av Masters-serien är en analog klass D-effektförstärkare i High End-klass med enastående rent ljud och nästan outtömlig råstyrka, även vid de mest krävande högtalarbelastningarna. Alltsammans med minimal strömförbrukning och i ett kabinett som är mycket mer kompakt än de du brukar se hos andra analoga High End-konstruktioner.

Effekten är hela 2 x 250 watt, och NAD:s unika digitala PowerDrive-teknik gör det möjligt att få en dynamisk effekt på över 600 watt i både 4 och 2 ohm. Med andra ord finns det gott om resurser för att skicka ut musikens alla dynamiska urladdningar till alla högtalare utan förvrängning vid alla ljudtryck.

Du får både obalanserade och balanserade ingångar (RCA/XLR), så du kan kombinera M22 med varje högkvalitativ förförstärkare på marknaden. En given partner är naturligtvis NAD:s egen M12 som matchar den häftiga designen och den härliga finishen i tungt, massivt aluminium. I den här kombinationen kan du även få glädje av 12V trigger-funktionen som kan starta M22 automatiskt tillsammans med förförstärkaren.

Alla fördelarna från klass D – utan nackdelarna
Att allt har blivit möjligt tack vare NAD:s kompromisslösa användning av klass-D-switchtekniken nCore från Hypex. Den här konstruktionen gör det möjligt att ha en förstärkare där ända upp till 90 % av energin skickas ut genom högtalarna som ljuv musik istället för att värma kylflänsarna. Klass D-tekniken är inte ny, men först nu har det blivit möjligt att uppnå en kvalitetsnivå som även tillfredsställer extremt kräsna High End-entusiaster.

M22 presterar en neutral, transparent och dynamisk återgivning helt utan klinisk eller "digital" karaktär. Med andra ord får du allt det bästa från switchprincipen men slipper de nackdelar som ofta följer med på köpet. Om du tillhör dem som hittills hävdat att traditionella analoga förstärkare är det enda rätta så är du skyldig dig själv att uppleva M22!

M22 finns i silverfinish.

5 års garanti på NAD Master-serie

NAD M22 – 250-watts effektförstärkare med ljud, råstyrka och design i absolut världsklass
M22 är uppbyggd kring den exklusiva klass D-förstärkarmodulen nCore från Hypex. Det här är en teknik som redan ligger i den audiofila klassen men som NAD har trimmat ytterligare för att uppnå Masters-specifikationer. Resultatet är en ljudkvalitet som har fått även hårdkokta analogentusiaster att kapitulera.

Störningar, förvrängning och kliniskt "digitalt" ljud har eliminerats till den milda grad att du kommer att tappa hakan och bara njuta av det perfekta ljudet. Även vid väldigt höga ljudtryck och tungdrivna högtalare presterar M22 helt överlägset. Det här beror inte minst på NAD:s geniala PowerDrive-krets som här har implementerats i sin senaste, digitala skepnad.

PowerDrive ser löpande till att optimera förstärkarens strömresurser, vilket gör att du får ut mycket bättre råstyrka och dynamik från musik och högtalare. PowerDrive levererar rejält med kraft för musikens impulser – till exempel bastrummor – och i de här urladdningarna kan M22 leverera mer än 600 watts dynamisk effekt i både 4 och 2 ohm. Det betyder stabilitet, dynamik och en övertygande realistisk ljudbild – det kvittar nästan vad du utsätter förstärkaren för.

NAD Masters Series – välkommen till Audiofil 2.0
Med den nya generation av Masters-serien har NAD skapat en serie High End-produkter som sätter nya standarder både när det gäller ljudkvalitet, flexibilitet och användarvänlighet. Här har man dragit nytta av alla de senaste teknologiska landvinningarna för att ge dig den högsta möjliga musiknjutning, och precis som i den första generationen är design och finish också i den absoluta världsklassen.

Med den nya Masters-serien har NAD inte bara velat göra en serie traditionella High End-produkter, utan målet har varit att skapa ett helhetskoncept som med hjälp av state-of-the-art-teknik tar fram det maximala av de nya digitala musikkällorna och samtidigt håller dörren till den analoga världen öppen. Alltsammans med högsta möjliga användarvänlighet och maximalt utnyttjande av de nya trådlösa möjligheterna. Ett koncept som NAD själva har valt att kalla "Audiofil 2.0" – dagens kompromisslösa musiknjutning.

Med den nya Masters-serien ligger all din musik i trygga händer. Via NAD:s geniala MDC-moduler kan du konfigurera din anläggning så att den uppfyller just ditt behov perfekt, oavsett om du vill spela musik från en smartphone, CD-spelare, dator, vinylspelare, internet eller något annat. Till skillnad från konkurrenterna kan du också göra det imorgon när utvecklingen har tagit ett steg framåt. Därför är nya Masters-serien också en suverän investering som fortfarande kommer att ligga i topp när de flesta konkurrenter har blivit föråldrade!

OBS: Masters-produkterna är byggda för att fungera optimalt med strömkontakter med jordförbindelse. Om du inte har det kan du i stället koppla ihop jorden mellan apparaterna. Fråga din butik om hur du gör detta bäst.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående rent och detaljerat ljud
 • Kan utan problem driva nästan vilket högtalarsystem som helst
 • Väldigt exklusiv och solid design med härlig finish i aluminium
 • Väldigt låg energiförbrukning i förhållande till kraftresurserna
 • Både balanserad och obalanserad anslutning (XLR/RCA)
 • Automatisk på/av via 12 V trigger-ingång

Begränsningar

 • Kan ej bryggkopplas
 • Bara ett par högtalarterminaler

Tillbehör till NAD M22

Castle Rock
AudioQuest Castle Rock
Högtalarkabel
19 098:- / Par

Tekniska specifikationer

FärgSilver
FärgSilver
Vikt (kg)14
Höjd emballage (cm)22
Längd emballage (cm)55
Vikt emballage (kg)15
Bredd emballage (cm)50,5