Hopp til innhold
NAD
Musikstreamer

NAD M50.2

49 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Strömma all din digitala musik, inkl. 24-bitars i högsta möjliga kvalitet – eller rippa och spela din CD-samling via den inbyggda hårddisken på 2 TB.

Läs mer:

Beskrivning

NAD M50.2 – High End-musikstreamer i kompromisslös audiofil kvalitet

 • Kompromisslös audiofil ljudkvalitet för alla digitala musikkällor, inkl. 24 bit
 • Exklusiv finish i aluminium, inkl. touch-panel med visning av albumomslag
 • Inbyggd Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum (BluOS)
 • Rippning till inbyggd hårddisk via CD-enhet (kan även spela CD)
 • Kan användas helt utan dator

M50.2 är den perfekta musikspelaren om du vurmar för kompromisslöst High End-ljud och musikstreaming. Här kan du njuta av all din digitala musik i högsta audiofila kvalitet, du kan rippa och spara hela din samling av CD-skivor och musikfiler på den inbyggda hårddisken, du kan strömma all världens trådlösa musik i hela ditt hem via inbyggd Bluesound-funktion och får ett appbaserat användargränssnitt som du aldrig sett maken till inom High End-ljud.


På ett kick kan du bygga ut ditt Bluesound-system med trådlösa högtalare i flera rum, och som en sista finputsning får du design och finish i samma enastående klass som resten av NAD:s exklusiva Masters-serie. Du behöver inte ens blanda in datorn när du lyssnar på musik. Kan man önska sig något mer?


En komplett lösning för digital musikavspelning och streaming

M50.2 är en komplett lösning för kompromisslös musikstreaming. Via den inbyggda CD-enheten kan du spela din CD-samling eller rippa hela rasket till den inbyggda hårddisken på 2 TB, inklusive automatisk säkerhetskopiering och helt utan att använda någon PC eller Mac. När det väl är ordnat behöver du aldrig mer resa dig från soffan för att lyssna på musik – allt finns i tryggt och inom räckhåll i M50.2.


Via den inbyggda Bluesound-funktion (BluOS) kan du strömma all världens musik från internet. Du får även tillgång till flera andra populära musiktjänster på marknaden, och via Bluesound-appen kan du hämta HD-musikfiler direkt till hårddisken, till exempel från amerikanska HDtracks (mot betalning). Naturligtvis har systemet även inbyggd internetradio. Du styr alltsammans från din surfplatta eller smartphone (iOS/Android).


M50.2 har både en analog och två digitala anslutningar för externa ljudkällor. Via Bluesound-appen kan du lyssna på musik och fördela den trådlöst till andra rum i huset där du har en Bluesound-högtalare eller musikstreamer stående.


En fördel för alla anläggningar – bättre och bättre med tiden

Har du redan en förstärkarlösning med digitala ingångar (t.ex. NAD M2) så är du redo att börja använda alla nya möjligheter på M50.2. Har du en analog anläggning ansluter du bara en lämplig D/A-omvandlare av bra kvalitet (t.ex. NAD:s egen M51). Sen har du en kombination som ger dig det allra bästa från både den digitala och analoga världen.


Eftersom M50.2 till största delen är en programvarubaserad produkt kan du även se fram emot en rad nya funktioner längre fram, t.ex. integrering med fler musiktjänster och ett ännu bättre användargränssnitt. De här uppdateringarna kommer att bli tillgängliga via internet efter hand som de utvecklats klart. På så sätt kommer din M50.2 att bli bättre och bättre med tiden – helt automatiskt!


M50.2 finns med aluminiumfinish i silver/svart.


* M50.2 stödjer MQA på upp till 24 bit/96 kHz


Rippa dina CD-skivor i kompromisslös kvalitet helt utan dator
Med M50.2 kan du rippa hela din CD-sampling helt utan att använda dator. Du behöver bara välja "rip", när du sätter i CD:n, så lagrar M50.2 all musik på den inbyggda hårddisken, sen är allt tillgängligt via Bluesound-appen, inklusive albumomslag och id-taggar som hämtas från nätet i samband med att skivan rippas. Det hela sköter sig själv så här har du en riktigt smidig lösning. Du kan även glömma allt om virus, krascher och andra nackdelar som datorerna dras med – M50.2 handlar om musik och ingenting annat!

Till skillnad från när du rippar CD-skivor till en vanlig dator- eller nätverkshårddisk (NAS) via PC eller Mac så rippar M50.2 alltid skivorna helt perfekt. M50.2 använder en version av det Linux-baserade programmet CDParanoia som alltid kommer att ge dig en 100 % exakt kopia av originalskivan. Om detta inte är möjligt, t.ex. på grund av att skivan är repad, så kommer M50.2 helt enkelt att skicka ut skivan igen. Om detta skulle inträffa kan du fortfarande rippa CD:n via datorn och sedan kopiera in musiken på hårddisken i M50.2.

