Hopp til innhold
Pro-Ject Xtension 9 Evolution Skivspelare

Pro-JectXtension 9 EvolutionSkivspelare

Denna audiofila supermodell kommer att förverkliga dina vildaste hifi-fantasier. Lösningen för dig som verkligen älskar din vinylsamling.
Mahogny högglans
st.24 998:-
Förväntad i lager den 17 december 2021.
PriceRunner

Läs mer:

Beskrivning

Pro-Ject Xtension 9 Evolution – tung och audiofil skivspelare i exklusiv högglansdesign

Xtension 9 Evolution är en 16 kilo tung, exklusiv och audiofil skivspelare som kommer att förverkliga dina vildaste hifi-fantasier. Här får du ett pärlband av de mest avancerade tekniska lösningarna Pro-Ject kan uppbåda, men i en traditionell, relativt slimmad design, som är lätt passa in i varje bra hifi-anläggning.

Kolfibertonarmen är en speciell High End Evolution-utgåva av den du hittar på de underliggande Pro-Ject-modellerna. Pickuphus och arm är utförda i ett stycke och det koniska armröret motverkar stående vågor. På den orubbliga plattformen får den här läckra armen verkligen alla möjligheter att utveckla hela sin potential.

Ingen resonans, tack
Sockeln på Xtension 9 Evolution är tillverkad i tung, resonansdämpande MDF och den väl tilltagna skivtallriken väger hela 5,4 kilo, vilket tar totalvikten till massiva 16 kilo. Skivklämman i mässing bidrar också till både vikt och resonansdämpning, och har designats för att utgöra en sandwich med skivtallriken utan någon lös skivmatta.

Komforten är även den i toppklass eftersom du här, till skillnad från många andra High End-skivspelare, skiftar mellan 33 och 45 varv per minut elektroniskt och alltså slipper flytta remmen med fingrarna. Du slipper också lägga tid och pengar på ett separat skivspelarlock eftersom du får ett särdeles elegant lock på köpet.

Välj själv pickup
Xtension 9 Evolution levereras utan pickup, så du kan själv välja just den MC- eller MM-modell som passar din smak och plånbok. Med hela fyra medföljande motvikter och ett otal möjligheter till finjustering kan du optimera Xtension 9 Evolution för de allra flesta pickuper på marknaden. Signalkabeln som medföljer håller väldigt hög klass men kan bytas ut till en ännu bättre om du vill det.

Xtension 9 Evolution finns med elegant högglansfinish i svart, rött, vitt, mahogny eller olivträ. Skivspelarlock medföljer.

GRATIS MONTERING: Om du köper en ny pickup på Hi-Fi Klubben monterer vi den gratis på din skivspelare. Mer info får du i din Hi-Fi Klubben-butik.

Hi-Fi Klubben kan leverera en rad andra produkter från Pro-Ject utöver de som visas på hemsidan. Kontakta din butik för mer information.

Höjdpunkter

 • Exklusiv högglanslackerad finish
 • Extra tung, resonansdämpad skivtallrik i sandwichkonstruktion
 • Exklusiv Evolution-tonarm i kolfiber
 • Skifte mellan 33/45 rpm sker elektroniskt
 • Skivklämma i mässing och skivspelarlock medföljer
Lars-Erik Nilsson
Sundsvall
99 butikerHitta närmaste butik
Lars-Erik Nilsson

Vår
Expertbedömning

 • Exklusiv högglanslackerad finish
 • Extra tung, resonansdämpad skivtallrik i sandwichkonstruktion
 • Skivklämma i mässing medföljer
 • Keramiskt, magnetiskt upphängt centrumlager
 • Exklusiv Evolution-tonarm i kolfiber
 • Skifte mellan 33/45 rpm sker elektroniskt
 • Fyra olika motvikter medföljer
 • Justerbara, TPE-dämpade och magnetiskt upphängda aluminiumfötter
 • Skivspelarlock medföljer

Tekniska specifikationer

AutomatiseringNej
DriftRemdrift
Effektiv armmassa8,5 g
Effektiv tonarmslängd9"
Hastighet33, 45
Pickup-
RIAA-förförstärkareNej
Skivtallrikens vikt (kg)5,4 kg
FärgMahogny högglans

Tillbehör till Pro-Ject Xtension 9 Evolution

Rekommenderade produkter

NAD M33 Stereoförstärkare med streaming
Stereoförstärkare med streaming
54 998:- / st.