M50.2 erbjuder inte rippning i 24x speed eller några andra hastighetsrekord. Målet är att rippa i helt perfekt kvalitet, och det tar oundvikligen lite längre tid än den okritiska insats en datorlösning gör. Du kan rippa i det förlustfria FLAC-formatet, eller så skapar du MP3-filer eller helt okomprimerade WAV-filer. Om du vill ha en kompakt version av din musik – för att till exempel överföra musik till din smartphone eller surfplatta – så kan du till och med rippa till FLAC och MP3 samtidigt.

Inbyggd 2 TB-hårddisk med automatisk säkerhetskopiering av all din musik
M50.2 är bestyckad med två inbyggda hårddiskar, som vardera har en kapacitet på 2 TB. Den extra hårddisken används för RAID-backup, som automatiskt ser till att det finns en uppdaterad kopia av din musiksamling. På så sätt kan informationen återskapas även om en av diskarna skulle gå sönder utan förvarning. I så fall får du bara den trasiga hårddisken utbytt i vår serviceverkstad, sedan läker systemet sig själv. Du behöver inte tänka på att hela tiden säkerhetskopiera din dyrbara musiksamling – M50.2 sköter det åt dig!

Du behöver inte heller oroa dig över några mekaniska oljud som kan störa din musikupplevelse. De två hårddiskarna har en extremt låg ljudnivå, och det exklusiva aluminiumkabinettet kyler diskarna så effektivt att du helt slipper inbyggda fläktar. M50.2 har naturligtvis en automatisk energisparfunktion, så diskarna är bara igång när du lyssnar på musik. Och 2 TB effektivt lagringsutrymme räcker gott för att spara tusentals låtar, även i HD-kvalitet. Så du får inte slut på plats i första taget.

Asynkron audiofil avspelning oavsett ljudkälla
M50.2 är byggd för att ge dig bästa möjliga ljudkvalitet från alla dina digitala ljudkällor. Det här omfattar en förnäm inbyggd Master Clock som styr avspelningen och ger bästa möjliga skydd mot förvrängningar i den digitala tidsdomänen – "jitter" – som försämrar ljudkvaliteten.

Men det här är inte allt. När du använder M50.2 som CD-spelare läses musiksignalen in i ett cacheminne istället för att spelas direkt från CD-skivan. Dataströmmen klockas sedan om med extrem precision, så att du får en musiksignal helt utan förvrängning.

Förmågan att leverera en helt asynkron signalbehandling från alla digitala ljudkällor är en av de finesser som bidrar till att göra M50.2 till en unik produkt med audiofila kvaliteter. Och de få sekunder det tar för CD-buffringen att bli klar betalar sig med råge i form av helt kompromisslös ljudkvalitet.

Obs! M50.2 har en komplett, inbyggd trådlös nätverksfunktion, men för att få så god stabilitet och ljudkvalitet som möjligt – särskilt när du lyssnar på 24-bitarsfiler – bör du absolut ansluta anläggningen med kabel om det överhuvud taget är möjligt. Då kan du vara säker på att du får optimalt utbyte av musiken.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kompromisslös audiofil ljudkvalitet för alla digitala musikkällor, inkl. 24 bit
 • Exklusiv aluminiumfinish
 • Trevlig touch-panel på fronten som även visar albumomslag
 • Inbyggd Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum (BluOS)
 • Full integrering med övriga Bluesound-komponenter
 • Inbyggd CD-enhet för avspelning och rippning till inbyggd hårddisk
 • Inbyggd tyst hårddisk på 2 TB med automatisk backup (RAID)
 • Fri kopiering av musikfiler mellan dator och inbyggd hårddisk
 • Strömmar musik från TIDAL, Spotify Connect, Deezer och många andra musiktjänster via Bluesound
 • Möjlighet att hämta musikfiler direkt från internet
 • Stödjer högupplöst ljud upp till 24 bit/192 kHz, inkl. MQA (upp till 24/96)
 • Inbyggd Bluetooth-streaming, inkl. aptX
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion
 • Full kontroll via Bluesound-app (iOS/Android)
 • Både analoga och digitala ingångar för externa ljudkällor
 • Kan användas helt utan dator
 • Internetradio
 • Läser musikfiler direkt från USB-lagringsmedia

Begränsningar

 • Startar långsammare än vanliga CD-spelare
 • Ingen inbyggd D/A-omvandlare eller volymkontroll
 • Ingen traditionell fjärrkontroll
 • Ingen IR-inlärningsfunktion för användning tillsammans med TV
 • Inget hörlursuttag
 • Inga möjligheter att bygga ut för surround

Tillbehör till NAD M50.2

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollNej
TimerNej
TeknologierRoon Ready